Ανησυχία εκφράζει το ΥΠΕΞ για αφαίρεση σημαδούρων στον ποταμό Νάρβα

Το κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για τη μονομερή αφαίρεση σημαδούρων στον ποταμό Νάρβα από Ρώσους στρατιώτες, καθώς και για τις αναφορές σχετικά με προσπάθειες μονομερούς επανακαθορισμού θαλάσσιων συνόρων που εμπλέκουν τη Λιθουανία, την Εσθονία και τη Φινλανδία.

«Ανησυχούμε για τη μονομερή αφαίρεση των σημαδούρων στον ποταμό Νάρβα, καθώς και για τις αναφορές σχετικά με ενέργειες για μονομερή επανακαθορισμό θαλάσσιων συνόρων με τη Λιθουανία, την Εσθονία και τη Φινλανδία», αναφέρει σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο  «Χ».

Παράλληλα επισημαίνει τη σημασία του πλήρους σεβασμού του διεθνούς δικαίου.

«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους εταίρους μας στη Βαλτική και στη Φιλανδία. Το διεθνές δίκαιο πρέπει να τυγχάνει πλήρους σεβασμού», γράφει το Υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζοντας την υποστήριξή τους προς τη Λιθουανία, την Εσθονία και τη Φινλανδία απέναντι σε αυτές τις μονομερείς ενέργειες.

Η δήλωση του Κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών έρχεται εν μέσω ευρύτερων διεθνών ανησυχιών σχετικά με τα σχέδια της Ρωσίας να επεκτείνει τα θαλάσσια σύνορά της στη Βαλτική Θάλασσα.

Δειτε Επισης

Ευχαριστίες Αμπάς για αλληλεγγύη Κύπρου στη συνάντηση με Πρόεδρο Χριστοδουλίδη
Εξήρε τις στενές σχέσεις Κύπρου-Ισραήλ στη συνάντηση με ΠτΔ ο Νετανιάχου-Πώς σχολίασε την επίθεση στο αεροδρόμιο
Μένος δείχνουν τα πολλαπλά τραύματα στον Αργυρού, φέρει μαχαιριές και στα γεννητικά όργανα-Εξετάσεις για το κίνητρο
Μ. Σολομωνίδης: Οι πόρτες της ΕΔΕΚ είναι ανοικτές για όλους
Συνελήφθησαν οι δύο για τη δολοφονία του Αργυρού-Έκαναν προηγουμένως χρήση με το θύμα, μίλησε σε τρίτους ο 52χρονος
Καταγγελία εγκλωβισμένου κατά ΤΟΜ-Δεν του επέτρεψαν να περάσει από το οδόφραγμα λόγω ελαστικών
Την προσφορά του Πέτρου Μολυβιάτη στο Κυπριακό τονίζει ο ΠτΔ εκφράζοντας συλλυπητήρια
Υπερασπιστές του Αϊκούτ διαδήλωναν την ώρα της συνάντησης Χριστοδουλίδη-Χέρτζογκ (pics)
Την Τετάρτη συγκαλείται το Κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα-Πλούσια η ονοματολογία, φειδωλοί οι καρδινάλιοι
Εξετάζει αντίδραση στην επίθεση των Χούθι ο Νετανιάχο-Συγκάλεσε Συμβούλιο Ασφαλείας