Ευγνωμοσύνη για το έργο του για Κύπρο εξέφρασε η Πρόεδρος Βουλής στον Μάριο Νάβα

Ευγνωμοσύνη για το έργο του για την Κύπρο εξέφρασε την Πέμπτη η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου στον Γενικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Υποστήριξη Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων Μάριο Νάβα, ο οποίος μετακινείται στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης. Στο χαρτοφυλάκιό του κ. Νάβα περιλαμβάνονταν τα μέτρα στήριξης της τουρκοκυπριακής κοινότητας.

Σε δηλώσεις κατά την έναρξη της συνάντησής τους, η κ. Δημητρίου εξέφρασε ευγνωμοσύνη για το έργο του κ. Νάβα όλο αυτό το διάστημα και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα του θέση.

Ανέφερε ότι με τον κ. Νάβα έχουν τις ίδιες απόψεις και εξέφρασε την ανάγκη ειδικά αυτή την περίοδο να επενδύσουν στην ειρήνη, στη σταθερότητα και στην ευημερία. Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της Κύπρου για όσα ο κ. Νάβα έχει πετύχει καθώς και για την υποστήριξή του στην επανένωση του νησιού και την επίλυση του Κυπριακού.

Από την πλευρά του, ο κ. Νάβα αναφέρθηκε σε πολλά σημαντικά έργα που επιτεύχθηκαν στην Κύπρο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Είπε ότι μια από τις μεγαλύτερες προσπάθειες για την επανένωση ήταν η εκπαίδευση 4.000 τουρκόφωνων εργαζομένων στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα ως μέρος ενός ολοκληρωμένου προγράμματος.

Ο κ. Νάβα εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν επιτευχθεί πολλά σε σχέση με το παρελθόν και είπε ότι η πρόοδος είναι εμφανής σε θέματα όπως το χαλλούμι και το one stop shop για το εμπόριο της πράσινης γραμμής, αλλά και στην αύξηση του εμπορίου μέσω της πράσινης γραμμής.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία με την Κύπρο στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Η κ. Δημητρίου προσέφερε στον κ. Νάβα αναμνηστικό δώρο με τον ήλιο - σύμβολο της Βουλής των Αντιπροσώπων, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι συμβολίζει την αισιοδοξία για όσα μπορούν να επιτευχθούν.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΠτΔ: Ακόμα πιο σημαντικός ο ρόλος μιας επανενωμένης Κύπρου στην περιοχή
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ
Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη
Συνάντηση Ραουνά-Αριστοτέλους με επίκεντρο την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα μετά την ομιλία Ερντογάν
Παραθέτει γεύμα ο ΠτΔ τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας
Ζήτησε στήριξη από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας ο Ερτουγρούλογλου
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Επαφές με επίκεντρο το Κυπριακό είχε ο Γκιουνές Ονάρ στη Νέα Υόρκη
Τριμερή συνεργασία και περιφερειακές εξελίξεις συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Ιορδανίας-Ελλάδας