Σε απόγνωση οι συνταξιούχοι-Απαιτούν σεβασμό στα δικαιώματά τους και αναμένουν μέτρα στήριξης

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν τα δικαιώματά τους και άμεση επίλυση των σοβαρών και χρόνιων προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν, απαιτώντας σεβασμό από την Κυβέρνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΚΥΣΥ, στην οποία αναφέρεται ότι τα παραπάνω συζητήθηκαν σε συνελεύσεις της ΕΚΥΣΥ κατά τη διάρκεια της βδομάδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συνταξιούχοι διεκδικούν άμεση λήψη μέτρων για αντιμετώπιση της ακρίβειας, την κατάργηση του πέναλτι 12% για όσους επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους, σύνταξη χηρείας σε όλους τους άντρες χήρους, δικαίωμα για δωρεάν μεταφορά σε όλους τους συνταξιούχους, επαναφορά του πασχαλινού επιδόματος και του επιδόματος μάνας στη βάση των κριτηρίων του 2012, αντιμετώπιση των προβλημάτων, που δημιουργούνται με την εφαρμογή του ΓεΣΥ και ιδιαίτερα από το κόστος στα φάρμακα, επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης των αιτήσεων από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας και του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων και επίλυση του προβλήματος επικοινωνίας με τις ποιο πάνω υπηρεσίες.

Τα πιο πάνω προβλήματα συζητήθηκαν σε συνελεύσεις των συνταξιούχων κατά τη διάρκεια της βδομάδας, όπου κύριος ομιλητής ήταν ο Γ.Γ. της ΕΚΥΣΥ Κώστας Σκαρπάρης, ο οποίος ενημέρωσε για όλα τα ζητήματα που τους αφορούν και για τη δράση και τις προσπάθειες της ΕΚΥΣΥ για την επίλυσή τους.

Σύμφωνα με την ΕΚΥΣΥ, συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν στο Πέρα Χωριό Νήσου, στο Μιτσερό, στο Καλό Χωριό, στην Κλήρου, στον Συνοικισμό Στροβόλου ΙΙΙ, στα Λατσιά και στον Συνοικισμό Κοκκίνων Στροβόλου.

Δειτε Επισης

Δημιουργία Υφυπουργείου Ηλικιωμένων ζητά το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου
Βελτίωση στον τρόπο αναπροσαρμογής των συντάξεων ζητά η ΕΚΥΣΥ
Ηλικιωμένοι και άτομα σε ευάλωτες ομάδες οι ασθενείς με θερμοπληξία-Οι συστάσεις των ειδικών
Σκόνη και ψηλές θερμοκρασίες στο μενού του καιρού-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Σπάνε ρεκόρ οι θερμοκρασίες, ανησυχία για τον κλοιό καύσωνα-Υπό νοσηλεία πέντε άτομα με θερμική εξάντληση
Ανάκληση σοκολάτας από την κυπριακή αγορά για παραβίαση της νομοθεσίας(PICS)
ΑΗΚ: Αναγκαία η τήρηση των μέτρων προστασίας στη χρήση ηλεκτρισμού
Εύσημα της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων στην Κύπρο για το μεταναστευτικό-«Εξαιρετικό παράδειγμα»
Νέα κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το Τμήμα Μετεωρολογίας για πολύ υψηλές θερμοκρασίες
Πρόεδρος Γονέων Δημοτικής: Η πάγια θέση είναι να εγκατασταθούν κλιματιστικά για να μην κλείνουμε σχολεία