ΓΔ ΥΠΑΜ σε εκδήλωση για πεσόντες της Κυράς-«Όραμά μας μια Κύπρος ενωμένη»

Έχουμε ως όραμα μια Κύπρο ενωμένη, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας  Ανδρέας Π. Λουκά στην εκδήλωση «Τιμή και Δόξα στους πεσόντες της Κυράς – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή του 1974» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Σήμερα, είπε στην ομιλία του, τιμούμε τη μνήμη άξιων τέκνων της Κυράς, οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι υπερασπιζόμενοι την πατρίδα, τιμούμε επίσης όσους κατοίκους της κοινότητας δολοφονήθηκαν βάρβαρα και απρόκλητα και αναπέμπουμε δέηση για διακρίβωση της τύχης δυο αγνοούμενων συμπατριωτών μας.

"Οι ήρωες που τιμούμε σήμερα είναι οι Χριστάκης Χριστοφή, Χαράλαμπος Θεολόγου, Κωστάκης Παμή, Κωνσταντίνος Κυπρής, Σάββας Κούλλουρος, Ανδρέας Παναγής και Ιωάννης Χαριλάου. Όλοι τους νέοι άνθρωποι, γεμάτοι όνειρα και φιλοδοξίες για το μέλλον. Κάποιοι εξ αυτών άφησαν πίσω τους σύζυγο και μικρά παιδιά, ενώ άλλοι ακόμη αγνοούνται. Αξίζει να αναφέρω ότι αρκετοί από τους ήρωες που τιμώνται σήμερα είχαν αξιοσημείωτη προσφορά στον Αθλητικό Πνευματικό Όμιλο Κυράς (ΑΠΟΚ), είτε ως μέλη είτε ως αθλητές" είπε.

Πρόσθεσε ότι "δεν πρέπει επ' ουδενί να ξεχνάμε και τους πολίτες της Κυράς που δολοφονήθηκαν το 1974: τη Θεοδώρα Βασιλείου, τον Βασίλη Γεωργίου, τον Θεοτή Χριστοφή και τον Ανδρέα Τσαγγάρη. Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι η τύχη των πολιτών Γεώργιου Χριστοφή και Γεώργιου Ιωάννου ακόμη αγνοείται".

Είναι γεγονός, ανέφερε, ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας μας και έχουμε χρέος να παραμείνουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από τη λύση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Πρόσθεσε ότι ο διορισμός και η ανάληψη των καθηκόντων της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό αποτελεί ορόσημο για τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό και τόνισε ότι η δική μας πλευρά θα πράξει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας.

"Έχουμε ως όραμα μια Κύπρο ενωμένη, ελεύθερη και δημοκρατική, όπου όλοι οι νόμιμοι κάτοικοί της θα ζουν και θα αλληλοεπιδρούν μέσα σε ένα σύγχρονο κράτος, το οποίο θα σέβεται και θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια όλων των πολιτών" κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Νέες έρευνες φυσικού αερίου στη αν. Μεσόγειο εξαγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς
Στο 22% στο τέλος Ιουνίου η υλοποίηση αναπτυξιακών δαπανών του προϋπολογισμού
Συνεχίζει στο ίδιο τέμπο ο Τατάρ-«Αν υπάρξει συμφωνία, το ψευδοκράτος θα είναι μέρος της λύσης ως κυρίαρχο τουρκικό κράτος»
Τηλεδιάσκεψη για τον Great Sea Interconnector με αίτημα Κομισιόν-Ζήτησε ενημέρωση
Eπίσκεψη εργασίας του υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας στην Κύπρο
Επανεξελέγη Ανώτατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ ο Σάββας Τσίβικος
Α. Δημητρίου: Να αξιοποιήσουμε την κινητικότητα που παρατηρείται
Ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης για τερματικό-«Παρέμβαση αν ανακοινώναμε κάτι πριν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»
Η απόφαση για τον Επίτροπο της Κύπρου θα καθοριστεί από το χαρτοφυλάκιο-Προστιθέμενη αξία αναζητά ο Πρόεδρος