Κατέγραψε εκκρεμότητες για τη μεταρρύθμιση της ΤΑ στις κοινότητες ο Ιωάννου-Ολοκλήρωσε τις επαφές

Ολοκληρώθηκε χθες ο δεύτερος κύκλος περιφερειακών συναντήσεων του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου με τους Κοινοτάρχες όλων των Επαρχιών. Ο κ. Ιωάννου πραγματοποίησε συναντήσεις με τα Κοινοτικά Συμβούλια σε συνέχεια των συσκέψεων που είχε το περασμένο φθινόπωρο, όπου είχαν καταγραφεί τα προβλήματα και οι εκκρεμότητες των Κοινοτήτων ενόψει της έναρξης της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στον νέο κύκλο επαφών, Υπουργός Εσωτερικών και Πρόεδροι Κοινοτικών Συμβουλίων είχαν την ευκαιρία να αξιολογήσουν την πρόοδο επίλυσης των θεμάτων που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες. Επιπρόσθετα, ο κ. Υπουργός έτυχε ενημέρωσης από τους Επάρχους και τους Κοινοτάρχες για την προετοιμασία των Κοινοτήτων για τη μετάβαση στις νέες συνθήκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την 1η Ιουλίου 2024.

Ο κ. Ιωάννου διαπίστωσε, με ικανοποίηση, την ετοιμότητα των 286 Κοινοτήτων που θα συνθέσουν τα 30 Συμπλέγματα Παροχής Υπηρεσιών (ΣΠΥ), να λειτουργήσουν υπό το νέο πλαίσιο, με σωστή στελέχωση και σύγχρονες διαδικασίες, που θα βελτιώσουν την εξυπηρέτηση των πολιτών. Ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τους τοπικούς άρχοντες για την πρόσφατη απόφαση παραχώρησης αυξημένης κρατικής χορηγίας για το δεύτερο εξάμηνο του 2024, ύψους €4,5 εκ., που αφορούσε μέρος της κρατικής χορηγίας προς τα 63 Κοινοτικά Συμβούλια που θα συνενωθούν, ως δημοτικά διαμερίσματα, με Δήμους. Παράλληλα, καθορίστηκε ετήσια κρατική χορηγία, ύψους €3 εκ., προς τα ΣΠΥ για σκοπούς κάλυψης του μισθολογικού κόστους του επιστημονικού προσωπικού (γραμματειακό, λογιστικό, διοικητικό, τεχνικό, κτλ) που θα στελεχώσει τα Συμπλέγματα. Συζητήθηκαν, επίσης, τα πρότυπα Προϋπολογισμού και τα νέα Σχέδια Υπηρεσίας για τις θέσεις του οργανογράμματος των ΣΠΥ.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων, ο κ. Ιωάννου ευχαρίστησε τους απερχόμενους Προέδρους των Κοινοτικών Συμβουλίων για την πολύτιμη προσφορά τους στις τοπικές κοινωνίες και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όσους εξ αυτών επαναδιεκδικούν εκλογή. Εξέφρασε, τέλος, τη βεβαιότητα ότι η αγαστή συνεργασία των Υπηρεσιών του Υπουργείου Εσωτερικών με την Ένωση Κοινοτήτων Κύπρου θα συνεχιστεί και με το νέο Συμβούλιο της Ένωσης, με σκοπό την πρόοδο των Κοινοτήτων.

Δειτε Επισης

Για Κυπριακό και ΟΥΝΦΙΚΥΠ συζήτησαν Κόμπος-Γέντζια
Επαφές Ειρ. Χαραλαμπίδου στη Μάλτα για θέματα καταπολέμησης διαφθοράς
Απαντά στις επικρίσεις για τα κλιματιστικά η Αννίτα-«Πρόβλημα της προηγούμενης Κυβέρνησης»
Στην κορυφή της λίστας του Politico με τους kookiest ευρωβουλευτές ο Φειδίας Παναγιώτου
Απαντά στα περί ολιγωρίας αρμοδίων στις πυρκαγιές ο ΠτΔ-Αποφάσεις την Τετάρτη για αποζημιώσεις
Στις πυρόπληκτες περιοχές της Πάφου ο ΠτΔ-Έδωσε οδηγίες για άμεση καταβολή αποζημιώσεων
Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου από S&P-Ικανοποίηση Χριστοδουλίδη
Μόνο θετικά καταγράφει το ΕΛΑΜ στις διπλές εκλογές-Θεωρεί ευνοϊκό το κλίμα
Παρέλαβε ναρκοπέδιο, παραδίδει στρωμένο χαλί ο Ιωάννου-Πώς ανέτρεψε τα δεδομένα στο μεταναστευτικό
ΠτΔ: Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν δέχεται από κανέναν μαθήματα διαχείρισης του θέματος των μεταναστών