Στ. Στεφάνου: Η Κυβέρνηση να βρει λύσεις για το τερματικό στο Βασιλικό

Η Κυβέρνηση να βρει λύσεις για να ολοκληρωθεί το ταχύτερο το τερματικό στο Βασιλικό, αναφέρει, σε γραπτή δήλωση του, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, προσθέτοντας ότι «η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη δεν φέρει ευθύνη για την κάκιστη συμφωνία -η οποία όζει σκανδάλου- σχετικά με το τερματικό στο Βασιλικό».

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου «η ευθύνη γι’ αυτήν ανήκει εξ ολοκλήρου στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ. Η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη όμως φέρει ευθύνη για τους αλλοπρόσαλλους χειρισμούς της και για την αδυναμία της να επιλύσει το πρόβλημα».

«Η Κυβέρνηση καλείται να βρει λύσεις για να ολοκληρωθεί το έργο το ταχύτερο. Χωρίς την ολοκλήρωση του τερματικού στο Βασιλικό δεν θα μπορέσουμε να έχουμε φυσικό αέριο για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγής και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε ως κοινωνία και ως οικονομία εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ σε ρύπους», προσθέτει.

Θυμίζουν, αναφέρει ο κ. Στεφάνου, ότι πέρσι οι ρύποι κόστισαν πάνω από 350 εκατομμύρια, τα οποία μπαίνουν στους λογαριασμούς ηλεκτρισμού των καταναλωτών. Οι δυσοίωνες προοπτικές για την ολοκλήρωση του έργου στο Βασιλικό θα επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την ενεργειακή ακρίβεια και γενικότερα την ακρίβεια η οποία αφαιμάσσει τις τσέπες των πολιτών».

«Ενόψει αυτής της κατάστασης, η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη οφείλει να τερματίσει την αδιαφορία της για την πίεση που νιώθουν τα νοικοκυριά και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να προχωρήσει -επιτέλους- στη λήψη μέτρων για ανακούφιση από την ακρίβεια και για στήριξη της κοινωνίας. Τρόποι και μέτρα υπάρχουν αλλά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να προχωρήσει σ’ αυτά», προσθέτει.

Ο κ. Στεφάνου αναφέρει, τέλος, ότι το ΑΚΕΛ έχει προτείνει σειρά μέτρων για μείωση της τιμής του ηλεκτρισμού και των καυσίμων τα οποία θα συνεχίσει να πιέζει για να υιοθετηθούν από μέρους της κυβέρνησης.

Δειτε Επισης

Για Κυπριακό και ΟΥΝΦΙΚΥΠ συζήτησαν Κόμπος-Γέντζια
Επαφές Ειρ. Χαραλαμπίδου στη Μάλτα για θέματα καταπολέμησης διαφθοράς
Απαντά στις επικρίσεις για τα κλιματιστικά η Αννίτα-«Πρόβλημα της προηγούμενης Κυβέρνησης»
Στην κορυφή της λίστας του Politico με τους kookiest ευρωβουλευτές ο Φειδίας Παναγιώτου
Απαντά στα περί ολιγωρίας αρμοδίων στις πυρκαγιές ο ΠτΔ-Αποφάσεις την Τετάρτη για αποζημιώσεις
Στις πυρόπληκτες περιοχές της Πάφου ο ΠτΔ-Έδωσε οδηγίες για άμεση καταβολή αποζημιώσεων
Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου από S&P-Ικανοποίηση Χριστοδουλίδη
Μόνο θετικά καταγράφει το ΕΛΑΜ στις διπλές εκλογές-Θεωρεί ευνοϊκό το κλίμα
Παρέλαβε ναρκοπέδιο, παραδίδει στρωμένο χαλί ο Ιωάννου-Πώς ανέτρεψε τα δεδομένα στο μεταναστευτικό
ΠτΔ: Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών