ΒΙΝΤΕΟ: Δεκάδες νεκροί σε ισραηλινό βομβαρδισμό στη Ράφα-Ανάμεσα τους και δύο διοικητές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι σκότωσε δύο ανώτερους αξιωματούχους της Χαμάς στο χτύπημα στη Ράφα την Κυριακή.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις αναγνώρισαν τα άτομα ως Γιασίν Ραμπία, ο οποίος είπε ότι ήταν ο διοικητής της ηγεσίας της Χαμάς στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια, και ο Χάλεντ Ναγκάρ, ο οποίος είπε ότι ήταν ανώτερος αξιωματούχος στην πτέρυγα της Χαμάς για τις ίδιες περιοχές.

Ο στρατός είπε ότι έκανε το χτύπημα στο Ταλ αλ-Σουλτάν στη βορειοδυτική Ράφα «με βάση ακριβείς πληροφορίες». Είπε νωρίτερα την Κυριακή ότι είχε πλήξει ένα συγκρότημα της Χαμάς στην περιοχή.

Ο Ισραηλινός Στρατός επανέλαβε επίσης την πρώιμη δήλωσή του ότι γνωρίζει αναφορές που αναφέρουν ότι το χτύπημα έπληξε αμάχους και ότι τα χτυπήματα βρίσκονται υπό εξέταση.

«Αεροσκάφος έπληξε κτιριακό συγκρότημα της Χαμάς στη Ράφα μέσα στο οποίο επιχειρούσαν σημαντικοί τρομοκράτες της Χαμάς», ανέφερε ο στρατός του Ισραήλ μέσω X. «Η επιδρομή έγινε εναντίον θεμιτών στόχων δυνάμει του διεθνούς δικαίου, με τη χρήση πυρομαχικών ακριβείας, στη βάση ακριβών πληροφοριών για τη χρήση της περιοχής από τη Χαμάς».

Ο ισραηλινός στρατός «είναι ενήμερος για αναφορές που υποδεικνύουν ότι εξαιτίας του πλήγματος και της πυρκαγιάς που προκλήθηκε άμαχοι στην περιοχή έπαθαν κακό»· το «συμβάν τελεί υπό εξέταση», πρόσθεσε.

Η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής καταγγέλλει τη «φρικιαστική σφαγή»

Η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής κατηγόρησε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το Ισραήλ ότι έβαλε εσκεμμένα στο στόχαστρο κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, όπου οι αρχές της Χαμάς, του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που κυβερνά τον θύλακο, κάνουν λόγο για τουλάχιστον 35 νεκρούς.

«Αυτή η φρικιαστική σφαγή που διαπράχθηκε από την ισραηλινή κατοχή αποτελεί πρόκληση για όλους τους διεθνείς θεσμούς» και τη διεθνή «νομιμότητα», ανέφερε η προεδρία της Παλαιστινιακής Αρχής σε ανακοίνωσή της, καταγγέλλοντας πως ο ισραηλινός στρατός «έβαλε στο στόχαστρο εσκεμμένα» καταυλισμό εκτοπισμένων.

Η Χαμάς καλεί τους Παλαιστίνιους να ξεσηκωθούν

Η Χαμάς κάλεσε το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα τους Παλαιστίνιους να «σηκωθούν», να βγουν στους δρόμους να κάνουν «πορεία οργής» μετά τη «σφαγή» που κατ’ αυτή διέπραξε ο ισραηλινός στρατός σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.

Μετά «τη φρικιαστική σιωνιστική σφαγή που διέπραξε απόψε ο εγκληματικός στρατός κατοχής βάζοντας στο στόχαστρο σκηνές εκτοπισμένων, καλούμε τις μάζες του λαού μας στη Δυτική Όχθη, στην Ιερουσαλήμ, στα κατεχόμενα εδάφη και στο εξωτερικό να σηκωθούν και να κάνουν πορεία οργής», αναφέρει ανακοίνωση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ένας νεκρός σε πλήγμα του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο
Απελαύνονται από το Ισραήλ οι τέσσερις Γάλλοι ακτιβιστές του πλοίου για τη Γάζα
Ο Τραμπ δεν αποκλείει μια συμφιλίωση με τον Μασκ αλλά... δεν είναι στις προτεραιότητές του-«Δεν κρατάω κακία»
Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού σε σχολείο στην Αυστρία-Σκότωσε 10 ανθρώπους
Έκλεισε συμφωνία με την Κίνα ο Τραμπ-Στο 55% οι δασμοί, εξασφαλίστηκαν σπάνιες γαίες
Πάνω από εξήντα νεκροί σε λίγες ώρες στη Γάζα-Η Χαμάς κατηγορεί τον Μπεν-Γκβιρ ότι θέλει «θρησκευτικό πόλεμο»
Δακρυσμένος ο Νιούσομ σε βίντεο κατά του Τραμπ για τα επεισόδια στο Λος Άντζελες-«Η Δημοκρατία δέχεται επίθεση»
Ο φετινός Μάιος ήταν ο δεύτερος πιο ζεστός στην ιστορία-Στη Γροιλανδία ο πάγος έλιωσε 17 φορές πιο γρήγορα
Μαζικές συλλήψεις και απαγόρευση κυκλοφορίας στο Λος Άντζελες-Στα άκρα η κόντρα με τον Τραμπ
Τα μαζεύει τώρα ο Μασκ για τον Τραμπ-«Μετανιώνω για κάποιες από τις αναρτήσεις μου»