Βγήκε μπροστά ο Λεμεσού Αθανάσιος-Απάντησε για το συλλείτουργο και εγκαίνια εκκλησίας Αγ. Νικολάου

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη αναφέρεται στα εγκαίνια της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου Λεμεσού και του συλλείτουργου που τελέστηκε την Κυριακή, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου και συμμετεχόντων των Μητροπολιτών Βόστρων Τιμοθέου και Βολοκολάμσκ Αντωνίου, διευκρινίζει ότι ο ιερός ναός Αγίου Νικολάου τελεί υπό τη διοίκηση και εποπτεία του εκάστοτε Μητροπολίτη Λεμεσού και ως εκ τούτου ήταν προνόμιο και καθήκον του Λεμεσού Αθανάσιου να καθαγιάσει και εγκαινιάσει τον ναό.

Η Μητρόπολη Λεμεσού αναφερόμενη σε πρόβλημα που έχει ανακύψει για κάποιους, επειδή μαζί με τον Λεμεσού και Βόστρων συλλειτούργησε και Βολοκολάμσκ Αντώνιος, σημειώνει ότι τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, όσο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης μνημονεύουν πάντοτε στη Θεία Λειτουργία και τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, επισημαίνοντας ότι ποτέ δεν διεκόπη η κοινωνία με το Πατριαρχείο Μόσχας και συνεπώς ο Λεμεσού Αθανάσιος δεν ήταν δυνατό να αρνηθεί τη συλλειτουργία με τον Βολοκολάμσκ Αντώνιο.

Πού είναι το πρόβλημα, διερωτάται η Μητρόπολη στην ανακοίνωσή της.

«Επειδή συλλειτούργησε χθες μετά των δύο άλλων αρχιερέων και ο Βολοκολάμσκ Αντώνιος; Μά τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, όσο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης μνημονεύουν πάντοτε στη Θεία Λειτουργία και τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο. Δεν διέκοψαν την κοινωνία μετά του Πατριαρχείου Μόσχας. Πώς λοιπόν ο Μητροπολίτης Λεμεσού θα ηρνείτο την συλλειτουργία με τον Ρώσς]ο Μητροπολίτη, την στιγμή μάλιστα που και με τη συλλειτουργία αυτή απεδείχθη και λειτουργικά η κυριότητα του Μητροπολίτου Λεμεσού στο νέο αυτό ναό;», είναι τα ερωτήματα που θέτει.

Εξάλλου, αναφέρει, και βάσει του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου και όλοι αυτοί οι σλαβόφωνοι νόμιμοι κάτοικοι της Κύπρου θεωρούνται κανονικά μέλη τής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου και έχει ή οικεία Μητρόπολη την ποιμαντική ευθύνη και την προστασία τους.

Η Μητρόπολη Λεμεσού σημειώνει επίσης ότι με τη συλλειτουργία απεδείχθη και λειτουργικά ότι η κυριότητα τοτ Μητροπολίτη Λεμεσού επί του νέου αυτού ναού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Μειωμένη παροχή πόσιμου νερού σε περιοχές επαρχιών Λάρνακας και Λεμεσού
Πραγματοποιήθηκαν οι τελετές ορκωμοσίας των νεοσύλλεκτων οπλιτών
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Διακοπή ρεύματος στον Άγιο Δομέτιο και Άγιο Άνδρεα λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
Παρέμβαση ΟΑΣΕ για νομοσχέδιο για ποινικοποίηση ψευδών ειδήσεων-Εκδίδει νομική άποψη, έτοιμος να έρθει Κύπρο
Υπεραμύνεται των ενεργειών του για το νομοσχέδιο για fake news ο Τορναρίτης-«Είναι για τους αδύναμους»
Έφυγε ο Ιερομόναχος Χρύσανθος Μαχαιριώτης που έδωσε το ράσο του στον Αυξεντίου
Αυξητική η τάση στο ποσοστό νέων μολύνσεων από ηπατίτιδα στην Κύπρο-Καταρτίστηκε Εθνικό Σχέδιο Δράσης
Έκκληση για προσωρινή απαγόρευση θήρευσης τρυγονιού από BirdLife Cyprus
Μ. Ευαγγέλου: Η αντιμετώπιση υπογεννητικότητας προτεραιότητα Κυβέρνησης