Ολοκληρώνεται το πόρισμα για την πτώση του ανεμόπτερου στο Τσέρι, σε εξέλιξη οι έρευνες για το ατύχημα στο Μαρκί

Θέμα ημερών είναι η ολοκλήρωση της διερεύνησης της υπόθεσης του ανεμόπτερου που έπεσε τον περασμένο Νοέμβριο, στην περιοχή Χαλεπιανών, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του χειριστή του, ο οποίος είχε νοσηλευτεί για κάποιο διάστημα και στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τα ατυχήματα σε Μαρκί και Τσέρι ανοίγουν το φάκελο paramotors-«Πετούν με δικό τους κίνδυνο»

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων, έχει ολοκληρώσει σχεδόν πλήρως τον φάκελο της υπόθεσης και αναμένεται τις επόμενες ημέρες να τον παραδώσει, έχοντας συλλέξει σημαντικό αριθμό τεκμηρίων και καταθέσεων για το περιστατικό.

Αρμόδια πηγή που μίλησε στον REPORTER, διευκρίνισε ότι τα στοιχεία που εντοπίζονται θα παραδοθούν εκεί και όπου πρέπει ώστε να μελετηθούν και να καταλήξουν σε συμπεράσματα και αποφάσεις, ωστόσο δεν μπορεί να δοθεί ενημέρωση πριν παρθούν οι οποιεσδήποτε αποφάσεις.

Το ατύχημα, σημειώθηκε στις 5 Νοεμβρίου, όταν το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, έλαβε κλήση για πτώση μηχανοκίνητου αλεξίπτωτου πλαγιάς, Paramotor, από χαμηλό ύψος στην περιοχή Χαλεπιανές στο Τσέρι.

Το ΚΣΕΔ, είχε προχωρήσει άμεσα στην εφαρμογή του Εθνικού Σχεδίου «ΝΕΑΡΧΟΣ» κινητοποιώντας μέσα και προσωπικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥΠΥ.

Τελικά, τα μέσα διάσωσης εντόπισαν το σημείο πτώσης, παρέλαβαν τον τραυματία, ο οποίος στη συνέχεια παραδόθηκε σε ασθενοφόρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥΠΥ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, για περαιτέρω εξετάσεις. Σημειώνεται ότι ο χειριστής τραυματίστηκε, αλλά είχε τις αισθήσεις του, μετά την πτώση του ανεμόπτερου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Στο νοσοκομείο ο χειριστής του ανεμόπτερου που κατέπεσε στις Χαλεπιανές

Στο περίμενε ακόμα για την πτώση του μικρού αεροσκάφους

Την ίδια ώρα, σε ότι αφορά στο δεύτερο ατύχημα, που σημειώθηκε μία εβδομάδα προηγουμένως στο Μαρκί και αφορούσε πτώση μικρού αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν δύο πρόσωπα, οι έρευνες συνεχίζονται και όπως διαμήνυσε η ίδια πηγή χρειάζεται ακόμα χρόνος μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων.

Σημειώνεται ότι για το περιστατικό κατέθεσε στην Επιτροπή ο πιλότος του αεροσκάφους, δίνοντας την δική του θέση για τα όσα συνέβησαν πριν την πτώση του αεροσκάφους, ωστόσο υπάρχουν στοιχεία που πρέπει να μελετηθούν ενδελεχώς πριν η ΕΔΑΑΣ καταλήξει σε οποιαδήποτε συμπεράσματα για την υπόθεση.

Μπορεί το συγκεκριμένο ατύχημα να είχε σημειωθεί νωρίτερα χρονικά, σε σχέση με την πτώση του ανεμόπτερου στις Χαλεπιανές, ωστόσο πρόκειται για δύο διαφορετικά ατυχήματα, με διαφορετικές συνθήκες δεδομένα. Αυτός είναι ως εκ τούτου ο λόγος που η διερεύνηση του δεύτερου περιστατικού βαίνει προς ολοκλήρωση, ενώ του πρώτου χρειάζεται ακόμα χρόνο για να καταλήξουν οι ερευνητές στα συμπεράσματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ατύχημα, είχε σημειωθεί το πρωί της 28ης Οκτωβρίου και όπως συνέβη και στο ατύχημα με το ανεμόπτερο, χρειάστηκε η επέμβαση του ΚΣΕΔ για διάσωση των δύο προσώπων που επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Τα μέσα διάσωσης αφού εντόπισαν το σημείο πτώσης και απεγκλώβισαν τα δύο μέλη του πληρώματος, τους έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια τα παρέδωσαν σε ασθενοφόρα που τους μετέφεραν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Σημειώνεται ότι ο ένας εκ των δύο, πήρε την ίδια μέρα εξιτήριο, ενώ ο δεύτερος τραυματίας έγινε εισαγωγή και κρατήθηκε για νοσηλεία στο Νοσοκομείο για συγκεκριμένο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:Βίντεο από το σημείο πτώσης του μικρού αεροσκάφους στο Μαρκί-Ψάχνουν τα αίτια του ατυχήματος

Δειτε Επισης

Κεραυνός προκάλεσε πυρκαγιά στην Κοιλάδα των Κέδρων στο Δάσος Πάφου
Καθίζηση οδοστρώματος σε δρόμο της Πάφου-Ανακοίνωση της Αστυνομίας
Αγόρασαν κινητά με κλοπιμαίες κάρτες στη Λεμεσό-Χειροπέδες σε ένα πρόσωπο
Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στους Τρούλλους Λάρνακας
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος
Τέσσερις οδηγοί εντοπίστηκαν στο τιμόνι υπό την επήρεια ναρκωτικών-Ανάμεσα τους και οδηγός πλατφόρμας οδικής βοήθειας
Καταγγελία τεσσάρων κέντρων αναψυχής στην Πάφο για ηχορύπανση
Ποινή δύο ετών για κρατούμενους, τρία για δεσμοφύλακες προβλέπει το νομοσχέδιο για χρήση κινητών στις Κεντρικές
Δυσφορία ΥΠΑΜ για αναφορές Νεοφυτίδη για διευκολύνσεις-Ρυθμίσεις για την… λιποταξία Τζούλιου
Κλείσιμο λωρίδων λόγω έργων στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού