Στην μάχη του ΔΗΣΥ απέναντι στο ΑΚΕΛ ο Κασουλίδης-«Κόλλησε η βελόνα και εκεί έμειναν 50 χρόνια μετά»

Σε προεκλογική επίθεση κατά του ΑΚΕΛ προέβη ο τέως Υπουργός Εξωτερικών και μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου του ΔΗΣΥ, Ιωάννης Κασουλίδης, με την Ευρωπαϊκή Ένωση στο επίκεντρο. Κατηγόρησε το ΑΚΕΛ και τους ευρωπαίους εταίρους του πως αντιπαρατίθενται με την ίδια την ΕΕ και τις βασικές της αξίες, καθώς και πως «κάνουν τόπο στην ακροδεξιά», ενώ υποστήριξε πως οι θέσεις τους έχουν κολλήσει σε αυτά που το Κομμουνιστικό Κόμμα της Γαλλίας πριν από 50 χρόνια.

«Η κοινή διακήρυξη 15 ευρωπαϊκών κομμουνιστικών κομμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του ΑΚΕΛ, για τις προσεχείς ευρωπαϊκές εκλογές αντιπαρατίθεται με την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις βασικές αξίες της και όχι με τις ομάδες και τα κόμματα που την απαρτίζουν», δήλωσε ο κ. Κασουλίδης. «Αλλά όταν προκληθούν εδώ στην Κύπρο ότι είναι ευρωσκεπτικιστές διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους. Παραθέτουν θέσεις για τα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα, για την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, τα δικαιώματα των ευάλωτων κοινωνικών στρωμάτων. Πολλά προγράμματα όμως και θέσεις της ΕΕ, αν μπουν στον κόπο να τις διαβάσουν, έχουν επ’ αυτών ολοκληρωμένες θέσεις και πολιτικές», πρόσθεσε.

Ακολούθως ανέφερε πως επιτίθενται και εναντίον του Συμφώνου Σταθερότητας. «Λες και ξεχάσαμε εμείς εδώ στην Κύπρο με ποια δημοσιονομική έγνοια κυβέρνησε το ΑΚΕΛ και που μας οδήγησε με την καταστροφή της οικονομίας. Όσο για το δικαίωμα των τρίτων χωρών στη βιώσιμη ανάπτυξη, πρέπει να γνωρίζουν ότι η ΕΕ είναι σήμερα ο μεγαλύτερος παγκόσμιος πάροχος κονδυλίων προς ενίσχυση των χωρών του τρίτου κόσμου», τόνισε.

«Ζητούν αυτά τα 15 κομμουνιστικά κόμματα «να σταματήσει η ΕΕ να υποκινεί και να τροφοδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία» και «να προωθηθεί ένα σύστημα συλλογικής ασφάλειας στη βάση των αρχών της τελικής πράξης του Ελσίνκι». Ποιος όμως κουρέλιασε την τελική πράξη του Ελσίνκι και το απαραβίαστο των διεθνών συνόρων; Άλλος από τον Πούτιν και την απρόκλητη εισβολή στην Ουκρανία. Κάτι που υποχρεώνει την ΕΕ να ενισχύσει την άμυνά της και διαμαρτύρονται για την αύξηση των δαπανών για αυτήν», υπέδειξε.

Περαιτέρω, ο πρώην ΥΠΕΞ κατήγγειλε πως «κάνουν και τόπο στην ακροδεξιά όταν υποστηρίζουν την «εγγύηση των δικαιωμάτων των μεταναστών». Το άλλο άκρο, όπως η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου στη συζήτηση με τον Στέφανο Στεφάνου».

«Όσο για τις θέσεις τους ότι η ΕΕ πρέπει να γίνει ένωση των λαών και όχι του μεγάλου κεφαλαίου, μου θυμίζουν τα φοιτητικά μου χρόνια. Όταν το κραταιό τότε κομμουνιστικό κόμμα Γαλλίας έλεγε τα ίδια. Αλλά εκεί κόλλησε η βελόνα και εκεί έμειναν 50 χρόνια μετά», κατέληξε ο κ. Κασουλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασουλίδης θεωρείται πρόσωπο-κλειδί στο εσωτερικό του ΔΗΣΥ, καθώς χαίρει μεγάλου σεβασμού από τα στελέχη και τα μέλη και, κατά καιρούς, μαζί με κάποια άλλα στελέχη της παλαιότερης γενιάς, λειτουργούν ως «πατέρες» του κόμματος. Ως εκ τούτου, θεωρείται πως ο λόγος του έχει και μεγάλη πέραση στην εκλογική βάση του κόμματος. Για αυτό τον λόγο φαίνεται να επιστρατεύτηκε, ώστε να συμβάλει στην προσπάθεια συσπείρωσης του ΔΗΣΥ.

Ο Γιαννάκης Κασουλίδης ενίσχυσε και την επιχειρηματολογία της ηγεσίας περί «δύο άκρων», στο πλαίσιο αυτό. Το γεγονός, δε, πως επιλέχθηκε η παρέμβασή του να γίνει επί του γνωστού δίπολου ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ επίσης δεν θεωρείται τυχαία, καθώς πρόκειται για την πλέον διαχρονική μορφή ενεργοποίησης του κομματικού πατριωτισμού των Συναγερμικών, αφού προκαλεί πόλωση.

Δειτε Επισης

Έτσι θα γλυτώσουμε το 50% στους λογαριασμούς από τα κλιματιστικά-Θερμοκρασία, ταχύτητα και καθάρισμα
Με λένε Petya, με σκότωσε το σύστημα που τους ξεπλένει
Άλλα στα πρωτόκολλα, άλλα στην πράξη-Πλήρωσε με τη ζωή της την αποτυχία της Αστυνομίας η Petya
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Φαρμακά λίγο πριν το δάσος-Στο σημείο 250 άτομα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη του Τούρκου εκτελεστή στον Πειραιά
Κινδυνεύει το δάσος του Μαχαιρά από την πυρκαγιά στο Φαρμακά-Κάηκε ένα σπίτι (vid&pics)
Οι εργαστηριακές εξετάσεις θα δώσουν απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του τρίμηνου βρέφους
Για Κυπριακό και ΟΥΝΦΙΚΥΠ συζήτησαν Κόμπος-Γέντζια
Πύρινη κόλαση στο Φαρμακά, μάχη με τις φλόγες-Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Πυρσός
Επαφές Ειρ. Χαραλαμπίδου στη Μάλτα για θέματα καταπολέμησης διαφθοράς