Κυπριακό και Αμάλθεια στο επίκεντρο της συζήτησης ΠτΔ με Αμερικανούς Γερουσιαστές

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης δέχθηκε σήμερα το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο, αντιπροσωπεία Αμερικανών Γερουσιαστών.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, η ομάδα των Γερουσιαστών αποτελείται από τους Jerry Moran, Shelley Moore Capito, Deb Fischer, John Hoeven,  Kirsten Gillibrand, και τον βουλευτή Robert Aderholt.

Η επίσκεψη των Αμερικανών αξιωματούχων στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε σε μια περίοδο που οι διμερείς σχέσεις συνεργασίας των δύο χωρών βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο και εντάσσεται στο πλαίσιο περιοδείας τους σε Κύπρο, Αίγυπτο,  Ελλάδα, Φινλανδία και Σουηδία.

Κατά τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενώ συζητήθηκε η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Επισημάνθηκε, ακόμη, ο γεωστρατηγικός ρόλος της Κύπρου, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα τρεχουσών γεωπολιτικών συγκυριών, ως πυλώνας συνεργασίας, σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Ανάμεσα σε άλλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε, επίσης, για την εξέλιξη της πρωτοβουλίας «Αμάλθεια» της Κυπριακής Δημοκρατίας για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό της Γάζας και για τη στενή συνεργασία της Κύπρου με άλλα κράτη και Οργανισμούς, για την εντατικοποίηση της πρωτοβουλίας, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ. Τόνισε δε τον καθοριστικό ρόλο που η προβλήτα που έχουν κατασκευάσει οι ΗΠΑ στη Γάζα, καθώς και η υλικοτεχνική υποστήριξή που παρέχουν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας "Αμάλθεια" έχουν διαδραματίσει στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας. 

Δειτε Επισης

Υπ. Δικαιοσύνης: Ανανεώνουμε τη δέσμευση να συνεχίσουμε τον αγώνα
Συγκρατημένα αισιόδοξος για επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό ο Μητσοτάκης
Εμπλεκόμενος και στη δολοφονία Λυγγερίδη ο 20χρονος σύντροφος της ανήλικης που μαχαίρωσε 19χρονη
«Το Κυπριακό αποτελεί μείζονα προτεραιότητα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής»
Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για Κυπριακό στο ΕΚ από Φουρλά και Χατζηπαντέλα
Επιστολή τ/κ «συνδέσμου ανθρωπίνων δικαιωμάτων» προς τον ΟΗΕ και την ΕΕ
«Αν πετύχαινε το πραξικόπημα στην Τουρκία θα έφευγαν από την Κύπρο»
Ενοχλημένος ο Παναγιώτου-«Δεν μπορεί να καταργηθεί η αναλογιστική μείωση για πρόωρη σύνταξη»
Πολυτραυματισμός η αιτία θανάτου του 25χρονου που παρασύρθηκε από όχημα στον αυτοκινητόδρομο
Στο επίκεντρο της τελευταίας αντεξέτασης Ελεγκτή η καταγγελία κατά Αγγελίδη-Η ώρα των τελικών αγορεύσεων