Επεισοδιακή επιχείρηση για παράνομη μετανάστευση-Νεαρός δάγκωσε και κλώτσησε αστυνομικό

Συνέχεια στις δράσεις για εντοπισμό υπηκόων τρίτων χωρών, που διαμένουν παράνομα στην Κύπρο, έδωσε σήμερα η Αστυνομία, με νέα συντονισμένη παγκύπριας κλίμακας επιχείρηση αστυνομικών ελέγχων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια της σημερινής επιχείρησης ελέγχων, τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη 26 προσώπων διαφόρων υπηκοοτήτων, τα οποία όπως έχει διαπιστωθεί, παραμένουν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ άλλο ένα (1) πρόσωπο συνελήφθη για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης και ακόμη ένα (1) πρόσωπο συνελήφθη για αδικήματα επίθεσης εναντίον αστυνομικού.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης που διεξήχθη στην επαρχία Αμμοχώστου συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε χώρο εστίασης, δύο (2) πρόσωπα, υπήκοοι τρίτων χωρών, εντοπίστηκαν να εργάζονται παράνομα χωρίς άδεια από την αρμόδια Αρχή και συνελήφθησαν για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης απασχόλησης. Ο ένας τους όπως διαπιστώθηκε από τις εξετάσεις που έγιναν, βρίσκεται παράνομα στη Δημοκρατία και συνελήφθη και για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης παραμονής στο έδαφος της Δημοκρατίας. Εναντίον του εργοδότη τους διερευνάται υπόθεση παράνομης εργοδότησης.

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Παραλιμνίου.

Υπόθεση επίθεσης εναντίον αστυνομικού, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου που έγινε στη Λάρνακα, επίσης στο πλαίσιο της σημερινής επιχείρησης, διερευνά ο Κεντρικός Αστυνομικός Σταθμός Λάρνακας.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, άντρας ηλικίας 28 ετών, προκαλούσε ανησυχία φωνάζοντας στα μέλη της Αστυνομίας. Ο 28χρονος επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών, σπρώχνοντας τους, με αποτέλεσμα ένας από τους αστυνομικούς να πέσει στο έδαφος. Στην προσπάθεια των μελών της Αστυνομίας να τον συγκρατήσουν, ο 28χρονος κλώτσησε αστυνομικό και τον δάγκωσε στο χέρι.

Τα μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του 28χρονου, που όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, από τον έλεγχο των στοιχείων του, αυτός βρίσκεται νόμιμα στη Δημοκρατία, με προσωρινή άδεια παραμονής, ως εργαζόμενος.

Η σημερινή επιχείρηση άρχισε στις 5.30 το πρωί και ολοκληρώθηκε γύρω στη 1.00 το μεσημέρι, με την Αστυνομία, σε συνεργασία και με άλλες αρμόδιες Αρχές, να προχωρεί ήδη στις διαδικασίες για τον άμεσο επαναπατρισμό των προσώπων που συνελήφθησαν για παράνομη παραμονή στη Δημοκρατία.

Οι προσπάθειες της Αστυνομίας για εντοπισμό και επαναπατρισμό προσώπων, που παραμένουν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, συνεχίζονται καθημερινά.

Δειτε Επισης

Θέτουν εκ νέου θέμα νομιμότητας για την Ανακριτική Επιτροπή οι δικηγόροι των μοναχών-«Λάθος στοιχεία»
Πάνω από 300 νέες έξυπνες στάσεις εντός του 2024-Το πλάνο του Υπουργείου Μεταφορών
Διαβεβαιώσεις καλών σχέσεων έλαβε από τον Λίβανο ο ΥΠΕΞ στον απόηχο των απειλών της Χεζμπολάχ
Στα σκαριά δύο κέντρα στήριξης για διατροφικές διαταραχές-Εκπονείται Εθνική Στρατηγική
Στα κατεχόμενα για τα πανηγύρια της ντροπής ο Ερντογάν
Τρίζει τα δόντια στη Χεζμπολάχ η Κομισιόν-«Οποιαδήποτε απειλή προς κράτη μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»
Στο κελί οι δύο νεαρές για την εισαγωγή 41 κιλών κάνναβης
Επαναδιορισμό της σχέσης με την Κυβέρνηση και τριπλό συνέδριο ζητούν βουλευτές της ΔΗΠΑ
Χαιρετίζει τα νομοσχέδια για σεξουαλική παρενόχληση η Επιτροπή Ισότητας Φύλων
Προειδοποιεί η Λοϊζίδου-Aναρτήσεις στα ΜΚΔ με βίντεο χωρίς τη συγκατάθεση προσώπων