Ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίζεται η λειτουργία του λιμανιού Λάρνακας

Ομαλά και χωρίς κανένα πρόβλημα συνεχίζεται η λειτουργία του λιμανιού και της Λάρνακας, μετά την μεταβίβαση της αρμοδιότητας τα μεσάνυχτα από την εταιρεία Kition Ocean Holdings, στην Αρχή Λιμένων.

Η μεταβίβαση έγινε μετά τον τερματισμό της σύμβασης που υπέγραψε τον κράτος με την ανάδοχο εταιρεία για επένδυση ύψους €1.2 δισεκατομμυρίων για ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Ζήνωνας Αποστόλου η Αρχή Λιμένων κλήθηκε να αναλάβει το λιμάνι της Λάρνακας από το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και στις 12.01 τα μεσάνυχτα περιήλθε στην κατοχή της.

Πρόσθεσε ότι η Αρχή έχει τους υπαλλήλους της που θα τρέξουν το λιμάνι της Λάρνακας. Για το ενδεχόμενο να υπάρξει μεταφορά κάποιων υπαλλήλων της Kition Ocean Holdings στην Αρχή Λιμένων, ανέφερε ότι κάτι τέτοιο θα εξεταστεί από την Κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο κάλεσε τις συντεχνίες να συζητήσουν το θέμα.

«Το λιμάνι συνεχίζει κανονικά τις εργασίες του μετά τη μετάβαση από την Kition στην Αρχή Λιμένων με βάση την απόφαση του Υπουργείου Συγκοινωνιών και του κράτους και συνεχίζει τις λειτουργίες η Αρχή Λιμένων πολύ ομαλά χωρίς κανένα πρόβλημα», ανέφερε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Αποστόλου εξέφρασε την εκτίμηση ότι η διαχείριση του λιμανιού θα παραμείνει στην Αρχή Λιμένων.

Για το κατά πόσο το έργο θα προχωρήσει ως ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της Μαρίνας ή αν θα διαφοροποιηθεί και προχωρήσει το κράτος σε μια από τις δύο αναπτύξεις, είπε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται από τον αρμόδιο Υπουργό, ύστερα από συνάντηση που θα έχει την Παρασκευή με τον Επιμελητήριο της Λάρνακας, τον Δήμο Λάρνακας και τους φορείς της Λάρνακας.

Αυτή τη στιγμή, όπως είπε, η Αρχή Λιμένων εστιάζει στο να μην υπάρξουν οποιαδήποτε κωλύματα στη λειτουργία του λιμανιού και όλα να κυλίσουν ομαλά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καρατομήθηκε η Ντόρια Βαρωσιώτου που εξέδωσε το πόρισμα για Θανάση, απολύθηκε από το Δικαστικό Σώμα-Απόφαση με σκιές
Επέρχεται το Άλμα για τους πύργους στη Λάρνακα-«Σαν Πόντιος Πιλάτος ο ΔΗΣΥ αναφέρει πως δεν γνωρίζει»
ΒΙΝΤΕΟ: Εικόνες αποκάλυψης από την καταστροφική πυρκαγιά στην Τουρκία-Στάχτη έγιναν ολόκληρες περιοχές
Πρόταση νόμου για δημιουργία νέου ενιαίου επαγγελματικού συνταξιοδοτικού σχεδίου για αξιωματούχους
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στα Λατσιά ο 16χρονος Κύπρος (pic)
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στα Κούκλια-Επιστρατεύτηκαν δύο πτητικά μέσα
Το Ισραήλ εντείνει βομβαρδισμούς στη Γάζα εν μέσω νέας προσπάθειας για εκεχειρία
Στελεχωμένοι οι 11 από 19 ναυαγοσωστικούς πύργους της Λάρνακας-Ποια τα κριτήρια πρόσληψης
«Δεν αντιτίθεται στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση»-Απαντά στον υπουργό Υγείας η ΠΑΣΥΚΙ
Το ξέπλυμα μέσω βαρυποινίτη, η απόδραση Κομμωτή, το τρίωρο podcast ισοβίτη και η... υποκρισία