Σε απόγνωση οι συνταξιούχοι-Απαιτούν σεβασμό στα δικαιώματά τους και αναμένουν μέτρα στήριξης

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους και άμεση επίλυση των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν, απαιτώντας σεβασμό από την Κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ, στην οποία αναφέρεται ότι τα παραπάνω συζητήθηκαν σε συνελεύσεις της ΕΚΥΣΥ κατά τη διάρκεια της βδομάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συνταξιούχοι διεκδικούν άμεση λήψη μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας, την κατάργηση του πέναλτι 12% για όσους επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους, σύνταξη χηρείας σε όλους τους άντρες χήρους, δικαίωμα για δωρεάν μεταφορά σε όλους τους συνταξιούχους, επαναφορά του πασχαλινού επιδόματος και του επιδόματος μάνας στη βάση των κριτηρίων του 2012, αντιμετώπιση των προβλημάτων, που δημιουργούνται με την εφαρμογή του ΓεΣΥ και ιδιαίτερα από το κόστος στα φάρμακα, επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας και του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και επίλυση του προβλήματος επικοινωνίας με τις ποιο πάνω υπηρεσίες.

Τα πιο πάνω προβλήματα συζητήθηκαν σε συνελεύσεις των συνταξιούχων κατά τη διάρκεια της βδομάδας, όπου κύριος ομιλητής ήταν ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης, ο οποίος ενημέρωσε για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν και για τη δράση και τις προσπάθειες της ΕΚΥΣΥ για την επίλυσή τους.

Σύμφωνα με την ΕΚΥΣΥ, συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν στο Πέρα Χωριό Νήσου, στο Μιτσερό, στο Καλό Χωριό, στην Κλήρου, στον Συνοικισμό Στροβόλου ΙΙΙ, στα Λατσιά και στον Συνοικισμό Κοκκίνων Στροβόλου.

Δειτε Επισης

Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
Πραγματοποιήθηκαν οι τελετές ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων οπλιτών
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Διακοπή ρεύματος στον Άγιο Δομέτιο και Άγιο Άνδρεα λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
Παρέμβαση ΟΑΣΕ για νομοσχέδιο για ποινικοποίηση ψευδών ειδήσεων-Εκδίδει νομική άποψη, έτοιμος να έρθει Κύπρο
Υπεραμύνεται των ενεργειών του για το νομοσχέδιο για fake news ο Τορναρίτης-«Είναι για τους αδύναμους»
Έφυγε ο Ιερομόναχος Χρύσανθος Μαχαιριώτης που έδωσε το ράσο του στον Αυξεντίου
Αυξητική η τάση στο ποσοστό νέων μολύνσεων από ηπατίτιδα στην Κύπρο-Καταρτίστηκε Εθνικό Σχέδιο Δράσης
Έκκληση για προσωρινή απαγόρευση θήρευσης τρυγονιού από BirdLife Cyprus
Μ. Ευαγγέλου: Η αντιμετώπιση υπογεννητικότητας προτεραιότητα Κυβέρνησης