Στην Πολωνία για επίσημη επίσκεψη ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Στην Πολωνία για επίσημη επίσκεψη μεταβαίνει την Τετάρτη το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, για συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία και υπογραφή μνημονίου συναντίληψης.

Όπως ανακοινώθηκε από την Προεδρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος θα συνοδεύεται από τη σύζυγο του Φιλίππα Καρσερά Χριστοδουλίδη, θα τύχει επίσημης υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο, στη Βαρσοβία την Πέμπτη, και ακολούθως θα έχει κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πολωνίας Andrzej Duda την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στη συνέχεια θα υπογραφεί Μνημόνιο Συναντίληψης Κύπρου – Πολωνίας  στον τομέα του Αθλητισμού και θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο Προέδρων στα ΜΜΕ.

Αργότερα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα μεταβεί στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου και θα καταθέσει στεφάνι.

Στη συνέχεια θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας με τον Πρωθυπουργό της Πολωνίας Donald Tusk, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο τη Βουλής Szymon Hołownia.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η σύζυγος του και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας θα παρακαθίσουν σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Πρόεδρος Duda.

Στις 24 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα μεταβούν στην Κρακοβία όπου θα επισκεφθούν το Jagiellonian University,.

Ο Πρόεδρος θα θα έχει συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου και θα μιλήσει στους φοιτητές, ενώ θα ακολουθήσει ξενάγηση του στο Μουσείου του Πανεπιστημίου.

Αργότερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του θα μεταβούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης και θα επισκεφθούν το κάστρο Wawel, ενώ το μεσημέρι θα  παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας με τον Κυβερνήτη Ελάσσονος Πολωνίας.

Την κυπριακή αντιπροσωπεία θα απαρτίζουν η Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων Μαριλένα Ραουνά, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 24ης Μαϊου.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παπαναστασίου: Χρειάζεται συνεργασία εντός Ευρώπης για τα ενεργειακά
Το «ίδρυμα εθνικού αγώνα» καλεί τον Τατάρ να μην παραστεί στην πολυμερή
Ρεσιτάλ αδιαλλαξίας Τατάρ από την Άγκυρα-«Μάταιο χάσιμο χρόνου η λύση ομοσπονδίας»
Την ευθύνη των πολιτικών να βρίσκονται δίπλα στη νέα γενιά ανέδειξε η Αννίτα Δημητρίου
Αλλαγές στους διορισμούς στη δημόσια υπηρεσία συζήτησε η Βουλή-Ανεφάρμοστη η πρόταση της ΔΗΠΑ
Αντιδράσεις στον τ/κ Τύπο για τον επαναδιορισμό "πρέσβη" Τουρκίας
Διόρισε Πρόεδρο της Επ. Διερεύνησης Ασυμβίβαστου το Υπουργικό-Αυτή είναι η σύνθεση της Παγκύπριας Επιτροπής Προσφύγων
Ενημέρωσε τον Δένδια για τους στόχους της Κύπρου για την άμυνα ο Πρόεδρος-«Προσδοκούμε στη δική σας βοήθεια»
Φοβάται μπλόκο της Κύπρου στην ατζέντα με Ε.Ε. η Τουρκία-«Η στάση της ΕΕ στη διεθνή σκηνή σταδιακά φθίνει»
Με εμβάθυνση στην ασφάλεια η συνάντηση Πάλμα και Δένδια-Δεσμεύτηκαν να προασπιστούν την ειρήνη