Απέχουν από καθήκοντα on call οι υπάλληλοι ΥΚΕ μέχρι την επιστροφή όλων των αποσπασθέντων

Από το μεσημέρι της Πέμπτης, οι Λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών ξεκινούν αποχή από το καθήκον του on call, η οποία θα συνεχιστεί επ' αόριστον και, όπως δηλώνουν, θα τερματιστεί μόνο με την επιστροφή του συνόλου των λειτουργών που είναι αποσπασμένοι εκτός ΥΚΕ.

Σε ανακοίνωση του ΔΣ του Κλάδου Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών, αναφέρεται ότι συνεδρίαση τη Δευτέρα και συζήτησε τα αποτελέσματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα στο Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας ανάμεσα στον Γενικό Διευθυντή του Υφυπουργείου, Γιάννη Νικολαϊδη και κλιμάκιο της ΠΑΣΥΔΥ του οποίου ηγήθηκε ο Γ.Γ. της ΠΑΣΥΔΥ Στράτης Ματθαίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Γενικός Διευθυντής του ΥΦΚΠ ενημέρωσε αναλυτικά τη συντεχνία για τις ενέργειες που έχουν γίνει από την πλευρά του αναφορικά με την υλοποίηση των συμφωνηθέντων. Όπως αναφέρουν, κατά τη συνάντηση, ήταν ομόφωνη η άποψη ότι από την πλευρά του Γενικού Διευθυντή και του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας έχουν γίνει όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες για την υλοποίηση των συμφωνηθέντων και γι' αυτό εκφράζουν τις ευχαριστίες και την ικανοποίησή τους.

Ωστόσο, σημειώνουν, ότι ήταν πρόδηλο ότι παρόλες τις προσπάθειες της αρμόδιας Αρχής, ελάχιστα από τα συμφωνηθέντα έχουν υλοποιηθεί και ειδικά στο θέμα που αφορά την επιστροφή των αποσπασμένων λειτουργών, καθώς, όπως σημειώνουν, υπάρχουν ισχυρές αντιστάσεις για την επιστροφή των αποσπασθέντων από τις Υπηρεσίες που έχουν αποσπαστεί, αλλά και από τους ίδιους τους αποσπασμένους, οι οποίοι "βολεύτηκαν μακριά από τον φόρτο και τα προβλήματα που οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουμε καθημερινά", όπως σημειώνουν.

Επίσης, αναφέρουν ότι δεν φαίνεται να έχει γίνει αντιληπτό ότι οι ΥΚΕ δεν μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν με το υπάρχον προσωπικό, αφού αποπαγοποιούν τις κενές θέσεις "με το σταγονόμετρο".

Ως εκ τούτου, το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Λειτουργών Κοινωνικών Υπηρεσιών εκφράζει «την απαρέσκειά του και τον έντονο προβληματισμό του για την άρνηση που έχει επιδειχθεί από τις υπόλοιπες πλευρές αναφορικά με την επιστροφή των αποσπασθέντων».

Θεωρεί ότι έχει δοθεί επαρκής χρόνος που ξεπέρασε κατά πολύ τις 8 εβδομάδες, περιθώριο που είχε αναφερθεί στη γραπτή συμφωνία. Ως εκ τούτου, αναφέρει, σε συνέχεια των προηγούμενων αποφάσεων του, το ΔΣ επιβεβαιώνει ότι «η επιστροφή των αποσπασθέντων αποτελεί κόκκινη γραμμή και η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να είναι πλέον αποδεκτή».

Γι' αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώνει το κοινό, για ελαχιστοποίηση της ταλαιπωρίας του, ότι από την Πέμπτη 23/05/2024 και ώρα 3.00μ.μ. όλοι οι Λειτουργοί των Κοινωνικών Υπηρεσιών σε όλες τις επαρχίες θα απέχουν από το καθήκον του on call. Η αποχή θα συνεχιστεί επ' αόριστον και θα τερματιστεί μόνο με την επιστροφή του συνόλου των Λειτουργών που είναι αποσπασμένοι εκτός των ΥΚΕ.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απαντά στις αναφορές Εισαγγελέα η Ειρήνη για Κατσουνωτό-«Κυνηγά φαντάσματα και αναπτύσσει συνωμοσιολογίες»
ΑΗΚ: Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την πρόκληση της πυρκαγιάς στον Φαρμακά
Δεύτερος θάνατος από θερμοπληξία στην Κύπρο-Άλλα 3 πρόσωπα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση
Στο Παρίσι ο ΥΠΑΜ για τα εγκαίνια κυπριακού περιπτέρου σε διεθνή αμυντική έκθεση
Καιρός για παραλία και βουτιές-Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία
Έτσι θα γλυτώσουμε το 50% στους λογαριασμούς από τα κλιματιστικά-Θερμοκρασία, ταχύτητα και καθάρισμα
Με λένε Petya, με σκότωσε το σύστημα που τους ξεπλένει
Άλλα στα πρωτόκολλα, άλλα στην πράξη-Πλήρωσε με τη ζωή της την αποτυχία της Αστυνομίας η Petya
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Φαρμακά λίγο πριν το δάσος-Στο σημείο 250 άτομα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη του Τούρκου εκτελεστή στον Πειραιά