Νέα πρόκληση από την Άγκυρα-«Οι Τουρκοκύπριοι μπορεί να είχαν την ίδια μοίρα με τους Παλαιστίνιους»

Αν δεν είχε γίνει η «ειρηνευτική επιχείρηση», οι Τουρκοκύπριοι μπορεί να είχαν την ίδια μοίρα με τους Παλαιστίνιους, είπε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Τζεβντέτ Γιλμάζ, ο οποίος πραγματοποιεί παράνομη επίσκεψη στα κατεχόμενα.

Σε επίσκεψή του στη Μόρφου για μια ενημέρωση για την κατασκευή ψυκτικών εγκαταστάσεων για την αποθήκευση εσπεριδοειδών, ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, είπε μεταξύ άλλων, ότι, οι εξελίξεις στην περιοχή αυτή την περίοδο κατέδειξαν για άλλη μια φορά τη σημασία της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πολιτικά, αυτό που συμβαίνει στη Γάζα και την Παλαιστίνη είναι ένα μάθημα για όλους μας, ανέφερε, προσθέτοντας πως, αν δεν είχε γίνει η «ειρηνευτική επιχείρηση» στην Κύπρο το 1974, «οι Τούρκοι της Κύπρου μπορεί να είχαν την ίδια μοίρα με τους Παλαιστίνιους αδελφούς και αδελφές μας».

Σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα, η «τδβκ» θα συνεχίσει «ως μια ισχυρή χώρα που μιλά περισσότερο για την τεχνολογία, την προστιθέμενη αξία, την τεχνητή νοημοσύνη, τις νέες εφαρμογές και θα μεταφέρει την ανάπτυξή της σε πολύ πιο προηγμένες διαστάσεις».

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία, «ως μητέρα πατρίδα και εγγυήτρια χώρα», θα υποστηρίζει πάντα τα αποφασιστικά βήματα που κάνουν οι Τουρκοκύπριοι για ένα ευημερούν μέλλον.

Ο λεγόμενος «πρωθυπουργός», Ουνάλ Ουστέλ, είπε ότι η Μόρφου ήταν πάντα στο τραπέζι στις διαπραγματεύσεις για μια ομόσπονδη λύση και αυτό έδιωχνε τους κατοίκους της, μακριά από την περιοχή. Είπε ότι «η κυβέρνησή του» μαζί με την Τουρκία κάνουν σημαντικά έργα στη Μόρφου.

Δήλωσε ότι οι εγκαταστάσεις ψύξης θα ολοκληρωθούν το αργότερο, σε 40 εβδομάδες, ενώ ότι «ο διαγωνισμός για την ανέγερση του νοσοκομείου Μόρφου» θα ξεκινήσει τη Δευτέρα.

Το απόγευμα ο Γιλμάζ θα επισκεφθεί το Βαρώσι μαζί με τον Ουστέλ και θα συναντηθεί με κόσμο στην Αμμόχωστο, ενώ αναμένεται να αναχωρήσει από το νησί το βράδυ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 100 φάκελοι με ελλείψεις στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών-Θα γίνει επανέλεγχος
Έρευνες της Αστυνομίας στη Λεμεσό μετά από πληροφορία για ύποπτο πρόσωπο
Σ. Στεφάνου: Με καλή θέληση και με συγκεκριμένες θέσεις να προσέλθει στη Νέα Υόρκη η Ε/κ πλευρά
Ν. Παπαδόπουλος: Πρέπει να στηρίξουμε τον Πρόεδρο για να διεκδικεί και όχι να προτείνουμε υποχωρήσεις
Αναμένει εισήγηση από Νομική Υπηρεσία για πολλαπλές συντάξεις ο ΠτΔ-«Η Βουλή επέλεξε κάτι διαφορετικό, απόλυτα σεβαστό»
Με εναλλακτικά σενάρια μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Ξεκάθαρος στόχος η επανέναρξη συνομιλίων
Πρώην αστυνομικός στην Τουρκία δολοφόνησε την φίλη του, την έβαλε σε βαλίτσα και την πέταξε στο δρόμο
Συνεχίζει τις επαφές ο Τατάρ ενόψει της πολυμερούς στη Νέα Υόρκη
Μ. Παναγιώτου: Aνάγκη ευέλικτων μέτρων στήριξης των γεωργών με πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία
Δόθηκε στην κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας-Ακακίου που έκλεισε μετά την ανατροπή οχημάτων