Πιάνουν δουλειά για τη δολοφονία του Θανάση οι ανακριτές-Το χρονοδιάγραμμα και το πλαίσιο των ερευνών

Σήκωσαν μανίκια και έπιασαν δουλειά, μετά την παραλαβή των όρων εντολής από τη Γραμματεία της Προεδρίας, οι δύο ποινικοί ανακριτές, ο νομικός, Θανάσης Αθανασίου και ο Αντιστράτηγος εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας, υπεύθυνος της Δίωξης Ανθρωποκτονιών, Λάμπρος Παππάς, σε σχέση με την υπόθεση του Θανάση Νικολάου.

Οι δύο ποινικοί ανακριτές, έχουν ως όρο εντολής, να διερευνήσουν τις συνθήκες θανάτου καθώς και επιλήψιμες πράξεις ή παραλείψεις, που καταγράφηκαν στο στάδιο της διερεύνησης της υπόθεσης, τα τελευταία 19 χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ποινικοί ανακριτές, διορίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο, την περασμένη Τετάρτη, στον απόηχο του πορίσματος της θανατικής ανακρίτριας του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι ο Θανάσης Νικολάου, δολοφονήθηκε με στραγγαλισμό στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρόεδρος για υπόθεση Θανάση: «Μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια»

Σε δηλώσεις του ο Θανάσης Αθανασίου ανέφερε πως, «με την παραλαβή των διοριστήριων μας, μαζί με τον κ. Παππα έχουμε παραλάβει και γραπτώς τους όρους εντολής αυτού του διορισμού. Σας αναφέρω ότι οι όροι εντολής είναι η διεξαγωγή ανακρίσεων, σε σχέση με τις συνθήκες θανάτου του Αθανάσιου Νικολάου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στις 29/09/2005 παρά το γεφύρι της Άλασσας στη Λεμεσό και οποιεσδήποτε επιλήψιμες πράξεις ή παραλείψεις σημειώθηκαν κατά τις έρευνες που έγιναν αναφορικά με τα αίτια του θανάτου».

Όπως είπε, «σε αυτούς τους όρους εντολής η Προεδρία μας ανέθεσε όπως αυτή η ανάκριση ολοκληρωθεί εντός τριών μηνών από χθες. Άρα με την παράδοση του διοριστήριου και τους όρους εντολής, έχει ξεκινήσει η έναρξη της διερεύνησης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παππάς, αναμένεται να έρθει στην Κύπρο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και αμέσως οι δύο ποινικοί ανακριτές, θα αρχίσουν την εντατική διερεύνηση της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η υπόθεση του Θανάση κλόνισε ακόμη περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών-«Είναι ευθύνη του συστήματος»

Δειτε Επισης

Εικοσάχρονος έκρυψε 13,448 χιλιάδες, σκηνοθέτησε ληστεία και συνελήφθη
Στη δημοσιότητα η φωτογραφία ενός προσώπου για κλοπή στη Λάρνακα
Τριαντάχρονη απουσιάζει από την οικία της στην επαρχία Αμμοχώστου (pic)
Τέσσερις καταγγελίες για τα βίντεο στις παραλίες-Εντόπισε το προφίλ η Αστυνομία
Διαχειρίσιμη η πυρκαγιά στη Λεμεσό-Ξεκίνησε από σκύβαλα
ΒΙΝΤΕΟ: Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά στο Μονάγρι
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας το τριήμερο του Κατακλυσμού
Έπιασε τιμόνι μεθυσμένος 48χρονος στην Πάφο-Δεν φορούσε ούτε ζώνη ασφαλείας
Τα τίναξε και έφυγε η Κλαϊδή από την υπεράσπιση των μοναχών-Το παρασκήνιο της απόφασης
Τσακώθηκαν μετεκλογικά-Στέλεχος από το επιτελείο του Δημάρχου Πάφου κατήγγειλε επίθεση εναντίον του