O Iσραηλινός στρατός εντόπισε τις σορούς άλλων τριών ομήρων της Χαμάς

Τις σορούς άλλων τριών ομήρων, που είχε απαγάγει η Χαμάς στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ εντόπισαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) στη Λωρίδα της Γάζας μετά από ολονύκτια επιχείρηση.

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών των IDF, οι όμηροι Χανάν Γιαμπλόνκα, Μισέλ Νίσεμπαουμπ και Οριόν Ερναντέζ δολοφονήθηκαν στη διάρκεια του μακελειού στο φεστιβάλ SuperNova στις 7 Οκτωβρίου και τα πτώματά τους μετέφεραν μέλη της παλαιστινιακής ισλαμιστικής εξτρεμιστικής οργάνωσης στη Γάζα.

Η νυχτερινή επιχείρηση για την ανάκτηση των σορών των ομήρων έγινε με τη συνεργασία της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ, Σιν Μπετ, μονάδας αλεξιπτωτιστών και της 504ης μονάδας στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θυλάκου, όπου συνάντησαν σφοδρή αντίσταση και πυρά.

Μετά τον ταυτοποίησή τους από το Εθνικό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής και την ισραηλινή αστυνομία, οι IDF ενημέρωσαν τις οικογένειες των ομήρων, όπως μεταδίδει η Jerusalem Post.

Ποιοι ήταν οι Ισραηλινοί όμηροι

Μεξικανικής και γαλλικής υπηκοότητας ο Οριόν Ερνταντέζ ήταν ο φίλος της Σάνι Λουκ, της Γερμανοϊσραηλινής ομήρου, η σορός της οποίας ανακτήθηκε προ ημερών από τον ισραηλινό στρατό. Ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν έσπευσε να εκφράσει τα συλλυπητήριά του, μόλις επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του ομήρου,. «Οι σκέψεις μου στρέφονται στην οικογένεια και τους δικούς του. Είμαστε στο πλευρό τους. Η Γαλλία παραμένει περισσότερο από ποτέ προσηλωμένη στην απελευθέρωση όλων των ομήρων», είπε.

Ο Χανάν Γιαμπλόνκα, πατέρας δύο παιδιών ηλικίας 12 και 19 ετών, ήταν από το Τελ Αβίβ.

Ο 69χρονος Μισέλ Νισεμπάουμ είχε βραζιλιάνικη υπηκοότητα. Αρχικά είχε κηρυχθεί αγνοούμενος. Είχε φύγει από το σπίτι του στο Σντερότ για να παραλάβει την εγγονή του από τον πατέρα της, αξιωματικό των IDF.

Πηγή: Iefimerida

Δειτε Επισης

Πρόεδρος Βουλής: Σταθερός σύμμαχος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ρομπέρτα Μέτσολα
Στην Κύπρο τα περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής εκτός νοσοκομείου ανέρχονται στα 700 ετησίως
Στη σημασία της Ευρώπης και στο μέλλον των νέων εστίασαν Χριστοδουλίδης και Μέτσολα
Έσωσαν φοιτητή από το Φούτζι δύο φορές σε τέσσερις μέρες-Τη δεύτερη επειδή επέστρεψε για το... κινητό του
Υπό πλήρη έλεγχο πυρκαγιά στην κοινότητα Αγίου Γεωργίου Καυκάλλου
Τάττης-Καραχάν:«Δεν επιθυμούμε καμία χάρη από κανέναν»
ΠτΔ: Παρά τις δυσκολίες παραμένουμε προσηλωμένοι για επανένωση της Κύπρου
Μέτσολα: Στο επίκεντρο της Ευρώπης η Κύπρος
Επεισοδιακή καταδίωξη με ρίψη πυροβολισμών καταζητούμενων για απόπειρα φόνου και ληστεία στην Πάφο
Αντίποινα και 13 νεκροί από επιθέσεις ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν-Στα θύματα και ένα παιδί