ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά τανκς έφτασαν στο κέντρο της Ράφας

Αρκετά ισραηλινά τανκ έφτασαν πριν από λίγη ώρα στο κέντρο της πόλης της Ράφας, της μικρής πόλης στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας όπου έχουν καταφύγει τους περασμένους μήνες εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι για να αποφύγουν τους τραυματισμούς σε άλλες περιοχές του θύλακα.

Τα άρματα μάχης βρίσκονται κοντά στο ταζμί Αλ Άουντα, κεντρικό ορόσημο της Ράφας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι Ισραήλ πολλαπλασίασε σήμερα τα αεροπορικά πλήγματά του στη Ράφα, παρά τη διεθνή κατακραυγή για τον πολύνεκρο βομβαρδισμό σε κατάμεστο καταυλισμό εκτοπισμένων στην πόλη, που οδήγησε στην έκτακτη σύγκληση συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να συζητηθεί η κατάσταση στον τομέα αυτόν της Λωρίδας της Γάζας.

ΟΗΕ: Ένα εκ. άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Ράφα

Περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν την πόλη της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας τις τρεις τελευταίες εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

Η μικρή πόλη στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας φιλοξενεί πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστινίους που έφυγαν για να γλιτώσουν από τις ισραηλινές επιθέσεις σε άλλες περιοχές του θύλακα.

Από τις αρχές Μαΐου, ο ισραηλινός στρατός διεξάγει αυτό που χαρακτηρίζει περιορισμένη επιχείρηση στη Ράφα για να σκοτώσει μαχητές και να διαλύσει τις υποδομές που χρησιμοποιεί η Χαμάς, η οποία διοικεί τη Γάζα. Έχει ζητήσει από τους αμάχους να μεταβούν σε «εκτεταμένη ανθρωπιστική ζώνη», σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων.

Πολλοί Παλαιστίνιοι καταγγέλλουν ότι είναι ευάλωτοι σε ισραηλινές επιθέσεις όπου κι αν πάνε και μετακινούνται σε διάφορα σημεία στη Λωρίδα της Γάζας τους τελευταίους μήνες.

Η UNRWA δήλωσε ότι η απομάκρυνση από τη Ράφα «έγινε χωρίς να υπάρχει ασφαλές σημείο να μεταβεί κάποιος και εν μέσω βομβαρδισμών, έλλειψης τροφίμων και νερού, όγκους απορριμμάτων και ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης».

Η παροχή βοήθειας και προστασίας καθίσταται σχεδόν «αδύνατη», δήλωσε η υπηρεσία.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Άφησε πίσω του το Συνέδριο και ξεκινά να κοιτάζει προς τις Βουλευτικές Εκλογές το ΑΚΕΛ
Δεν βιάζεται για την πολυμερή η τουρκική πλευρά-Εν μέσω καθυστερήσεων και αρνήσεων επιστρέφει η Ολγκίν
Η προσφορά της κλινικής του Νίκου Ιωάννου το 1974, περίθαλψε 867 τραυματίες-«Απίστευτη η πίεση»
Πρώτα στήριξη των υφιστάμενων στεγών για απεξάρτηση αποφυλακισθέντων και μετά δημιουργία νέων
Από τις βόμβες στη διπλωματία-Τι συζητούν ΗΠΑ και Ιράν πίσω από κλειστές πόρτες για ένα πυρηνικό deal
Καταζητεί την 37χρονη Νάταλυ Τζιαπούρα η Αστυνομία (pic)
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί το Ισραήλ να συμμορφωθεί πλήρως με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο
Νετανιάχου: Η νίκη επί του Ιράν συνιστά ευκαιρία για διεύρυνση των ειρηνευτικών συμφωνιών του Ισραήλ
Συνελήφθη ο διαβόητος ναρκέμπορος «El Fito»-Είχε διατάξει τη δολοφονία προεδρικού υποψηφίου το 2023
Μετά το Ιράν, Τραμπ και Νετανιάχου συμφώνησαν να τελειώσουν και τον πόλεμο στη Γάζα σε δύο εβδομάδες