Εκ νέου ενώπιον της ΥΠΑΝ τα προβλήματα δημοσίων σχολείων Ύψωνα

Έχουμε πλάνο για επίλυση των προβλημάτων είπε η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδη, η οποία παρακάθισε το πρωί σε σύσκεψη με την Συντονιστική Επιτροπή Συνδέσμων Γονέων έξι δημοσίων σχολείων του Ύψωνα, που εδώ και καιρό ζητούν επιτακτικά διευθέτηση θεμάτων που άπτονται της ασφάλειας και υγείας των παιδιών.

Η Συντονιστική Επιτροπή είχε προαναγγείλει λήψη μέτρων, μετά την μη τήρηση, όπως ανέφερε, χρονοδιαγραμμάτων για την επίλυση των διαφόρων προβλημάτων, ενώ μετά από παρέμβαση της Υπουργού, αναβλήθηκε αποχή μαθητών και μαθητριών, για μια διδακτική περίοδο, την περασμένη Παρασκευή.

Οι δυο πλευρές είχαν δώσει ραντεβού προχθές Τετάρτη, στο Υπουργείο, η οποία αναβλήθηκε λόγω έκτακτου κωλύματος και έτσι σήμερα η Υπουργός μετέβη στο Δημαρχείο Ύψωνα, μαζί με τους υφιστάμενους της και τη Σχολική Εφορεία, όπου συζήτησε τα αιτήματα των οργανωμένων γονέων.

Σε δηλώσεις της μετά το πέρας της σύσκεψης, ανέφερε πως «σεβόμαστε την ανησυχία των γονέων, γι αυτό και είμαστε εδώ», προσθέτοντας ότι «ως Υπουργείο έχουμε ένα συγκεκριμένο πλάνο, το οποίο κοινοποιήσαμε στους γονείς και γραπτώς αλλά και προφορικά σήμερα».

Την ίδια ώρα, η Υπουργός υπέδειξε ότι «θα είναι καλό να ακολουθούνται και να τηρούνται οι διαδικασίες», σημειώνοντας ότι αυτό απαιτείται από όλους τους Συνδέσμους Γονέων, δηλαδή «να έρχονται μέσω της Συνομοσπονδίας (Γονέων)».

Τόνισε δε ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η εμπλοκή των παιδιών, όπως με αποχή από τα μαθήματα, στη προσπάθεια των γονιών να έρθουν σε επικοινωνία με το Υπουργείο και τη Σχολική Εφορεία.

«Δεν τίθεται τέτοιο θέμα και ειδικά στα σχολεία του Ύψωνα, τα οποία είναι σε μια πολύ καλή κατάσταση», είπε η Αθηνά Μιχαηλίδου, προσθέτοντας ότι γνωρίζει πως υπάρχει θέμα υπερπληθυσμού «και έχουν κατατεθεί οι απόψεις του Υπουργείου Παιδείας για ανέγερση νέου σχολείου, προετοιμασία και ανέγερση επιπρόσθετων σχολείων για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης».

Κατά τη σημερινή σύσκεψη, συνέχισε, «έχουμε κυρίως δει πρακτικά μέτρα», σημείωσε ότι το συμπέρασμα που εξάγεται είναι «ότι χρειάζεται καλύτερη επικοινωνία Σχολικής Εφορείας – Συνδέσμων Γονέων» και υπέδειξε πως «το Υπουργείο λειτουργεί υποστηρικτικά».

Ακολούθως, η Υπουργός Παιδείας τόνισε ότι προτεραιότητα όλων είναι τα θέματα ασφάλειας, «και εκεί που έχουμε θέματα ασφάλειας, το Υπουργείο δίνει αμέσως τα χρήματα, χωρίς κανένα κώλυμα, για να μπορέσουν οι Σχολικές Εφορείες να τα επιλύσουν».

Εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνδέσμων Γονέων, ο Κωνσταντίνος Καρεκλάς ανέφερε ότι εκτιμώνται και δεν αμφισβητούνται οι προθέσεις της Υπουργού «για να αναλάβει δράση ως εποπτική αρχή που είναι», προσθέτοντας πως οι γονείς, για να φθάσουν στην κινητοποίηση και εξαγγελία μέτρων, «οι μηχανισμοί δεν λειτούργησαν όπως θα έπρεπε».

Ανέφερε ότι «θέσαμε το ζήτημα στην προσοχή της Υπουργού και των Διευθυντών της Εκπαίδευσης», προσθέτοντας πως «όταν μετά από πολλές συναντήσεις δεν προχωρούν τα πράγματα δεν έχεις άλλες επιλογές, παρά να προχωρήσεις σε κάτι πιο δυνατό-πιο ηχηρό για να καταλάβουν όλοι ότι δεν παίζουμε με την υγεία και την ασφάλεια των παιδιών μας».

Ο κ. Καρεκλάς είπε ακολούθως ότι «οι έγνοιες μας με την Υπουργό έχουν ταυτιστεί» και πως εξετάστηκαν τα θέματα «ένα προς ένα και δόθηκαν σαφείς οδηγίες στη Σχολική Εφορεία να προχωρήσει και να μας κρατά ενήμερους».

Υπό την εποπτεία του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα εξετάζεται η πρόοδος των έργων, συνέχισε και συμπλήρωσε «στηρίζουμε το δημόσιο σχολείο και αυτό που θέλουμε είναι να σταθούμε στο ίδιο στρατόπεδο και όχι απέναντι».

Εξάλλου, το μέλος της Σχολικής Εφορείας Ύψωνα, Ηρόδοτος Νεοφύτου είπε ότι «κύριο μέλημα μας είναι η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών και η υλικοτεχνική υποδομή». Πρόσθεσε πως ο συντονισμός όλων είναι «για να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα» και διατύπωσε τη διαφωνία της Σχολικής Εφορείας με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.

Υπάρχουν κάποια προβλήματα, συνέχισε, αλλά το πρόβλημα που χρήζει άμεσης αντιμετώπισης είναι το στεγαστικό και διατύπωσε την άποψη πως «θα έπρεπε να δοθούν λύσεις εδώ και χρόνια, αλλά λόγω οικονομικών προβλημάτων της Κυβέρνησης, κάπως καθυστέρησε και όντως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα όσων αφορά τη στέγαση και ειδικά για τη νηπιακή ηλικία».

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Πραγματοποιήθηκαν οι τελετές ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων οπλιτών
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς
Διακοπή ρεύματος στον Άγιο Δομέτιο και Άγιο Άνδρεα λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
Ευθύνες στις Αρχές από τους επιζώντες στο Μάτι-«Το ίδιο μας το κράτος, μας κήρυξε τον πόλεμο...»
Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία-«Εγκληματική ενέργεια» (pics)
Ένα βρέφος δώδεκα μηνών και ένα 13χρονο κορίτσι ανάμεσα στα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου στην Ελλάδα