Στήριξη στη Χλώρακα εξέφρασε ο ΠτΔ-«Η Πολιτεία θα είναι δίπλα της»

Η Πολιτεία είναι δίπλα στην Χλώρακα δήλωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, εγκαινιάζοντας τα σημαντικά έργα της  ολοκλήρωσης της κατασκευής των μέτρων προστασίας και βελτίωσης τμήματος του παραλιακού μετώπου με τους «Κυμματοθραύστες στην παραλία Αλυτζιή» και την ολοκλήρωση της Γ’ και τελικής φάσης του Πολιτιστικού Κέντρου με το έργο «Κυλικείο και Εκθεσιακός Χώρος Βρύσης».

Εξέφρασε επίσης την βεβαιότητα πως από κοινού με την Κοινοτική Αρχή θα πράξουν ό,τι πρέπει για μια επιτυχημένη υλοποίηση της μεγάλης μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 

Δύο έργα που, ανάμεσα σε πολλά άλλα, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, φανερώνουν και επιβεβαιώνουν το έντονο ενδιαφέρον των κοινοτικών αρχών για ουσιαστική ανάπτυξη και πρόοδο της κοινότητας.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του στο παραλιακό μέτωπο και την επιτόπια ενημέρωση που έτυχε είπε πως «επιβεβαιώσαμε, ιδίοις όμμασι, τη μεταμόρφωση, πραγματικά, της παραλίας του μετώπου μεταξύ των ξενοδοχείων St George και Laura, με την κατασκευή και τοποθέτηση των 5 κυματοθραυστών και των άλλων συμπληρωματικών έργων βελτίωσης και ανάπλασης».

88740

Οι κυμματοθραύστες ανέφερε «κάνουν τη θάλασσα προσβάσιμη, αλλά θα πρέπει να αναπτύξουμε και τον χώρο μπροστά, τον παραλιακό, άρα θα προχωρήσουμε αμέσως με την Πολεοδομία για να δοθούν οι σχετικές άδειες και να μπορεί να αξιοποιηθεί από την κοινότητα και τους κατοίκους της περιοχής».

Το έργο, το οποίο εμπίπτει στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Πολιτικής Συνοχής «ΘΑΛΕΙΑ 2021-2027» και προωθείται για την τελική πιστοποίηση συμβατότητας με τις περιβαλλοντικές προδιαγραφές, αποτελεί, όπως είπε, ο  Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παράδειγμα της αποτελεσματικότητας της θέλησης και της σωστής οργάνωσης όλων των συμβαλλόμενων μερών.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης εξήρε επίσης τον ρόλο της προηγούμενης Κυβέρνησης για να συμπεριληφθεί το έργο στο πρόγραμμα «Θάλεια».

Επανέλαβε πως είναι όλοι άξιοι συγχαρητηρίων γιατί αυτό είναι από τα λίγα έργα που παραδόθηκε πριν τη λήξη της προθεσμίας ολοκλήρωσης, προσθέτοντας πως αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως «όπου και όταν υπάρχει σωστός προγραμματισμός, έλεγχος, επαγγελματισμός και συνέπεια, τα έργα ολοκληρώνονται και τελεσφορούν». Ειδικά, όταν πρόκειται για έργα, όπως είπε, όπως το συγκεκριμένο, «που έχουν στόχο την αναβάθμιση και ενίσχυση τόσο του τουριστικού μας προϊόντος όσο και του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής».

Παράλληλα εξέφρασε την βεβαιότητα, ότι «το έργο βελτίωσης του παραλιακού μετώπου Χλώρακας, θα συνδράμει τα μέγιστα στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής και της παροχής ποιοτικότερων υπηρεσιών και ευκαιριών τόσο για κατοίκους της περιοχής όσο και για τους επισκέπτες».

Εκεί βρίσκονται, όπως είπε,  περί των οκτώ ξενοδοχείων και η συγκεκριμένη παραλία μπορεί να εξυπηρετεί κόσμο που διαμένει στα ξενοδοχεία αυτά, αλλά και την ίδια στιγμή και τους κατοίκους της περιοχής.

Ακολούθως χαιρέτισε τη δουλειά του Υπουργείου Μεταφορών εκφράζοντας την περηφάνεια του για το γεγονός ότι  ακούει από τοπικές Αρχές να χαιρετίζουν τη συνδρομή δημόσιων Υπηρεσιών, αλλά και του αρχιτέκτονα διότι το κλειδί και η ομορφιά του χώρου είναι το ενιαίο του χώρου και είναι ακόμα μια ένδειξη της σταθερής πορείας ανάπτυξης και ποιοτικής αναβάθμισης της Κοινότητας, όπως είπε.

Η Κοινότητα της Χλώρακας, από σήμερα συνέχισε, αποκτά ένα πολυδύναμο, πρότυπο, Πολιτιστικό Κέντρο, το οποίο συνδυάζει αρμονικά τη δημιουργία υποδομών για πολιτιστικές εκδηλώσεις και δράσεις, την πολύ προσεγμένη αισθητική του χώρου, τον σεβασμό στο περιβάλλον, την ανάδειξη της παράδοσης και πολλά άλλα.

Ως Πολιτεία, συγχαίρει και επικροτεί τέτοιου είδους έργα με σαφή στόχευση και σωστό σχεδιασμό για ανάπλαση κοινοτικών χώρων, αλλά είμαστε εδώ για να τις στηρίζουμε και να τις ενισχύουμε ουσιαστικά, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος.

88759

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανακοίνωσε πως έτυχε χθες πληροφόρησης  για την θετική εξέλιξη ενός ακόμα έργου της Κοινότητας – που θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό, διότι όταν μιλάμε για έργα που άπτονται της Παιδείας και της Υγείας είναι πολύ σημαντικά - την επέκταση και γενική βελτίωση του Α΄ Δημοτικού Σχολείου «Αγίου Νικολάου» από το Υπουργείο Παιδείας. Η διαδικασία, είπε, βρίσκεται στο στάδιο της ετοιμασίας των Συμβολαίων και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αρχίσουν οι εργασίες.

Αναφερόμενος εκ νέου στην Μαρίνα, που ήταν το πρώτο αίτημα του ΕΒΕ Πάφου, τόνισε « προχωρήσαμε με το αρμόδιο Υφυπουργείο και κατά τη διάρκεια της δικής μας διακυβέρνηση θα θέσουμε τον θεμέλιο λίθο, διορθώνοντας μια στρέβλωση που υπάρχει εδώ και καιρό».

Ακολούθως αναφερθήκε και στο θέμα του διατάγματος που είχε εκδοθεί το 2021. Ήταν, εξηγησε, «μια από τις πρώτες μας ενέργειες να εκτελεστεί το διάταγμα, να διορθωθεί μια στρέβλωση που υπήρχε για την κοινότητα, ξέρω πολύ καλά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε λόγω του μεταναστευτικού», προσθέτοντας πως «ολόκληρη η χώρα, ειδικότερα κάποιες περιοχές όπως η Χλώρακα».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε πως είναι θέμα προτεραιότητας για την Κυβέρνηση, σημειώνοντας πως τα δεδομένα και οι αριθμοί αποδεικνύουν τη σημασία που δίδουν στο συγκεκριμένο θέμα.

Για πρώτη φορά  συνέχισε, φεύγουν από τη χώρα μας όλοι αυτοί που δεν είναι δικαιούχοι διεθνούς προστασίας και με την ευκαιρία διαβεβαίωσε ότι «το συγκεκριμένο θέμα θα αντιμετωπιστεί όσες προκλήσεις και αν προκύψουν». Γνωρίζουμε τις ανησυχίες που προκύπτουν από την παράτυπη μετανάστευση, είμαστε εδώ και θα αντιμετωπίσουμε αυτή τη μεγάλη πρόκληση, συμπλήρωσε.

88747

Ο Πρόεδρος είπε ακόμη πως είναι κοινή η διαπίστωση ότι η κοινότητα της Χλώρακας, αποδεδειγμένα πλέον, βρίσκεται σε πορεία συνεχούς ανάπτυξης, ανάπλασης και προόδου, προς όφελος των κατοίκων της πρωτίστως, αλλά και του τουρισμού στη χώρα  μας, γενικότερα. Είμαστε βέβαιοι ότι όλα τα πρόσφατα, ολοκληρωμένα ή σε εξέλιξη έργα στην Κοινότητα της Χλώρακας, θα δώσουν μια νέα δυναμική ανάπτυξης και ευημερίας στην περιοχή, με μόνο θετικές εξελίξεις για τον τόπο μαςμ, συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Από την πλευρά του ο κοινοτάρχης Χλώρακας Νικόλας Λιασίδης, ο οποίος επαναδιεκδικεί θέση στο ΚΣ Χλώρακας, ανέφερε πως τα τελευταία 7 χρόνια έχουν κατασκευαστεί έργα αξίας πέραν των 20.000.000 ευρώ.

Τα δύο έργα που εγκαινιάστηκαν, πρόσθεσε, προσδίδουν προστιθέμενη αξία και θα αφήσουν μακροχρόνιο αποτύπωμα στην κοινότητα, αφού συνδράμουν στην αναβάθμιση της τοπικής οικονομίας, ενώ ενισχύουν παράλληλα και την κοινωνικοπολιτιστική αξία της περιοχής.

Τα έργα αυτά αποτελούν καρπό πολυετούς  προσπάθειας πολλών ανθρώπων, οι οποίοι τα οραματιστήκαν, τα πίστεψαν και συνέβαλαν στην υλοποίηση τους, με αποτέλεσμα να έχουμε σήμερα τη χαρά να τα απολαμβάνουμε, συμπλήρωσε

Δειτε Επισης

Φυσιολογικά χαρακτηρίζει η Αννίτα τα όσα διημείφθησαν στον ΔΗΣΥ-«Να μην μεγαλοποιούμε»
Δεν αναμένει εξελίξεις στο Κυπριακό μέχρι τον Σεπτέμβριο η πρόεδρος του ΔΗΣΥ
Είμαστε ένα, διεμήνυσε η Μέτσολα-«Το Κυπριακό πρέπει να λυθεί με ευρωπαϊκό τρόπο»
Οι καταθέσεις και τα χρέη των πολιτικών αρχηγών-Όσα καταγράφουν στο Πόθεν Έσχες τους
Εν αναμονή εισηγήσεων η Κυβέρνηση για την υλοποίηση αναβάθμισης της ναυτικής βάσης στο Μαρί
Εγκρίθηκαν από το Υπουργικό οι προϋπολογισμοί των ΕΟΑ-Πράσινο και για δημιουργία ανώτατων θέσεων
Απαντά στην Άγκυρα η Αθήνα-«Λυπούμαστε που ο Δένδιας παρέλειψε να… ευχαριστήσει τις τουρκικές δυνάμεις»
Διεύρυνση στρατηγικής ανάπτυξης ορεινών κοινοτήτων ενώπιον Υπουργικού-Αναβαθμίζεται το νοσοκομείο Τροόδους
Ενοχλημένη η Άγκυρα με δηλώσεις Δένδια για εισβολή-«Προσπαθεί να κάνει πολιτική καριέρα δημιουργώντας ταραχές»
Συστάθηκαν οι επτά επιτροπές του Συμβουλίου του ΕΟΑ Πάφου