Με άλλες τρεις κάμερες σε Λεμεσό και την μετακίνηση δυο από Λευκωσία ολοκληρώνεται το παζλ του συστήματος

Μια ανάσα βρίσκεται η Αστυνομία πριν την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της υλοποίησης του συστήματος φωτοεπισήμανσης, καθώς απέμεινε η τοποθέτηση τριών καμερών στη Λεμεσό σε ένα σημείο, όπως και η μετακίνηση άλλων δυο από τη Λευκωσία, με το στοίχημα πλέον να επικεντρώνεται στη διαχείριση των χιλιάδων ανεξόφλητων προστίμων που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα και παραμένουν χωρίς παραλήπτη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι σήμερα βρίσκονται σε λειτουργία συνολικά 87 σταθερές κάμερες σε 29 σημεία παγκύπρια, ενώ ο στόχος είναι η εγκατάσταση 90 συστημάτων φωτοεπισήμανσης σε 31 σημεία. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει τεθεί χρονοδιάγραμμα για την εγκατάσταση των εναπομείναντων καμερών, εντούτοις, υπολογίζεται ότι είναι κάτι που θα γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, έχει ληφθεί η απόφαση για την αφαίρεση δυο καμερών από δυο σημεία στη Λευκωσία, για να εγκατασταθούν στη διασταύρωση όπου σημειώθηκε το τετραπλό θανατηφόρο στα Πολεμίδια της Λεμεσού, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και επίσης, απέμεινε η εγκατάσταση των τελευταίων τριών καμερών σε ακόμη μια διασταύρωση στη Λεμεσό, που δεν έχει προκαθοριστεί ακόμη.

Σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο υπαστυνόμος του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, Τάσος Ασιήκκης, εξήγησε ότι οι δυο κάμερες που θα μετακινηθούν, είναι κατόπιν απόφασης του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας, ωστόσο, το χρονικό περιθώριο, δεν εξαρτάται από την Αστυνομία, αλλά εξαρτάται από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, όπως και της ιδιωτικής εταιρείας.

Σημειώνεται ότι, το ένα σημείο που θα αφαιρεθεί η μια κάμερα είναι στη συμβολή λεωφόρο Μακαρίου ΙΙΙ με λεωφόρο Γρίβα Διγενή και Σπύρου Κυπριανού, όπου καταγράφονται τα οχήματα που εισέρχονται στη Μακαρίου, που απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων και η άλλη συσκευή που θα αφαιρεθεί, είναι αυτή που βρίσκεται σε λειτουργία στη συμβολή των φώτων τροχαίας της λεωφόρου Στροβόλου με την οδό Μαχαιρά. Μέσα από τα στατιστικά, σύμφωνα με τον κ. Ασιήκκη, «διαφάνηκε ότι είναι πιο χρήσιμο αυτές οι κάμερες να μεταφερθούν στο σημείο στη Λεμεσό που έγινε το θανατηφόρο».

Όσο αφορά τις κινητές κάμερες, αυτές σήμερα φθάνουν τις είκοσι ανά το παγκύπριο και δεν υπάρχει σκοπός να αυξηθούν περαιτέρω. Η διαφορά των κινητών με τις σταθερές κάμερες, όπως εξήγησε ο κ. Ασιήκκης, «είναι ότι αυτές ενώ κινούνται ανά το παγκύπριο, οι σταθερές δεν είναι σε όλες τις επαρχίες. Πιο συγκεκριμένα, δεν έχουν εγκατασταθεί σταθερές κάμερες στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου και Μόρφου αφού σε αυτές τις επαρχίες έχουν καταγραφεί και τα λιγότερα θανατηφόρα, σε αντίθεση με τη Λευκωσία και τη Λεμεσό και σε πιο μικρό βαθμό τη Λάρνακα και την Πάφο. Ωστόσο, ακόμη και στα σημεία που θεωρούμε ότι είναι πιο λίγα τα θανατηφόρα και οι τραυματισμοί, υπάρχουν οι κινητές κάμερες για να καλύπτουν τις συγκεκριμένες περιοχές».

Αναγνωρίζοντας το γεγονός επίσης ότι μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί δεκάδες χιλιάδες πρόστιμα και μια μεγάλη μερίδα εξ’ αυτών παραμένουν χωρίς παραλήπτη, πλέον, το στοίχημα που τίθεται, σύμφωνα με τον υπαστυνόμο του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, «είναι στο κατά πόσο θα μπορεί η ιδιωτική εταιρεία, να διαχειριστεί αυτή όλη την κατάσταση με τις πάρα πολλές καταγγελίες που έχει ενώπιον της και εάν μπορούν να τύχουν μιας σωστής διαχείρισης».

Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα λειτουργούν Παγκύπρια συνολικά 87 σταθερές κάμερες, εκ των οποίων οι 29 είναι εγκατεστημένες σε δέκα σημεία στη Λεμεσό, και απομένουν άλλες πέντε σε δυο σημεία, ενώ στη Λευκωσία βρίσκονται σε λειτουργία 22 κάμερες σε επτά σημεία. Επίσης, στη Λάρνακα υπάρχουν εγκατεστημένες είκοσι κάμερες σε επτά σημεία και στην Πάφο ακόμη δεκαέξι κάμερες σε πέντε σημεία.

Δειτε Επισης

Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς
Ευθύνες στις Αρχές από τους επιζώντες στο Μάτι-«Το ίδιο μας το κράτος, μας κήρυξε τον πόλεμο...»
Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία-«Εγκληματική ενέργεια» (pics)
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα στην έξοδο της Μοσφιλωτής
Ικανοποίηση Υπουργείου Δικαιοσύνης για την έκθεση της Κομισιόν για το Κράτος Δικαίου
Ένα βρέφος δώδεκα μηνών και ένα 13χρονο κορίτσι ανάμεσα στα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου στην Ελλάδα
Ομόφωνη απόφαση Εφετείου επιτρέπει αντέφεση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας