Συλλυπητήρια Κυβέρνησης στην Πρεσβεία του Ιράν για τον θάνατο Προέδρου-ΥΠΕΞ

Τα συλλυπητήρια της Κυβέρνησης για τον θάνατο του Προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, και του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, εξέφρασε την Τετάρτη ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, υπογράφοντας το βιβλίο συλλυπητηρίων που άνοιξε η Πρεσβεία του Ιράν στη Λευκωσία.

Στο μήνυμά του, ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, για τον θάνατο του Προέδρου και του Υπουργού Εξωτερικών του Ιράν, καθώς και των άλλων επιβατών του ελικοπτέρου που συνετρίβη την Κυριακή. «Εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για τον θάνατο του Προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί και του Υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, όπως και των υπολοίπων μελών της αντιπροσωπείας και του πληρώματος, στο ατύχημα με το ελικόπτερο. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες όλων των θυμάτων και στους επηρεαζόμενους Ιρανούς πολίτες», έγραψε ο κ. Παπαδόπουλος. 

Εκ μέρους του Υπουργείου Εξωτερικών, το βιβλίο συλλυπητηρίων υπέγραψε η Πολιτική Διευθύντρια, Σαλίνα Σιάμπου. «Εκ μέρους του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια του Προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί και του Υπουργού Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν. Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους οικείους τους και σε όλους τους επηρεαζόμενους Ιρανούς πολίτες», έγραψε στο μήνυμά της η κ. Σιάμπου.

Ο κ. Παπαδόπουλος και η κ. Σιάμπου μετά την υπογραφή του βιβλίου, είχαν σύντομη κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πρέσβη του Ιράν στη Λευκωσία, Αλί Ρεζά Σαλαριάν, κατά την οποία εξέφρασαν και προφορικά τα συλλυπητήριά τους.

Νωρίτερα, το βιβλίο συλλυπητηρίων υπέγραψαν οι Πρέσβεις της Κίνας, της Βουλγαρίας, της Ιαπωνίας, του Κουβέιτ, του Λιβάνου, της Παλαιστινιακής Αρχής, της Συρίας, της Ρωσίας, της Ιορδανίας, του Ομάν, της Ρουμανίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Κούβας, της Ελβετίας, της Σαουδικής Αραβίας, της Αυστρίας, της Σερβίας, της Λιβύης, της Πολωνίας, της Ιταλίας, της Αιγύπτου, της Σλοβακίας, καθώς και ο Αρχιεπίσκοπος των Αρμενίων της Κύπρου.

Δειτε Επισης

Καταγγέλλει λογαριασμούς «με αμφιβόλου εγκυρότητας περιεχόμενο» το Υφ. Τουρισμού-Ενημερώνει για τους επίσημους
Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση της Κυριακής Γρίβα ο 40χρονος κατηγορούμενος
ΒΙΝΤΕΟ: Πανοραμικά πλάνα με drone δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής από τη φονική πυρκαγιά
Υπερδιπλασιάστηκαν οι δαπάνες της Κύπρου για έρευνα και ανάπτυξη-Διέθεσε 150 ευρώ ανά κάτοικο
«Υπήρχαν σαφείς οδηγίες προς τους δεσμοφύλακες, υπέδειξαν βαριά αμέλεια»-Ευθύνες στα μέλη για τον φόνο στις Κεντρικές, «προδιέγραψαν τη μοίρα του θύματος»
Επεισόδια με μπουκάλια και χημικά στη διαμαρτυρία για το ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο στην Κρήτη
Τεράστιο και δυσεπίλυτο πρόβλημα οι παράνομοι σκυβαλότοποι-Σωρεία καταγγελιών στο δήμο Κουρίου
Δημιουργήθηκαν κέντρα ψυχολογικής υποστήριξης για τους πληγέντες από πυρκαγιές
Συγκλονίζει ο αδελφότεκνος των θυμάτων-«Ο ένας ήταν γερμένος πάνω στον άλλο, φαινόταν μία μάζα... Είχαν χάσει το γιό τους»
Μεγαλύτερα τα ποσοστά αλκοόλης στις παράκτιες περιοχές-Διενεργήθηκε έλεγχος λυμάτων