Ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίζεται η λειτουργία του λιμανιού Λάρνακας

Ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίζεται η λειτουργία του λιμανιού και της Λάρνακας, μετά την μεταβίβαση της αρμοδιότητας τα μεσάνυχτα από την εταιρεία Kition Ocean Holdings, στην Αρχή Λιμένων.

Η μεταβίβαση έγινε μετά τον τερματισμό της σύμβασης που υπέγραψε τον κράτος με την ανάδοχο εταιρεία για επένδυση ύψους €1.2 δισεκατομμυρίων για ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Ζήνωνας Αποστόλου η Αρχή Λιμένων κλήθηκε να αναλάβει το λιμάνι της Λάρνακας από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και στις 12.01 τα μεσάνυχτα περιήλθε στην κατοχή της.

Πρόσθεσε ότι η Αρχή έχει τους υπαλλήλους της που θα τρέξουν το λιμάνι της Λάρνακας. Για το ενδεχόμενο να υπάρξει μεταφορά κάποιων υπαλλήλων της Kition Ocean Holdings στην Αρχή Λιμένων, ανέφερε ότι κάτι τέτοιο θα εξεταστεί από την Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο κάλεσε τις συντεχνίες να συζητήσουν το θέμα.

«Το λιμάνι συνεχίζει κανονικά τις εργασίες του μετά τη μετάβαση από την Kition στην Αρχή Λιμένων με βάση την απόφαση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και του κράτους και συνεχίζει τις λειτουργίες η Αρχή Λιμένων πολύ ομαλά χωρίς κανένα πρόβλημα», ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Αποστόλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαχείριση του λιμανιού θα παραμείνει στην Αρχή Λιμένων.

Για το κατά πόσο το έργο θα προχωρήσει ως ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της Μαρίνας ή αν θα διαφοροποιηθεί και προχωρήσει το κράτος σε μια από τις δύο αναπτύξεις, είπε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται από τον αρμόδιο Υπουργό, ύστερα από συνάντηση που θα έχει την Παρασκευή με τον Επιμελητήριο της Λάρνακας, τον Δήμο Λάρνακας και τους φορείς της Λάρνακας.

Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, η Αρχή Λιμένων εστιάζει στο να μην υπάρξουν οποιαδήποτε κωλύματα στη λειτουργία του λιμανιού και όλα να κυλίσουν ομαλά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η 25χρονη Ήλια Ηροδότου εξελέγη Κοινοτάρχης Πέρα Πεδιού έπειτα από επαναληπτική εκλογική διαδικασία
Στήριξη στην κυριαρχία Ουκρανίας εξέφρασε ο ΠτΔ στον Ζελένσκι-Συναντήθηκε και με Μητσοτάκη
H παρέμβαση του Προέδρου στη Διεθνή Διάσκεψη-«Πρέπει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία»
Ζητά από τον Σιζόπουλο εκλογές ο Ηλιοφώτου-«Η ΕΔΕΚ χρειάζεται οξυγόνο και αυτός που θα της το δώσει δεν είσαι εσύ»
ΠτΔ: Ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για για ενίσχυση μεταφοράς ουκρανικών σιτηρών
Στη Διεθνή Σύνοδο για την Ειρήνη στην Ουκρανία ο ΠτΔ
Για Κυπριακό και ΟΥΝΦΙΚΥΠ συζήτησαν Κόμπος-Γέντζια
Επαφές Ειρ. Χαραλαμπίδου στη Μάλτα για θέματα καταπολέμησης διαφθοράς
Απαντά στις επικρίσεις για τα κλιματιστικά η Αννίτα-«Πρόβλημα της προηγούμενης Κυβέρνησης»
Στην κορυφή της λίστας του Politico με τους kookiest ευρωβουλευτές ο Φειδίας Παναγιώτου