Επιχείρηση επαναπατρισμού υπηκόων τρίτων χωρών-Αποχώρησαν συνολικά 4,491 το 2024

Κοινή πτήση αναγκαστικής επιστροφής μεταναστών που διέμεναν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21 Μαΐου, με τη συνεργασία των Αρχών της Κύπρου και της Ελλάδας, υπό τον συντονισμό του ευρωπαϊκού οργανισμού FRONTEX.

Πρόκειται για την 7η συμμετοχή της Αστυνομίας Κύπρου σε κοινές επιχειρήσεις του FRONTEX για επαναπατρισμό υπηκόων τρίτων χωρών, κατά το 2024. Στη διεθνή επιχείρηση συμμετείχαν μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης – ΥΑΜ.

Μέχρι σήμερα, το 2024, συνολικά 4,491 πρόσωπα, που διέμεναν παράνομα στην Κύπρο, έχουν επαναπατριστεί, στο πλαίσιο των προσπαθειών της Αστυνομίας και των Αρχών της Δημοκρατίας, για επαναπατρισμό υπηκόων τρίτων χωρών στις χώρες καταγωγής τους.

Κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο, είχαν επαναπατριστεί 3,489 πρόσωπα.

Οι προσπάθειες της Αστυνομίας για μεγιστοποίηση του αριθμού επαναπατρισμών, συνεχίζονται.

Δειτε Επισης

Κατάσχεση από Τμήμα Τελωνείων μεγάλης ποσότητας φυτοφαρμάκων λόγω λανθασμένης σήμανσης
Προσδοκία Τατάρ να αλλάξει όνομα το ψευδοκράτος-«Δεν υπάρχει κράτος βορράς-νότος. Υπάρχουν δύο χωριστά κράτη»
Συνελήφθη 59χρονος για κατασκοπεία στην Ελλάδα-Δρούσε για λογαριασμό ρωσικής υπηρεσίας
Ελλείπει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα 17χρονος από τη Συρία
Άρχισε η υποβολή δήλωσης φόρου εισοδήματος-Προθεσμία μέχρι 31 Ιουλίου
Το 50% των ανακυκλώσιμων στην Κόσιη θάβονται-«Στα όριά της η κατάσταση»
Καταγγελίες για το εργασιακό καθεστώς των φρουρών-Την ανάγκη πρωτοκόλλων διαπίστωσε η Βουλή
Πυρκαγιά στα Μανδριά Λεμεσού-Ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης
Υπό κράτηση μέχρι τη δίκη ο πέμπτος συλληφθείς για την επίθεση κατά των πετοσφαιριστών Παφιακού
Ομόφωνα εγκρίθηκε το ψήφισμα του ΔΗΣΥ για Κυπριακό από το κογκρέσο του ΕΛΚ