Πυρκαγιά πλησίον κατοικημένης περιοχής στη Λεμεσό

Διαχειρίσιμη είναι η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε την Παρασκευή, πλησίον κατοικημένης περιοχής πάρα το Αγ. Αθανάσιο Λεμεσού (Σφαλαγγιώτισσα), σύμφωνα με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στην Πλατφόρμα «Χ», του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή.

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή, η πυρκαγιά κατέκαυσε περίπου δύο εκτάρια από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση πλησίον κατοικημένης περιοχής.

Σημειώνει ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάστηκε να ανακαλέσει προσωπικό, ενώ στις δυνάμεις πυρόσβεσης προστέθηκε και μία φορητή κινητή μονάδα πυρόσβεσης (Φ.Π.Μ) της Υπηρεσίας Θήρας.

Ο κ. Κεττής τονίζει στην ανάρτηση του ότι «ο κίνδυνος αναζωπύρωσης είναι υπαρκτός λόγω των σφοδρών ανέμων».

Αναφέρει, επίσης, ότι οι δυνάμεις πυρόσβεσης συνεχίζουν με τελικές κατασβέσεις και οριοθέτηση.

Προσθέτει ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Τμήμα Δασών έθεσαν έγκαιρα υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε στις 11:09, σε ένα δεκάριο ξηρά χόρτα και σωρό από σκύβαλα στην Παρεκκλησιά.

Αναφέρει, τέλος, ότι λόγω των σημερινών επικρατουσών καιρικών συνθηκών συστήνεται στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις δράσεις του να είναι παρατηρητικό «για ενδεχόμενες παράτυπες ενέργειες συμπολιτών μας και να ενημερώνει έγκαιρα την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία.

Δειτε Επισης

Προσπάθησαν να ξεχελάσουν 62χρονο που προσπαθούσε να πωλήσει την φωτογραφική του μηχανή
ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην Αραδίππου
Χάθηκαν από την Πέμπτη τα ίχνη της 20χρονης Λιάνας στη Λεμεσό (pic)
Τυχαίος έλεγχος σε φορτίο στη Λεμεσό οδήγησε σε κατάσχεση χιλιάδων πυροτεχνημάτων και Labubu (pics)
Ως οικιακή βοηθός εργαζόταν η άτυχη 58χρονη-Τέσσερις οι επιβαίνοντες του οχήματος που την παρέσυρε στη Λεμεσό
Εκκενώθηκε πολυκατοικία στην Παλουριώτισσα μετά από πυρκαγιά-Στο νοσοκομείο ένοικος που εισέπνευσε καπνό
Η δεύτερη χώρα με τον μεγαλύτερο υπερπληθυσμό στις φυλακές η Κύπρος-Τι καταγράφει η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης
Κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Al Jazeera o Πετρίδης-Εγκρίθηκαν 27 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις κατά τη θητεία του
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 18χρονου καταζητούμενου από το θανατηφόρο στη Λεμεσό (pic)
Μείωση 86% των παράτυπων αφίξεων στην Κύπρο τα τελευταία τρία χρόνια-Στα χαμηλά και οι αιτήσεις ασύλου