Συστάσεις Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή για χρήση laser pointer μετά το περιστατικό με το ανήλικο παιδάκι

Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό με τον σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου παιδιού στο μάτι από ακατάλληλη συσκευή λέιζερ (laser pointer), η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή (ΥΠΚ) καλεί τους καταναλωτές, και κυρίως τους γονείς, να είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι και προσεχτικοί με παρόμοιου τύπου προϊόντα, γιατί, όπως αναφέρει, τέτοιες συσκευές δεν κατατάσσονται στην κατηγορία των παιχνιδιών και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταλήγουν στα χέρια παιδιών, καθώς ενέχουν σοβαρούς κινδύνους.

Σε ανακοίνωσή της η ΥΠΚ σημειώνει, ότι τέτοιες συσκευές μπορεί να προκαλέσουν μόνιμες και σοβαρές βλάβες στην όραση ή προσωρινές βλάβες στο δέρμα, ακόμη και πυρκαγιές.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ΥΠΚ προβαίνει σε τακτά χρονικά διαστήματα σε ελέγχους στην αγορά και λαμβάνει μέτρα σε περίπτωση που εντοπιστούν επικίνδυνες συσκευές λέιζερ.

Έχει όμως διαπιστωθεί, αναφέρεται, ότι πολλές αγορές πραγματοποιούνται μέσω διαδικτύου, από ηλεκτρονικά καταστήματα εκτός Κύπρου και, ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

«Συνεπώς, καλούνται οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να αποφεύγουν την αγορά και χρήση επικίνδυνων συσκευών λέιζερ, να χρησιμοποιούν με προσοχή τις επιτρεπόμενες συσκευές λέιζερ και, τέλος, να διασφαλίσουν ότι αυτές δεν θα καταλήξουν σε μικρά παιδιά», προστίθεται.

Για περαιτέρω πληροφορίες ή για υποβολή καταγγελίας οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την Υπηρεσία μέσω της ιστοσελίδας της ή στα τηλέφωνα 22200928, 22200926 και στη Γραμμή Καταναλωτή στο 1429.

Πηγή: KΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παιδάκι έχασε την όραση του λόγω εγκαύματος από παιχνίδι λείζερ-Συστήνει προσοχή ο ΟΚΥπΥ

Δειτε Επισης

Απαντά για τη διαμαρτυρία στο Στρόβολο το Τμήμα Πολεοδομίας-«Η είσοδος έχει ακυρωθεί βάσει σχεδιασμού»
Εξελίξεις τις επόμενες ημέρες για την έφεση Τυχικού-Αρχίζει η διαδικασία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων Αγίας Θεοδώρας και Αγίας Θεοδοσίας στο Στρόβολο
Τέλεσε το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός-Την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα στο Πατριαρχείο (pics)
Αίθριος ο καιρός, στους 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος
Εισήγηση ΣΠΟΛΜΗΚ προς ΥΠΕΣ για απευθείας έκδοση άδειας οικοδομής με πολεοδομική άδεια
Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος 2025
Απαγόρευση από 1η Σεπτεμβρίου ουσίας σε βερνίκια νυχιών, καλλυντικά
Ξεκινά η αποδοχή αιτήσεων για έκδοση μπλε κάρτας της ΕΕ-Όλες οι λεπτομέρειες
​​​​​​ Παραδόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαΐττά