Στις 5 Ιουνίου η απόφαση του Συμβουλίου για το θέμα νομιμοποίησης της αίτησης-Όσα λέχθηκαν στην πρώτη μάχη

Το πρώτο μέρος της προδικαστικής ένστασης, που κατέθεσε η πλευρά του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στο αίτημα για παύση του από τον Γενικό Εισαγγελέα, Γιώργο Σαββίδη, εξετάζει κατά τη σημερινή διαδικασία το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Το πρώτο μέρος, της ένστασης, αφορά το κατά πόσον νομιμοποιείται ή όχι ο Γενικός Εισαγγελέας, να καταχωρήσει αίτηση για παύση ενός ανεξάρτητου αξιωματούχου που διορίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ωστόσο δεν είναι το βασικό σημείο της ένστασης που κατέθεσαν οι δικηγόροι του. Η ουσία της ένστασης που αποτελείται από 56 σελίδες, επικεντρώνεται στο ότι πρόκειται για αβάσιμη αίτηση και πώς το ζήτημα του Γενικού και Βοηθού Εισαγγελέα, δεν είναι θεσμικό, αλλά προσωπικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι που εκπροσωπούν τον Γενικό Εισαγγελέα, είναι ο Ντίνος Καλλής και ο Λέανδρος Παπαφιλίππου, ενώ η νομική ομάδα του Γενικού Ελεγκτή απαρτίζεται από τους Τζο Τριανταφυλλίδη, Πάμπο Ιωαννίδη και Χρίστο Κληρίδη.

Δείτε λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στο Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 23χρονο και 40χρονο για τα επεισόδια στο οίκημα της Ομόνοιας στη Λακατάμια
Χρηματικές ποινές 600 ευρώ στη 44χρονη που εξύβρισε αστυνομικούς στο Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ
Παραπέμφθηκαν σε δίκη οι δύο ύποπτοι για απόπειρα φόνου και ληστεία
Βίντεο από την επιδρομή κουκουλοφόρων στο οίκημα της Ομόνοιας-«Απρόκλητη δολοφονική επίθεση από ΑΠΟΕΛίστες»
Ζητά έκτιση ποινής στις Βάσεις ο Κότας για το φόνο Κωνσταντίνιδη-Δεν θέλει να πάει Κεντρικές, την Τρίτη η απόφαση
Πυρκαγιά σε ξύλινη οροφή οικίας στο Τσέρι-Δεν υπάρχουν παγιδευμένα άτομα
Καταγγελία από επιτηρητή του ΓΣΠ ότι δέχθηκε επίθεση και κτυπήθηκε στο πρόσωπο
Τον ανέκοψαν για έλεγχο, παρουσιάστηκε σαν... άλλος και κυκλοφορούσε με διαρρηκτικά εργαλεία
Συνελήφθη 38χρονος που εντοπίστηκαν στην οικία του ναρκωτικά και όπλα paintball
Χειροπέδες σε 42χρονο που εντοπίστηκαν στην κατοχή του κλοπιμαία και ναρκωτικά