Ως ανάχωμα στον λαϊκισμό και τον εθνικισμό παρουσίασε το ΔΗΚΟ ο Νικόλας Παπαδόπουλος

Το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί ανάχωμα στις δύο μεγάλες απειλές που αντιμετωπίζει σήμερα η Κύπρος και η διακυβέρνηση της χώρας, την απειλή του λαϊκισμού και του εθνικισμού, ανέφερε τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας στην Τελική Προεκλογική Εκδήλωση του ΔΗΚΟ πριν από τις διπλές εκλογές για ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των μελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέδειξε στην ομιλία του τη συμβολή του κόμματος στην εκλογή του Νίκου Χριστοδουλίδη στην Προεδρία της Δημοκρατίας, ενώ αξιολόγησε τους πρώτους 15 μήνες διακυβέρνησης με θετικό πρόσημο.

Είπε ότι η χώρα διανύει μια «ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο» με τους πολίτες να αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως ο πληθωρισμός, το κόστος στέγασης και το κόστος ενέργειας, λέγοντας ότι «τώρα που η οικονομία πάει καλά, θέλουμε το όφελος να το δουν όλοι οι πολίτες».

Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι το ΔΗΚΟ πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί ανάχωμα στις «δύο μεγάλες απειλές» που αντιμετωπίζει σήμερα η Κύπρος και η διακυβέρνηση της χώρας, αυτές του λαϊκισμού και του εθνικισμού, όπως είπε, σημειώνοντας ότι «ο τόπος έχει ανάγκη μια ισχυρή διακυβέρνηση και αυτή η διακυβέρνηση έχει ανάγκη από ένα δυνατό ΔΗΚΟ».

Μιλώντας για τις προτάσεις του ΕΛΑΜ στο μεταναστευτικό ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι «πρόκειται για πρόχειρες και επικίνδυνες προτάσεις που θα οδηγήσουν τη χώρα μας σε περιπέτειες», λέγοντας ότι «εάν διαφημίσουμε ότι η Κύπρος μοιράζει διαβατήρια και ταξιδιωτικά έγγραφα για την Ευρώπη, αν το ακούσουν τα εκατομμύρια των πιθανών μεταναστών στη γύρω περιοχή, απλά, μερικές εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς θα μπουν αμέσως στις βάρκες για να έρθουν εδώ».

Σημείωσε ότι η παρούσα διακυβέρνηση εφαρμόζει την πολιτική που έχει προτείνει το ΔΗΚΟ και η Κύπρος είναι σήμερα η μόνη χώρα στην Ευρώπη που παρουσιάζει μείωση στις μεταναστευτικές ροές, ενώ όλες οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης παρουσιάζουν αύξηση. «Για πρώτη φορά στην ιστορία του μεταναστευτικού έχει αδειάσει το Πουρνάρα», είπε.

Αναφερόμενος στο κυπριακό πρόβλημα ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι τα επόμενα βήματα θα είναι κρίσιμα προσθέτοντας ότι η ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ είναι περισσότερο αναγκαία παρά ποτέ. «Η παρουσία του ΔΗΚΟ στους αγώνες του κυπριακού ελληνισμού είναι και σήμερα επιβεβλημένη» σημείωσε και υπέδειξε ότι το ΔΗΚΟ αποτελεί εγγύηση διεκδίκησης μιας σωστής λύσης.

Δήλωσε ότι ψήφος στο ΔΗΚΟ σημαίνει παρουσία στη δεύτερη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου, τη συνεργασία των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, σημειώνοντας ότι «εκεί μπορούμε να επηρεάσουμε αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον και την τύχη της χώρας και του λαού μας». 

Ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τους υποψηφίους του κόμματος λέγοντας ότι «μας έκαναν περήφανους με τις εμφανίσεις και τον πολιτικό τους λόγο». Ταυτόχρονα, μιλώντας για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «πρέπει να τιμήσουμε τις πολιτικές μας συνεργασίες γιατί η αξιοπιστία μας διακυβεύεται σε αυτές τις εκλογές».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δεν προγραμματίστηκε ταξίδι της Ολγκίν στην Κύπρο-Συναντήσεις με Χριστοδουλίδη και Τατάρ στο εξωτερικό
Η Iσπανία καταργεί το ΦΠΑ στο ελαιόλαδο για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια
Προαναγγελθέν το έγκλημα στην Αλεξανδρούπολη-Απειλούσε ότι θα τη σκότωνε, υποστηρίζουν οι γείτονες
Βούληση για ενδυνάμωση των σχέσεων εξέφρασαν ΠτΒ και ΥΠΕΞ Φιλιππίνων
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ-«Η διαφάνεια δεν μπορεί να είναι επιλεκτική, ούτε ετεροχρονισμένη»
Μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στην Κύπρο από Μπορέλ-«Έκκληση για αποφυγή κλιμάκωσης μεταξύ Ισραήλ-Χεζμπολάχ»
Εικοσάχρονος έκρυψε 13,448 χιλιάδες, σκηνοθέτησε ληστεία και συνελήφθη
ΒΙΝΤΕΟ: Νεκρός 55χρονος στη Μυρτιά-Πήγε να βοηθήσει στην κατάσβεση της φωτιάς
Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Κυβέρνησης και ΔΗΣΥ-«Μόνο αστοχίες, λάθη και βολέματα», απαντά η Πινδάρου
Στη δημοσιότητα η φωτογραφία ενός προσώπου για κλοπή στη Λάρνακα