Εντάσεις κατά την κινητοποίηση των Τουρκοκύπριων κτηνοτρόφων

Οι κινητοποιήσεις της «τουρκοκυπριακής ένωσης κτηνοτρόφων και παραγωγών ζώων» συνεχίζονται για τρίτη ημέρα στα κατεχόμενα, με τους διαδηλωτές να στρέφουν σήμερα την προσοχή τους προς το «υπουργείο δημοσίων έργων και μεταφορών», το οποίο βρίσκεται δίπλα από το «πρωθυπουργικό μέγαρο». 

Οι διαδηλωτές αντέδρασαν στις δηλώσεις του «υπουργού δημοσίων έργων και μεταφορών», Ερχάν Αρίκλι, ο οποίος κατηγόρησε τους παραγωγούς ότι κάνουν επίδειξη με ακριβά τρακτέρ, και ζήτησαν την παραίτησή του. Παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας της «αστυνομίας», οι διαδηλωτές έσπασαν την πύλη του κήπου του «υπουργείου» και πέταξαν αυγά στο κτήριο.

Ο πρόεδρος της «τ/κ ένωσης κτηνοτρόφων και παραγωγών ζώων», Μουσταφά Ναίμογουλλαρι, επέκρινε τις δηλώσεις του κ. Αρικλί και αναρωτήθηκε για το αν είναι σε θέση να κατανοήσει τα προβλήματα των κτηνοτρόφων. Επισημαίνοντας στα προβλήματα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας παγκοσμίως, τόνισε ότι «όσοι επιτίθενται στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους πρέπει να φύγουν αμέσως».

Ο κ. Ναίμογουλλαρι ανέφερε επίσης τις συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις που στηρίζουν την κινητοποίηση, δηλώνοντας ότι το κίνημα συνεχίζει να μεγαλώνει. "Είμαστε εδώ. Δεν θα φύγουμε", δήλωσε, και ανακοίνωσε ότι το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις για να καθοριστεί η επόμενη πορεία του κινήματος.

Οι διαδηλωτές έκαψαν ελαστικά μπροστά από το «υπουργείο» και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το «πρωθυπουργικό μέγαρο», όπου και πάλι έβαλαν φωτιά σε ελαστικά. Η πύλη του κήπου, που είχε σπάσει την προηγούμενη μέρα, ξαναέσπασε από τους διαδηλωτές. Όταν οι παραγωγοί προσπάθησαν να σπάσουν την κύρια πύλη του «πρωθυπουργικού μεγάρου» με τρακτέρ, η «αστυνομία» άνοιξε την πύλη και σχημάτισε ανθρώπινο τείχος. Οι διαδηλωτές συνέχισαν να διαμαρτύρονται με κορναρίσματα.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σοβαρά λάθη και ευθύνες καταλογίζει η Ελεγκτική σε ΤΔΕ για τις έξυπνές στάσεις-«Μικρές με μηδενική ορατότητα»
Λειτουργούν μόνο 16 από τους 26 ναυαγοσωστικούς πύργους στη Λεμεσό-Προβληματισμός για την υποστελέχωση
Στους 37 βαθμούς θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι την Παρασκευή
Ψάχνουν λύσεις για τους αγρότες και την έλλειψη νερού-Επί τάπητος το νομοσχέδιο για τα εξώδικα σε πολίτες
Καρότο και μαστίγιο Γεώργιου σε Τυχικό-Αντιφατικές ενέργειες για μνημόσυνο και διαμονή στην Αρχιεπισκοπή
Ένα στους δύο ΑμεΑ δεν λαμβάνουν επίδομα στην Κύπρο-«Η αναπηρία δεν συνεπάγεται με περιθωριοποίηση»
Εισηγείται άμεσα διαβουλεύσεις με οργανώσεις αναπήρων και Υφυπουργείο Πρόνοιας η Επ. Διοικήσεως
Ξεκαθαρίζει το Τμ. Περιβάλλοντος για τους πύργους στη Λάρνακα-«Δεν γνωμοδοτεί βάσει του ποιος είναι ο αιτητής»
Απειλές δέχονται μέλη του προσωπικού του Τμήματος Τελωνείων-«Έχουν ενταθεί επικίνδυνα, δεν μας πτοούν»
Στελεχωμένοι οι 11 από 19 ναυαγοσωστικούς πύργους της Λάρνακας-Ποια τα κριτήρια πρόσληψης