Απογοητευμένος ο Γκουτέρες για τη μη εφαρμογή των αποφάσεων του Διεθνούς Δικαστηρίου

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών είναι απογοητευμένος από τη μη εφαρμογή των εντολών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για τη Γάζα, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Στεφάν Ντουζαρίκ.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με τον κ. Ντουζαρίκ, χαιρετίζει τη διέλευση σωτήριας ανθρωπιστικής βοήθειας και καυσίμων από την Αίγυπτο στη Γάζα μέσω του περάσματος Kερέμ Σαλόμ.

«Ο Γενικός Γραμματέας επαναλαμβάνει την έκκλησή του για άμεση κατάπαυση του πυρός και για την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων για να τερματιστεί ο κίνδυνος των αμάχων. Είναι απογοητευμένος από την έλλειψη εφαρμογής των πρόσφατων διαταγών του Διεθνούς Δικαστηρίου σχετικά με την κατάσταση στη Γάζα και υπενθυμίζει στα μέρη ότι οι αποφάσεις του Δικαστηρίου είναι δεσμευτικές», πρόσθεσε ο κ. Ντουζαρίκ.

Με περισσότερους από 800.000 ανθρώπους εκτοπισμένους από τη Ράφα λόγω εχθροπραξιών και εντολών εκκένωσης από τις 6 Μαΐου, ο Γενικός Γραμματέας τονίζει ότι οι άμαχοι πρέπει να προστατεύονται και να ικανοποιούνται οι βασικές τους ανάγκες, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης σε τροφή, στέγη και καθαρό νερό.

Με την ανθρωπιστική επιχείρηση να είναι κοντά στην κατάρρευση, ο Γενικός Γραμματέας τονίζει ότι οι ισραηλινές αρχές πρέπει να διευκολύνουν την ασφαλή παραλαβή και παράδοση ανθρωπιστικών προμηθειών από την Αίγυπτο που εισέρχονται μέσω του Kερέμ Σαλόμ σε όσους έχουν ανάγκη.

Υπογραμμίζεται η ανάγκη να είναι ανοιχτά όλα τα σημεία διέλευσης σύμφωνα με το ψήφισμα 2720 (2023) του Συμβουλίου Ασφαλείας και οι ανθρωπιστικές οργανώσεις να έχουν πλήρη, ασφαλή και ανεμπόδιστη πρόσβαση για να φτάσουν σε όλα τα σημεία που βρίσκεται άμαχος πληθυσμός σε όλη τη Γάζα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κινδυνεύουν δέντρα και πολυετείς καλλιέργειες να ξηραθούν λόγω του καύσωνα-Ανησυχία για νέες αυξήσεις
Περισσότεροι συνοδοί, ενιαία εκπαίδευση, επέκταση Προδημοτικής-Οι καινοτομίες ΥΠΑΝ για τη νέα χρονιά
Νέα ηχητικά στη δίκη για το θάνατο του Γιαννιού-«Δεν πρόλαβα, έκαμε μ@@@κία ο υπεύθυνος»
Η κατάθεση δεσμοφύλακα και το ηχητικό που ενέπλεξαν κρατούμενους στην βόμβα-Στην εξίσωση μπήκε πληροφοριοδότης
Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για το σαμποτάζ στους σιδηροδρόμους στη Γαλλία
CrowdStrike: Το 97% των συστημάτων που επηρεάστηκαν από το σφάλμα έχουν επανέλθει
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς