Έκαναν ένα βήμα πίσω οι νοσηλευτές, ανέστειλαν τα μέτρα-Σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τον ΟΚΥπΥ

Έκαναν ένα βήμα πίσω οι νοσηλευτές και ανέστειλαν τα απεργιακά μέτρα που είχαν εξαγγείλει, λόγω του προβλήματος της υποστελέχωσης, αφού τις τελευταίες ώρες βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τον ΟΚΥπΥ, ο οποίος μάλιστα παρουσίασε και συγκεκριμένη πρόταση, που εκ πρώτης φαίνεται να ικανοποιεί τις συντεχνίες.

Οι συντεχνίες των νοσηλευτών είχαν ανακοινώσει ότι προτίθεντο να κατέλθουν σε μονόωρη στάση εργασίας, στις 12:00 το μεσημέρι, ωστόσο από το απόγευμα της Τετάρτης, υπήρξαν έντονες διαβουλεύσεις με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών, ο οποίος απέστειλε επιστολή προς τις συντεχνίες, με συγκεκριμένη πρόταση, που θα επιλύσει το πρόβλημα της υποστελέχωσης, για το οποίο αντιδρούν εδώ και μήνες οι νοσηλευτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μονόωρη στάση εργασίας από τους νοσηλευτές-Διαμαρτύρονται για υποστελέχωση

«Στάλθηκε η επιστολή του ΟΚΥπΥ προς τις συντεχνίες και περιείχε κάποια μέτρα για αντιμετώπιση της υποστελέχωσης, οι συντεχνίες στείλαμε πίσω άλλη επιστολή με κάποια μέτρα που έπρεπε να είχε σκεφτεί ο ΟΚΥπΥ και γίνονται αρκετές συζητήσεις αυτή τη στιγμή. Στις 27 Μαΐου αναμένεται να έχουμε συνάντηση με τον ΟΚΥπΥ για επικαιροποιήσουμε την πρόταση και στις 30/5 θα έχει συνεδρία το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ, για να περάσει την πρόταση και ζητήθηκε παράταση μέχρι εκείνη την ημέρα. Γι’ αυτό εμείς αναστείλαμε τα μέτρα, για να δούμε την έκβαση που θα έχουν οι συζητήσεις», ανέφερε στον REPORTER ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΣΥΝΟ, Θεόδωρος Πετέλης.

Σημειώνεται πως αυτό που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συντεχνιών των νοσηλευτών είναι ότι τον Μάιο του 2023 είχαν κατέλθει σε συμφωνία με τον ΟΚΥπΥ, για πρόσληψη 148 νοσηλευτών, για αντιμετώπιση του προβλήματος της υποστελέχωσης, μετά από συμφωνία στην οποία κατέληξαν βάσει μελέτης του Υπουργείου Υγείας, ωστόσο όπως τονίζουν, παρά το γεγονός ότι ο ΟΚΥπΥ είχε ζητήσει χρόνο για να υλοποιήσει τη δέσμευση αυτή, μέχρι και σήμερα δεν είχε αλλάξει κάτι.

«Εμείς ευελπιστούμε ότι θα είναι πιο σωστοί αυτή τη φορά, όσον αφορά στην υλοποίηση των δεσμεύσεών τους. Πρέπει να αρχίσει ένα διευρυμένος διάλογος με τον ΟΚΥπΥ και να θέσουμε κάτω, όχι μόνο το θέμα της υποστελέχωησς, αλλά και διάφορα άλλα θέματα που ταλανίζουν τον τομέα της υγείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μονόωρη εκδήλωση διαμαρτυρίας νοσηλευτών ΠΑΣΥΝΟ και ΠΑΣΥΔΥ για υποστελέχωση

Δειτε Επισης

Καιρός για παραλία και βουτιές-Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία
Με λένε Petya, με σκότωσε το σύστημα που τους ξεπλένει
Άλλα στα πρωτόκολλα, άλλα στην πράξη-Πλήρωσε με τη ζωή της την αποτυχία της Αστυνομίας η Petya
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Φαρμακά λίγο πριν το δάσος-Στο σημείο 250 άτομα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη σύλληψη του Τούρκου εκτελεστή στον Πειραιά
Κινδυνεύει το δάσος του Μαχαιρά από την πυρκαγιά στο Φαρμακά-Κάηκε ένα σπίτι (vid&pics)
Οι εργαστηριακές εξετάσεις θα δώσουν απαντήσεις για τα αίτια θανάτου του τρίμηνου βρέφους
Δημιουργία Υφυπουργείου Ηλικιωμένων ζητά το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου
Πύρινη κόλαση στο Φαρμακά, μάχη με τις φλόγες-Ενεργοποιήθηκε το σχέδιο Πυρσός
Βελτίωση στον τρόπο αναπροσαρμογής των συντάξεων ζητά η ΕΚΥΣΥ