Φρενίτιδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την πύρινη σφαίρα που φώτισε την Ισπανία και την Πορτογαλία

Τα βίντεο που κατέγραψαν τον εκρηκτικό θάνατο της πύρινης σφαίρας κατέκλυσαν γρήγορα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Γραφείο Πλανητικής Άμυνας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) ερευνά μια θεαματική πύρινη σφαίρα που φώτισε τον νυχτερινό ουρανό πάνω από την Ισπανία και την Πορτογαλία στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Το δραματικό αυτό γεγονός, μάρτυρες του οποίου υπήρξαν πολλοί, συνέβη στις 18 Μαΐου, όταν το πύρινο αντικείμενο διέσχισε τον ουρανό με απίστευτη ταχύτητα περίπου 45 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο πριν εξαφανιστεί πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό.

Οι αρχικές εικασίες έδειχναν ότι η πύρινη σφαίρα προήλθε από την καταστροφή ενός μικρού μετεωρίτη κατά την είσοδό του στη γήινη ατμόσφαιρα. Ωστόσο, η ESA αποκάλυψε αργότερα ότι το αντικείμενο ήταν πιθανότατα θραύσμα ενός μεγαλύτερου παγωμένου κομήτη. Το θραύσμα αυτό είχε αποσπαστεί από το κύριο σώμα του και περιπλανήθηκε στο ηλιακό σύστημα για άγνωστη διάρκεια πριν από τη συνάντησή του με τη Γη.

Τα βίντεο που κατέγραψαν τον εκρηκτικό θάνατο της πύρινης σφαίρας κατέκλυσαν γρήγορα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία αναρτήθηκαν από παρατηρητές στην Ισπανία και την Πορτογαλία.

Καθώς το θραύσμα του κομήτη εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης, η τεράστια ταχύτητά του προκάλεσε τη συμπίεση των ατμοσφαιρικών αερίων στην πορεία του, μια διαδικασία που επιβράδυνε το αντικείμενο ενώ ταυτόχρονα το θέρμαινε.

Το Γραφείο Πλανητικής Άμυνας της ESA αναλύει επί του παρόντος τα δεδομένα από το συμβάν για να προσδιορίσει το μέγεθος και την τροχιά του θραύσματος. Η ανάλυση αυτή έχει ως στόχο να εξακριβώσει αν κάποιο τμήμα του κοσμικού εισβολέα επέζησε για να προσκρούσει στον Ατλαντικό Ωκεανό. Επιπλέον, οι ερευνητές εξετάζουν τηλεσκοπικά δεδομένα από την περίοδο που προηγήθηκε της εμφάνισης της πύρινης σφαίρας για να δουν αν μπορεί να εντοπιστεί το αντικείμενο, το οποίο δεν παρακολουθήθηκε ενεργά πριν εισέλθει στη γήινη ατμόσφαιρα.

Δειτε Επισης

Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς
Ευθύνες στις Αρχές από τους επιζώντες στο Μάτι-«Το ίδιο μας το κράτος, μας κήρυξε τον πόλεμο...»
Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία-«Εγκληματική ενέργεια» (pics)
Ένα βρέφος δώδεκα μηνών και ένα 13χρονο κορίτσι ανάμεσα στα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου στην Ελλάδα
Ομόφωνη απόφαση Εφετείου επιτρέπει αντέφεση σε υπόθεση τ/κ περιουσίας
Παρέμβαση ΟΑΣΕ για νομοσχέδιο για ποινικοποίηση ψευδών ειδήσεων-Εκδίδει νομική άποψη, έτοιμος να έρθει Κύπρο
Συνεχίζει στο ίδιο τέμπο ο Τατάρ-«Αν υπάρξει συμφωνία, το ψευδοκράτος θα είναι μέρος της λύσης ως κυρίαρχο τουρκικό κράτος»