Σε δολοφονία μετατρέπεται η ενέδρα στην Ανθούπολη-Υπέκυψε στα τραύματα του το «Δημητρούι»

Την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, άφησε ο 34χρονος Δημήτρης Ανδρονίκου, γνωστός ως «Δημητρούι», εναντίον του οποίου στήθηκε ενέδρα θανάτου μέρα μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο της Ανθούπολης, με την Αστυνομία πλέον να διερευνά υπόθεση φόνου εκ προμελέτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Με σφαίρα ακόμα στο σώμα του το «Δημητρούι», παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση-Καταθέσεις από κάθε κατεύθυνση

Υπενθυμίζεται ότι ο 34χρονος, που ήταν γνωστός στην Αστυνομία, ενώ κατευθυνόταν με τη μοτοσικλέτα του από τον δρόμο Λακατάμιας προς τον κυκλικό κόμβο της Ανθούπολης, κατά την αποχώρηση του από τον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας, δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς από τον εκτελεστή, ο οποίος επέβαινε μαζί με δεύτερο πρόσωπο σε μοτοσικλέτα. Από τους πυροβολισμούς, ο 34χρονος τραυματίστηκε με μια σφαίρα στον λαιμό και δυο στα πλευρά.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις, με την κατάσταση του να κρινόταν εξαιρετικά δύσκολη, ωστόσο υπέκυψε τελικά στα τραύματά του, αρκετές ημέρες μετά την επίθεση εναντίον του.

Το πρωί της Τετάρτης, αναμένεται να διενεργηθεί η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του, από την Επικεφαλής της Ιατροδικαστής Υπηρεσίας, Αγγελική Παπέττα, και τον ιατροδικαστική Ορθόδοξο Ορθοδόξου.

Σημειώνεται ότι η ενέδρα σε βάρος του Ανδρονίκου στήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, με τους δράστες να τον παρακολουθούν, αφού φαίνεται να γνώριζαν ότι είχε μεταβεί στον Αστυνομικό Σταθμό Λακατάμιας, κάτι το οποίο διαφάνηκε και από την εξέταση των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης.

Όταν αποχώρησε, οι δράστες τον ακολούθησαν και σε κάποια στιγμή, πριν τον κυκλικό κόμβο της Ανθούπολης, τον πλησίασαν από τα αριστερά και τότε άνοιξαν πυρ εναντίον του, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Υπενθυμίζεται πως για την υπόθεση παραπέμφθηκαν σε δίκη οκτώ πρόσωπα, τα οποία βρίσκονται υπό κράτηση. Οι συλληφθέντες ήταν δέκα, ωστόσο οι δύο αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να κατηγορηθούν. Ο ένας εξ αυτών ήταν ο Ρουμάνος που συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος και στη συνέχεια επανασυνελήφθη και τελικά αφέθηκε και πάλι ελεύθερος. Σε ότι αφορά τους άλλους οκτώ, αυτοί παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, με το κατηγορητήριο να περιλαμβάνει 12 κατηγορίες, οι οποίες ωστόσο δεν αφορούν όλους τους κατηγορούμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές και οι οκτώ κατηγορούμενοι για την απόπειρα φόνου στο «Δημητρούι»

Δειτε Επισης

Κεραυνός προκάλεσε πυρκαγιά στην Κοιλάδα των Κέδρων στο Δάσος Πάφου
Καθίζηση οδοστρώματος σε δρόμο της Πάφου-Ανακοίνωση της Αστυνομίας
Αγόρασαν κινητά με κλοπιμαίες κάρτες στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στους Τρούλλους Λάρνακας
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Τέσσερις οδηγοί εντοπίστηκαν στο τιμόνι υπό την επήρεια ναρκωτικών-Ανάμεσα τους και οδηγός πλατφόρμας οδικής βοήθειας
Καταγγελία τεσσάρων κέντρων αναψυχής στην Πάφο για ηχορύπανση
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Δυσφορία ΥΠΑΜ για αναφορές Νεοφυτίδη για διευκολύνσεις-Ρυθμίσεις για την… λιποταξία Τζούλιου
Κλείσιμο λωρίδων λόγω έργων στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού