Η ενημέρωση για την παρουσία υποψηφίων στα εκλογικά κέντρα και τον ορισμό αντιπροσώπων

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι, με βάση τις πρόνοιες της κείμενης εκλογικής νομοθεσίας, οι υποψήφιοι μπορούν να παρίστανται αυτοπροσώπως στο εκλογικό κέντρο κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της ψηφοφορίας ή/και της διαδικασίας διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων ή να ορίσουν αντιπρόσωπο, συμπληρώνοντας κατάλληλα τα έντυπα ΕΤΑΕΚ 16 και ΕΤΑΕΚ 17, αντίστοιχα.

Προς τον σκοπό αυτό, καλούνται οι συνδυασμοί / μεμονωμένοι υποψήφιοι που επιθυμούν όπως ορίσουν αντιπρόσωπο και διαβιβάσουν έγκαιρα στον Έφορο Εκλογής της οικείας Εκλογικής Περιφέρειας δείγμα της υπογραφής του ατόμου ή των ατόμων που θα υπογράφουν τα πιο πάνω έντυπα, τα οποία πρέπει να προμηθευτούν εκ των προτέρων από το Γραφείο του Εφόρου Εκλογής. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν θα είναι δυνατή η εκπροσώπησή τους στο εκλογικό κέντρο.

Διευκρινίζεται ότι, ενόψει του μεγάλου αριθμού εκλογικών αναμετρήσεων και υποψηφίων, συνδυασμοί, οι οποίοι συμμετέχουν σε διάφορες εκλογικές διαδικασίες σε κάποιο εκλογικό κέντρο, θα επιτρέπεται όπως έχουν μόνο έναν αντιπρόσωπο στο κέντρο ανά πάσα στιγμή. Ο αντιπρόσωπος του συνδυασμού δύναται να αντικατασταθεί κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, καθώς και μεταξύ των διαδικασιών της διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων για κάθε είδος εκλογής, από άλλο πρόσωπο, το οποίο προσκομίζει κατάλληλα συμπληρωμένη εξουσιοδότηση, δεν μπορεί όμως να αντικατασταθεί κατά τη διάρκεια που η διαδικασία για μια εκλογή θα βρίσκεται υπό εξέλιξη.

Δειτε Επισης

Ζητά πλήρη διαφάνεια στις δωρεές προς τον Φορέα Κοινωνικής Στήριξης το ΑΚΕΛ
Επίσημη επίσκεψη ΥΠΕΞ Φιλιππίνων στην Κύπρο
Ομοίωμα πιστολιού το... όπλο που εντοπίστηκε στον βυθό της θάλασσας
Κύπρος και Αρμενία επαναβεβαιώνουν συνεργασία σε θέματα αγνοουμένων
Μπρετόν: Η Κύπρος έχει κάνει βήματα στην προώθηση έρευνας και ανάπτυξης, τρίτη σε κονδύλια ανά κάτοικο
Αντέδρασε το Ισραήλ στις απειλές Χεζμπολάχ στην Κύπρο-«Πρέπει να σταματήσουμε το Ιράν»
Υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε σε ξηρά χόρτα πίσω από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού (pics)
Συνεχίζεται η δίκη για τον Κενάν στο Αμβούργο-Ζήτησε τεσσεράμισι χρόνια ο Ομοσπονδιακός Εισαγγελέας
Προφυλακιστέος ο σφετεριστής Ε/κ περιουσιών-Έδειξε κίνδυνο φυγοδικίας το Δικαστήριο και πιθανή καταδίκη
Προφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας-Μεταφέρεται στον Κορυδαλλό