ΓΔ ΥΠΑΜ σε εκδήλωση για πεσόντες της Κυράς-«Όραμά μας μια Κύπρος ενωμένη»

Έχουμε ως όραμα μια Κύπρο ενωμένη, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας  Ανδρέας Π. Λουκά στην εκδήλωση «Τιμή και Δόξα στους πεσόντες της Κυράς – 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή του 1974» που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή.

Σήμερα, είπε στην ομιλία του, τιμούμε τη μνήμη άξιων τέκνων της Κυράς, οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι υπερασπιζόμενοι την πατρίδα, τιμούμε επίσης όσους κατοίκους της κοινότητας δολοφονήθηκαν βάρβαρα και απρόκλητα και αναπέμπουμε δέηση για διακρίβωση της τύχης δυο αγνοούμενων συμπατριωτών μας.

"Οι ήρωες που τιμούμε σήμερα είναι οι Χριστάκης Χριστοφή, Χαράλαμπος Θεολόγου, Κωστάκης Παμή, Κωνσταντίνος Κυπρής, Σάββας Κούλλουρος, Ανδρέας Παναγής και Ιωάννης Χαριλάου. Όλοι τους νέοι άνθρωποι, γεμάτοι όνειρα και φιλοδοξίες για το μέλλον. Κάποιοι εξ αυτών άφησαν πίσω τους σύζυγο και μικρά παιδιά, ενώ άλλοι ακόμη αγνοούνται. Αξίζει να αναφέρω ότι αρκετοί από τους ήρωες που τιμώνται σήμερα είχαν αξιοσημείωτη προσφορά στον Αθλητικό Πνευματικό Όμιλο Κυράς (ΑΠΟΚ), είτε ως μέλη είτε ως αθλητές" είπε.

Πρόσθεσε ότι "δεν πρέπει επ' ουδενί να ξεχνάμε και τους πολίτες της Κυράς που δολοφονήθηκαν το 1974: τη Θεοδώρα Βασιλείου, τον Βασίλη Γεωργίου, τον Θεοτή Χριστοφή και τον Ανδρέα Τσαγγάρη. Σε αυτό το σημείο να αναφέρω ότι η τύχη των πολιτών Γεώργιου Χριστοφή και Γεώργιου Ιωάννου ακόμη αγνοείται".

Είναι γεγονός, ανέφερε, ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή της ιστορίας μας και έχουμε χρέος να παραμείνουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από τη λύση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Πρόσθεσε ότι ο διορισμός και η ανάληψη των καθηκόντων της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό αποτελεί ορόσημο για τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στο Κυπριακό και τόνισε ότι η δική μας πλευρά θα πράξει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για τον τερματισμό της τουρκικής κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας.

"Έχουμε ως όραμα μια Κύπρο ενωμένη, ελεύθερη και δημοκρατική, όπου όλοι οι νόμιμοι κάτοικοί της θα ζουν και θα αλληλοεπιδρούν μέσα σε ένα σύγχρονο κράτος, το οποίο θα σέβεται και θα κατοχυρώνει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια όλων των πολιτών" κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η 25χρονη Ήλια Ηροδότου εξελέγη Κοινοτάρχης Πέρα Πεδιού έπειτα από επαναληπτική εκλογική διαδικασία
Στήριξη στην κυριαρχία Ουκρανίας εξέφρασε ο ΠτΔ στον Ζελένσκι-Συναντήθηκε και με Μητσοτάκη
H παρέμβαση του Προέδρου στη Διεθνή Διάσκεψη-«Πρέπει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία»
Ζητά από τον Σιζόπουλο εκλογές ο Ηλιοφώτου-«Η ΕΔΕΚ χρειάζεται οξυγόνο και αυτός που θα της το δώσει δεν είσαι εσύ»
ΠτΔ: Ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για για ενίσχυση μεταφοράς ουκρανικών σιτηρών
Στη Διεθνή Σύνοδο για την Ειρήνη στην Ουκρανία ο ΠτΔ
Για Κυπριακό και ΟΥΝΦΙΚΥΠ συζήτησαν Κόμπος-Γέντζια
Επαφές Ειρ. Χαραλαμπίδου στη Μάλτα για θέματα καταπολέμησης διαφθοράς
Απαντά στις επικρίσεις για τα κλιματιστικά η Αννίτα-«Πρόβλημα της προηγούμενης Κυβέρνησης»
Στην κορυφή της λίστας του Politico με τους kookiest ευρωβουλευτές ο Φειδίας Παναγιώτου