Ρητή δέσμευση ΥΠΕΣ για αύξηση της κρατικής χορηγίας προς τη Λευκωσία

Ρητή δέσμευση του Υπουργείου Εσωτερικών για ουσιαστική και σε ετήσια βάση αύξηση της κρατικής χορηγίας στον νέο Μητροπολιτικό Δήμο Λευκωσίας, εξασφάλισε από τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών Κωνσταντίνο Ιωάννου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας Νίκος Τορναρίτης.

Το ζήτημα της αύξησης της κρατικής χορηγίας, έθεσε με τεκμηριωμένα στοιχεία ο Ν. Τορναρίτης στον κ. Ιωάννου, συνδέοντας το με τις αυξημένες ανάγκες που δημιουργεί η συνένωση των 4 αστικών δήμων σε ένα μεγάλο Μητροπολιτικό Δήμο και τον ρόλο της πόλης ως πρωτεύουσας. Ο ΥΠΕΣ ανταποκρίθηκε θετικά και δεσμεύτηκε να προωθήσει το ζήτημα ως άμεση προτεραιότητα αμέσως μετά τις εκλογές.

Ο υπουργός Εσωτερικών ενημερώθηκε επίσης για τις θέσεις του Νίκου Τορναρίτη σε σχέση με τα προβλήματα που δημιουργούνται από την υπερσυγκέντρωση μεταναστών σε περιοχές της πόλης. Ο Ν. Τορναρίτης εισηγήθηκε δέσμη μέτρων που περιλαμβάνονται στο δικό του Σχέδιο για τη Λευκωσία και βρήκε τη πλήρη ανταπόκριση του ΥΠΕΣ για να περιοριστούν τέτοια φαινόμενα στο πλαίσιο της αποτελεσματικής διαχείρισης του μεταναστευτικού από το κράτος. Στο ζήτημα του μεταναστευτικού, ο Δήμος θα υλοποιήσει συμπληρωματικές παρεμβάσεις, υλοποιώντας έργα υποδομής και συνεκτικά ευρωπαϊκά προγράμματα για την κοινωνική συνοχή.

Ο Ν. Τορναρίτης έθεσε τέλος τις προτάσεις του για τόνωση των ακριτικών περιοχών, τόσο στο ιστορικό κέντρο, όσο και στις περιοχές Καϊμακλίου, Παλλουριώτισσας, Αγίου Παύλου και Αγίου Δομετίου. Ζήτησε ενισχυμένα σχέδια κινήτρων για κατοικία και επιχειρηματική δραστηριότητα, καθώς και τον προγραμματισμό για υλοποίηση έργων ανάπλασης παραδοσιακών πυρήνων της πόλης και δημοτικών διαμερισμάτων.

Εφόσον εκλεγεί στην δημαρχία, ο Ν. Τορναρίτης εξέφρασε στον υπουργό Εσωτερικών την ισχυρή πολιτική του βούληση να συνεργαστεί στενά με το κράτος για να υπάρξει πλήρης συντονισμός με τον Δήμο, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο και τις υπηρεσίες του για το καλό της πόλης και των δημοτών της.

445614666_1114046726334966_7852829768349730031_n

Δειτε Επισης

Διαβεβαιώσεις καλών σχέσεων έλαβε από τον Λίβανο ο ΥΠΕΞ στον απόηχο των απειλών της Χεζμπολάχ
Στα σκαριά δύο κέντρα στήριξης για διατροφικές διαταραχές-Εκπονείται Εθνική Στρατηγική
Στα κατεχόμενα για τα πανηγύρια της ντροπής ο Ερντογάν
Τρίζει τα δόντια στη Χεζμπολάχ η Κομισιόν-«Οποιαδήποτε απειλή προς κράτη μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»
Επαναδιορισμό της σχέσης με την Κυβέρνηση και τριπλό συνέδριο ζητούν βουλευτές της ΔΗΠΑ
Ζητά πλήρη διαφάνεια στις δωρεές προς τον Φορέα Κοινωνικής Στήριξης το ΑΚΕΛ
Επίσημη επίσκεψη ΥΠΕΞ Φιλιππίνων στην Κύπρο
Ομοίωμα πιστολιού το... όπλο που εντοπίστηκε στον βυθό της θάλασσας
Κύπρος και Αρμενία επαναβεβαιώνουν συνεργασία σε θέματα αγνοουμένων
Μπρετόν: Η Κύπρος έχει κάνει βήματα στην προώθηση έρευνας και ανάπτυξης, τρίτη σε κονδύλια ανά κάτοικο