Κατέρρευσε γέφυρα μέσω της οποίας μεταφερόταν βοήθεια μετά την κατολίσθηση στην Παπούα Νέα Γουινέα

Γέφυρα κατέρρευσε στην κύρια διαδρομή για τη μεταφορά βοήθειας και εξοπλισμού, στο σημείο της κατολίσθησης στην Παπούα Νέα Γουινέα, που είχε αποτέλεσμα να καταπλακωθούν τουλάχιστον 2.000 άνθρωποι, ανέφερε σήμερα μία υπηρεσία του ΟΗΕ, χαρακτηρίζοντας ασταθή την κατάσταση του εδάφους σε περιοχές όπου επιχειρούν συνεργεία διάσωσης.

«Άρα αυτό που συνέβη είναι πως (η κατάρρευση της γέφυρας) έχει αποκόψει τον κύριο αυτοκινητόδρομο, που οδηγεί στην (επαρχία) Ένγκα», δήλωσε ο Ιτάγι Βιρίρι, περιφερειακός εκπρόσωπος του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη, μέσω βιντεοσύνδεσης από την Μπανγκόκ. Είπε πως αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο βαρύς εξοπλισμός που χρησιμοποιείται για τις προσπάθειες διάσωσης ανθρώπων να μεταφέρεται μέσω μιας μακρύτερης, εναλλακτικής διαδρομής.

«Οι συνθήκες είναι πολύ, πολύ δύσκολες. Σε ορισμένα σημεία το έδαφος εξακολουθεί να μετακινείται», είπε, προσθέτοντας πως εξακολουθεί να βρέχει στην περιοχή του δυστυχήματος.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός οι Αρχές για πυρκαγιά στην επαρχία Λευκωσίας
Στα χνάρια του Τραμπ η Μελόνι-«Ελπίζουμε να κάνουμε τη Δύση μεγάλη ξανά»
Θετικές οι επαφές στην πενταμερή ΗΠΑ-Ευρωπαίων για την Ουκρανία
Μυστηριώδης μεγάλη μελανιά επανεμφανίστηκε στο χέρι του Τραμπ-Εικασίες για την υγεία του
Συνελήφθη ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς στην πανεπιστημιούπολη της Φλόριντα
Αισιόδοξος ο Τραμπ ότι θα υπογράψει εμπορικές συμφωνίες με την Κίνα και την ΕΕ
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
Τέσσερις επιβεβαιωμένοι τραυματίες στη Φλόριντα-Το Πανεπιστήμιο ενεργοποίησε σύστημα έκτακτης ανάγκης
Σχεδόν 300 Αμερικανοί ακαδημαϊκοί κατέθεσαν αίτηση για «επιστημονικό άσυλο» στη Γαλλία
ΒΙΝΤΕΟ: Συναγερμός σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ-Άγνωστος άνοιξε πυρ