Επόπτες σε ρόλο... παρατηρητών παράνομων ταξιτζήδων στο αεροδρόμιο-Κολλημένη η διαδικασία για τα πρόστιμα

Παράταση μετά τις εκλογές παίρνει το χρονικό περιθώριο που έχουν δώσει στο Υπουργείο Μεταφορών και στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών για την αντιμετώπιση των παράνομων, οι επαγγελματίες οδηγοί ΤΑΞΙ, οι οποίοι αναμένουν την εκτύπωση συγκεκριμένων εντύπων που θα έχουν στα χέρια τους οι επόπτες για έλεγχο, κάτι που πρόκειται την 9η Ιουνίου, καθώς το τελευταίο διάστημα πραγματοποιείτο η εκτύπωση των χιλιάδων ψηφοδελτίων.

Την ώρα που οι επαγγελματίες οδηγοί ΤΑΞΙ παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία την παρανομία να υφίσταται στα αεροδρόμια, όπου πειρατές οδηγοί πηγαινοέρχονται μεταφέροντας πελάτες σε βάρος των νόμιμων οδηγών, οι επόπτες που έχουν την αρμοδιότητα των ελέγχων, αδυνατούν μέχρι στιγμής να καταγγείλουν τους παράνομους, αφού όπως ισχυρίζονται οι οδηγοί, δεν έχουν στα χέρια τους τα συγκεκριμένα έντυπα που θα πρέπει να επιδίδονται ως πρόστιμα στους παραβάτες.

Αφού έληξε το τελεσίγραφο που είχαν δώσει στο Υπουργείο Μεταφορών οι επαγγελματίες οδηγοί, μέσω του προέδρου τους, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση που συνεχίζει να επικρατεί. Σε δηλώσεις του στον REPORTER ο πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Οδηγών Αστικών ΤΑΞΙ, Ντίνος Κωνσταντίνου, ανέφερε ότι τις προηγούμενες ημέρες, αντιπροσωπεία τους πραγματοποίησε συνάντηση με την Αρχή Αδειών, όπου και έθεσαν στο τραπέζι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την παρανομία στα αεροδρόμια.

«Μιλήσαμε επίσης και με το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και μας ανέφεραν ότι η εκστρατεία για την πειρατεία που πέρασε μέσω Νομοσχεδίου, λόγω των εκλογών, το τυπογραφείο της Δημοκρατίας ήταν απασχολημένο με τα ψηφοδέλτια και δεν καταφέραν να τυπώσουν τα έντυπα που θα εκδίδουν πρόστιμα στους παρανομούντες οι επόπτες. Αποτέλεσμα, είναι να μην έχουν στα χέρια τους το έντυπο για να εκδίδουν τα πρόστιμα», ανέφερε ο κ. Κωνσταντίνου.

Αυτό που έχει αναφερθεί από επίσημα χείλη, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, είναι ότι αφού ολοκληρωθούν οι εκλογές, τότε θα έχουν χρόνο να προχωρήσουν και με αυτά τα έντυπα, ,με τον ίδιο να διερωτάται «για ποιο λόγο δεν τα έχουν τυπώσει τόσο καιρό». Περαιτέρω, ανέφερε πως «αυτό που γνωρίζουμε, είναι ότι οι επόπτες στα αεροδρόμια, με το που θα σταματήσουν ένα όχημα για έλεγχο, πρέπει να δώσουν το συγκεκριμένο έντυπο στον οδηγό, ο οποίος έχει την ευχέρεια στη συνέχεια για πέντε ημέρες να εφεσιβάλει στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών».

Επόπτες απλοί… παρατηρητές

Το ζήτημα που προκαλεί την αντίδραση στους επαγγελματίες οδηγούς ΤΑΞΙ, είναι ότι οι επόπτες του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, οι οποίοι σήμερα απλά παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν, χωρίς να μπορούν να καταγγείλουν τους παρανομούντες. «Είναι γελοίο. Ακόμη και παράνομους που έχουν εντοπίσει, τους προειδοποιούν ότι σε λίγες ημέρες θα αρχίσουν τα πρόστιμα και να προσέχουν. Εάν είναι δυνατό να αφήνουμε τους παράνομους να κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Είναι κάποια οχήματα που είναι ευδιάκριτα παράνομα, αλλά τους αφήνουν να φύγουν με μια απλή παρατήρηση και προειδοποίηση».

Το προβληματικό φαινόμενο όπου παράνομα ΤΑΞΙ μεταφέρουν επιβάτες, συνεχίζει να υφίσταται πάντως, αφού σύμφωνα με τον πρόεδρό τους, «διάφορα πειρατικά ΤΑΞΙ, σταθμεύουν στην αερογέφυρα προτού πλησιάσουν το αεροδρόμιο και αφήνουν τους πελάτες τους να πάνε περπατητοί με τις βαλίτσες τους στον χώρο των αναχωρήσεων. Η δικαιολογία που λαμβάνουμε συνεχώς από πλευράς αρμοδίων, είναι ότι δεν έχει προσωπικό το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και δεν μπορούν να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους. Ωστόσο, αυτό που διερωτόμαστε, αφού επικαλούνται ότι χρειάζονται προσωπικό και ότι όλοι βρίσκονται στους ελέγχους λεωφορείων και φορτηγών, πώς γίνεται να βλέπουμε επόπτες στη Μαρίνα Λεμεσού και στο Παλιό Λιμάνι;».

Πάντως, αυτό που ξεκαθαρίζεται από πλευράς επαγγελματιών οδηγών, είναι ότι, μπορεί να αναβάλλεται η απεργία στην παρούσα φάση, ωστόσο, είναι κάτι προσωρινό, για να δοθεί ακόμη λίγος χρόνος στους αρμόδιους, ούτως ώστε να εκδώσουν τα συγκεκριμένα έντυπα για να μπορούν να εκδίδουν τα πρόστιμα οι επόπτες. «Περί τις αρχές Ιουνίου, πρόκειται να πραγματοποιήσουμε παγκύπρια συνεδρία για την πειρατεία, όπως και για τα υπεραστικά ταξί, τα οποία δεν εκτελούν γραμμές, όπως αναφέρει η νομοθεσία και τότε θα προχωρήσουμε αναλόγως. Εάν δεν γίνει η πάταξη των πειρατικών ταξί, των Τουρκοκύπριων, των υπεραστικών και των αγροτικών που εισέρχονται στη δουλειά μας, τότε θα αναγκαστούμε να οδηγηθούμε όλοι σε λουκέτο. Ξεκαθαρίζουμε ότι δεν είμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε Νομοθεσία, φθάνει να είναι δίκαιη και σωστή προς τους επαγγελματίες και νόμιμους οδηγούς», υπογράμμισε ο κ. Κωνσταντίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζητούν μέτρα και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις οι οδηγοί ΤΑΞΙ-Καταγγέλλουν παρανομίες στα αεροδρόμια

Δειτε Επισης

Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
Πραγματοποιήθηκαν οι τελετές ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων οπλιτών
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Διακοπή ρεύματος στον Άγιο Δομέτιο και Άγιο Άνδρεα λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
Παρέμβαση ΟΑΣΕ για νομοσχέδιο για ποινικοποίηση ψευδών ειδήσεων-Εκδίδει νομική άποψη, έτοιμος να έρθει Κύπρο
Υπεραμύνεται των ενεργειών του για το νομοσχέδιο για fake news ο Τορναρίτης-«Είναι για τους αδύναμους»
Έφυγε ο Ιερομόναχος Χρύσανθος Μαχαιριώτης που έδωσε το ράσο του στον Αυξεντίου
Αυξητική η τάση στο ποσοστό νέων μολύνσεων από ηπατίτιδα στην Κύπρο-Καταρτίστηκε Εθνικό Σχέδιο Δράσης
Έκκληση για προσωρινή απαγόρευση θήρευσης τρυγονιού από BirdLife Cyprus
Μ. Ευαγγέλου: Η αντιμετώπιση υπογεννητικότητας προτεραιότητα Κυβέρνησης