Οι εξετάσεις, το bullying και οι «σκοτεινές» σκέψεις της 17χρονης-Συγκλονίζει φίλη της Νικολέτας

Η επιστήθια φίλης της Νικολέτας μιλά για πρώτη φορά και αποκαλύπτει όλα όσα έγιναν την ημέρα που η 17χρονη πήγε στο σχολείο της και, αφού έγραψε εξετάσεις, ξεκίνησε με τα πόδια για το σπίτι. Λίγα ώρα μετά από αυτά τα βήματα, η ανήλικη βρέθηκε στο κενό από γέφυρα επί του ΒΟΑΚ και σκοτώθηκε ακαριαία.

Όπως λέει στο LIVE NEWS, όταν άκουσε πως η Νικολέτα αυτοκτόνησε θυμήθηκε ορισμένα από τα λόγια που της είχε πει πρόσφατα η αδικοχαμένη κοπέλα.

Από το μυαλό της, όπως λέει η πιο στενή της φίλη, περνούσε επίμονα το τελευταίο διάστημα, η σκέψη της αυτοχειρίας.

«Το έλεγε μόνη της αλλά εγώ της έλεγα πάντα ‘’τι βλακείες είναι αυτές;’’. Έλεγε εγώ θα αυτοκτονήσω».

Η φίλη της επιμένει πως οι σκέψεις της Νικολέτας ήταν γνωστές τόσο σε συμμαθητές και καθηγητές της, όσο και στο στενό συγγενικό της περιβάλλον. Δεν έκανε τίποτα κανείς.

Το κορίτσι, όπως φαίνεται, έμεινε μόνο, αβοήθητο και εγκλωβισμένο σε βασανιστικά αδιέξοδα του μυαλού του. Το τέλος της, συντάραξε όλους όσους τη γνώριζαν.

«Φορούσε φορέματα πολλές φορές και επειδή εμείς δεν ήμασταν έτσι, ήταν περίεργο για εμάς να την βλέπουμε με φόρεμα στο σχολείο και της λέγαμε ‘’με φόρεμα ήρθες στο σχολείο;’’».

Οι στενοί συγγενείς της Νικολέτας επιμένουν σταθερά από την περασμένη Πέμπτη, όταν η 17χρονη βρέθηκε νεκρή, πως η ανήλικη δεν είχε λόγους να δώσει τέλος στη ζωή της.

«Δεν μας είχε δείξει πως την απασχολούσε κάτι»

Το πρωί οι γονείς και η αδερφή της Νικολέτας δέχτηκαν, όπως υποστηρίζουν, λεκτική επίθεση έξω από το σχολείο που πήγαινε η 17χρονη.

«Με πλησιάζει ένα παιδί, και φωνάζει από το μπαλκόνι του Λυκείου ‘’καλά που αυτοκτόνησε’’».

Οι γονείς έφυγαν αποφασισμένοι να κάνουν μήνυση, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν μετά τη συγγνώμη που άκουσαν.

«Πέθανε εμένα η αδελφή μου και γυρνάει και μου λέει κακά πράγματα;».

Στο μικροσκόπιο η μέρα της τραγωδίας

Με πλάτη στην κάμερα, η επιστήθια φίλη της Νικολέτας περιγράφει όλα όσα έγιναν την περασμένη Πέμπτη, μέσα στο σχολείο. Όταν η ανήλικη έφτασε για να δώσει εξετάσεις μαζί με τους συμμαθητές της.

«Η Νικολέτα είχε έρθει κανονικά εκείνη την ημέρα».

Επιτηρητής στην αίθουσα είναι ο ιερέας καθηγητής των παιδιών στα θρησκευτικά. Όπως λέει η φίλη της, η Νικολέτα τον έβλεπε να βοηθάει συμμαθητές της και αποφάσισε με δάκρυα στα μάτια να παραδώσει το γραπτό της.

«Φώναζε και ούρλιαζε γιατί να τους βοηθήσετε όλους και εμένα όχι; Γιατί να αδικηθώ εγώ ενώ δεν του ζήτησε βοήθεια».

Η Νικολέτα βγαίνει από την αίθουσα αλλά δεν παίρνει το δρόμο για το σπίτι. Ζητάει να επιστρέψει και ο καθηγητής της λέει να κάτσει και πάλι στη θέση της.

«Φώναζε και του έλεγε είστε της εκκλησίας και κάνετε τέτοια».

Τα παιδιά έχουν ολοκληρώσει τις εξετάσεις και παίρνουν το δρόμο για το σπίτι. Στο ερώτημα γιατί η Νικολέτα δεν μπήκε μέσα στο λεωφορείο, όπως έκανε τις περισσότερες μέρες, η φίλη της θυμάται:

«Είχαμε κανονίσει με τον διευθυντή να έρθει λίγο νωρίτερα το σχολικό για να πάμε πιο νωρίς, και της είπαμε άντε γιατί θέλουμε να φύγουμε και μας είπε πως θα φύγει με το πούλμαν του Γυμνασίου».

Οι τελευταίες στιγμές της 17χρονης

Στις εικόνες που εξασφάλισε το Live News βλέπουμε τα όσα ακολούθησαν. Είναι πρωί της περασμένης Πέμπτης, λίγο μετά τις 09:00. Η Νικολέτα έχει φύγει με τα πόδια από το σχολείο και κατευθύνεται προς τον ΒΟΑΚ. Έχει παραδώσει το διαγώνισμα και είναι μόνη.

Λίγα λεπτά μετά από αυτά τα στιγμιότυπα, που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας της περιοχής, η ανήλικη βρέθηκε νεκρή κάτω από αυτή τη γέφυρα, πολύ κοντά στο σπίτι της.

«Η Νικολέτα ήταν το πιο ευαίσθητο παιδί από τα τρία», είπε η θεία της Νικολέτας.

Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για ένα κορίτσι που ακροβατούσε στη γέφυρα. Κάποιοι ειδοποίησαν την αστυνομία. Ήταν όμως ήδη αργά για την αδικοχαμένη μαθήτρια.

«Πήρα κάποια κορίτσια από το Γυμνάσιο να τους ρωτήσω εάν όντως, δεν έφυγε. Και μας είπε πως δεν σταμάτησαν στη στάση».

Μέχρι σήμερα οι γονείς και οι αδερφή της, δεν πιστεύουν πως η Νικολέτα αυτοκτόνησε. Παρά τα προβλήματα και το bullying που δεχόταν κατά καιρούς στο σχολείο της, η ίδια έδειχνε χαρούμενη, γεμάτη σιγουριά κι αυτοπεποίθηση για το μέλλον.

Κανείς τους δεν μπορεί να πιστέψει πως στο μυαλό της υπήρχαν σκοτεινές, δεύτερες σκέψεις όπως μας λέει η κολλητή της φίλη.

«Προσπαθούμε να βρούμε λύση αλλά κανείς δεν θέλει να πει τίποτα».

Ένα κορίτσι που δεν πρόλαβε να μεγαλώσει. Μια κοπέλα κλειστή, με λίγους φίλους που όπως αποκαλύπτεται ανέβαινε το δικό της Γολγοθά, χωρίς ουσιαστική βοήθεια από κανέναν.

Ο θάνατός της ήρθε να επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους ορισμένων παιδιών στην ηλικία της, που δεν πρόλαβαν να τη σώσουν. Η θλίψη για ορισμένους εναλλάσσεται με την οργή.

Πέντε μέρες μετά τον θάνατο της Νικολέτας, στόματα που έμεναν κλειστά ανοίγουν και αποκαλύπτουν την αθέατη όψη της τραγωδίας.

Ορισμένα στοιχεία που κρύβονταν πίσω από το τέλος της 17χρονης μαθήτριας, που σκόρπισε συγκίνηση σε ολόκληρη τη Κρήτη.

Νέο βίντεο ντοκουμέντο με την Νικολέτα

Το LIVE NEWS παρουσιάζει βίντεο ντοκουμέντο με την 17χρονη Νικολέτα να περνά από την πλατεία του χωριού και κοντά στο σχολείο.

Λίγο αργότερα η 17χρονη θα βρεθεί νεκρή κάτω από τη γέφυρα ΒΟΑΚ.

Στο LIVE NEWS μίλησε ο πατέρας μίας φίλης της Νικολέτας αλλά και μία 17χρονη συμμαθήτριά της.

Ο πατέρας της φίλης της είπε ότι το παιδί είχε πει ότι θα αυτοκτονήσει. Οι ίδιοι δεν έχουν καταθέσει ακόμα

«Είπε χαριτολογώντας η κοπέλα, ότι θα αυτοκτονήσω. Το έλεγε έτσι σε στυλ καλαμπούρι, σε στυλ αστείου. Μία φορά και μοναδική το είχε πει. Που να το φανταστεί κανείς ότι θα κάνει κάτι τέτοιο; Αυτό που πρέπει κανονικά να ψαχτεί, το πρώτο πράγμα η οικογένεια, αυτό πρέπει να ψαχτεί πρώτα, δηλαδή μήπως το παιδί είχε θέματα με το σπίτι; Μήπως είδε πίεση από το σπίτι; Ήταν το κορίτσι που ήταν λίγο διαφορετικό από τα άλλα. Ήταν έτσι άτομο άνετο, δεν είχε θέμα, το μόνο ήταν ο χαρακτήρας της που ήταν διαφορετική, δεν ταίριαζε με ορισμένα παιδιά από το σχολείο και δεν την κάνανε παρέα, αυτό ήταν… Το άλλο που με στεναχώρησε εμένα πολύ ήταν με τον Δεσπότη, γιατί αυτό που έκανε για εμένα ήταν η μεγαλύτερη αμαρτία που θα μπορούσε να κάνει ένας ιερέας σε ένα αθώο παιδάκι, το οποίο ήταν 17 χρονών και δεν είχε πειράξει άνθρωπο. Τραβούσε το μαρτύριο μόνη της, δεν ήξερε κανείς τι ζούσε για να έρθει σε αυτή τη φάση».

Η 17χρονη συμμαθήτρια της κοπέλας μιλά για το πώς συμπεριφερόταν το κορίτσι κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στην Πράγα.

«Στην Πράγα ήμασταν όλοι μαζί, δεν της είπαμε ποτέ μην έρθεις κάπου. Αυτή δεν ήθελε ποτέ να έρθει μαζί μας. Αυτή είχε κάτσι μόνη της και πήγαμε όλοι από δύο φορές να της πούμε να έρθει να κάτσει μαζί μας αλλά δεν ήρθε ποτέ. Στην Πράγα είχε φύγει και της λέγαμε εμείς ‘’πού πας μόνη σου είμαστε στην Πράγα’’. Αυτό το είχε κάνει και στη Θεσσαλονίκη».

«Η Νικολέτα δεν μιλούσε ποτέ μαζί τους, λένε ψέματα»

Η αδελφή της 17χρονης, μιλώντας τη εκπομπή είπε:

«Ήρθε ένα παιδί σήμερα και μου είπε ‘’πάλι καλά που αυτοκτόνησε’’ και εγώ του είπα ‘’τι είπες’’ και εκείνος ξεκίνησε να χοροπηδάει και να βρίζει. Πιστεύω πως όλα αυτά γίνεται για το bullying. Η Νικολέτα δεν μιλούσε ποτέ μαζί τους, λένε ψέματα. Στην Πράγα η Νικολέτα δεν ήθελε να πάει μαζί τους γιατί αυτοί πίνανε και καπνίζανε και εκείνη δεν ήθελε. Δεν είναι φυσιολογικό να πηγαίνουν στα μπαρ 17 χρονών παιδί. Εμείς κάναμε βιντεοκλήση και μιλούσαμε πάντα. Η Νικολέτα για αυτό τους παράτησε».

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Ανεξέλεγκτη φωτιά στο Σοφικό Κορινθίας-Πυροσβέστες τραυματίες στην προσπάθεια κατάσβεσης
Κλειστό το Τελωνείο λόγω φωτιάς στους Εύζωνες
Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναίρεσης της απόφασης για τους «σερίφηδες» του Έβρου
ΒΙΝΤΕΟ: Αρκούδα έκοβε βόλτες στο κέντρο του Άργους Ορεστικού
Εμπλεκόμενος και στη δολοφονία Λυγγερίδη ο 20χρονος σύντροφος της ανήλικης που μαχαίρωσε 19χρονη
«Όχι στην αποφυλάκισή του γιατί μπορεί να τελέσει νέα εγκλήματα»-Το σκεπτικό της απόφασης για Λύτρα
Αποτροπιασμός στα Ανώγεια-Άγριος ξυλοδαρμός 16χρονου επειδή φορούσε σκουλαρίκι και βερμούδα
Βίντεο ντοκουμέντα από την δράση της συμμορίας που έβαζε φωτιά και έσπαγε καταστήματα για εκβιασμούς
Εξαρθρώθηκε συμμορία μπράβων με καλάσνικοφ που εκβίαζε καταστηματάρχες μετά τι συλλήψεις στη Λεωφόρο
Η πρώτη δήλωση της«Νάνσυ» από τη Φυλακή-«Δεν αποδέχομαι τις κατηγορίες, παρερμηνεύτηκαν οι συνομιλίες μου»