Βγήκε μπροστά ο Λεμεσού Αθανάσιος-Απάντησε για το συλλείτουργο και εγκαίνια εκκλησίας Αγ. Νικολάου

Η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη αναφέρεται στα εγκαίνια της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου Λεμεσού και του συλλείτουργου που τελέστηκε την Κυριακή, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου και συμμετεχόντων των Μητροπολιτών Βόστρων Τιμοθέου και Βολοκολάμσκ Αντωνίου, διευκρινίζει ότι ο ιερός ναός Αγίου Νικολάου τελεί υπό τη διοίκηση και εποπτεία του εκάστοτε Μητροπολίτη Λεμεσού και ως εκ τούτου ήταν προνόμιο και καθήκον του Λεμεσού Αθανάσιου να καθαγιάσει και εγκαινιάσει τον ναό.

Η Μητρόπολη Λεμεσού αναφερόμενη σε πρόβλημα που έχει ανακύψει για κάποιους, επειδή μαζί με τον Λεμεσού και Βόστρων συλλειτούργησε και Βολοκολάμσκ Αντώνιος, σημειώνει ότι τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, όσο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης μνημονεύουν πάντοτε στη Θεία Λειτουργία και τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο, επισημαίνοντας ότι ποτέ δεν διεκόπη η κοινωνία με το Πατριαρχείο Μόσχας και συνεπώς ο Λεμεσού Αθανάσιος δεν ήταν δυνατό να αρνηθεί τη συλλειτουργία με τον Βολοκολάμσκ Αντώνιο.

Πού είναι το πρόβλημα, διερωτάται η Μητρόπολη στην ανακοίνωσή της.

«Επειδή συλλειτούργησε χθες μετά των δύο άλλων αρχιερέων και ο Βολοκολάμσκ Αντώνιος; Μά τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, όσο και ο Οικουμενικός Πατριάρχης μνημονεύουν πάντοτε στη Θεία Λειτουργία και τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο. Δεν διέκοψαν την κοινωνία μετά του Πατριαρχείου Μόσχας. Πώς λοιπόν ο Μητροπολίτης Λεμεσού θα ηρνείτο την συλλειτουργία με τον Ρώσς]ο Μητροπολίτη, την στιγμή μάλιστα που και με τη συλλειτουργία αυτή απεδείχθη και λειτουργικά η κυριότητα του Μητροπολίτου Λεμεσού στο νέο αυτό ναό;», είναι τα ερωτήματα που θέτει.

Εξάλλου, αναφέρει, και βάσει του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου και όλοι αυτοί οι σλαβόφωνοι νόμιμοι κάτοικοι της Κύπρου θεωρούνται κανονικά μέλη τής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου και έχει ή οικεία Μητρόπολη την ποιμαντική ευθύνη και την προστασία τους.

Η Μητρόπολη Λεμεσού σημειώνει επίσης ότι με τη συλλειτουργία απεδείχθη και λειτουργικά ότι η κυριότητα τοτ Μητροπολίτη Λεμεσού επί του νέου αυτού ναού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απαντά στις αναφορές Εισαγγελέα η Ειρήνη για Κατσουνωτό-«Κυνηγά φαντάσματα και αναπτύσσει συνωμοσιολογίες»
Τιμήθηκαν οι ήρωες της Φιλιάς και του Μάσαρη-«Τραγικές ιστορίες αυτοθυσίας και αγάπης»
ΑΗΚ: Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την πρόκληση της πυρκαγιάς στον Φαρμακά
Δεύτερος θάνατος από θερμοπληξία στην Κύπρο-Άλλα 3 πρόσωπα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση
Στο Παρίσι ο ΥΠΑΜ για τα εγκαίνια κυπριακού περιπτέρου σε διεθνή αμυντική έκθεση
Καιρός για παραλία και βουτιές-Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία
Έτσι θα γλυτώσουμε το 50% στους λογαριασμούς από τα κλιματιστικά-Θερμοκρασία, ταχύτητα και καθάρισμα
Με λένε Petya, με σκότωσε το σύστημα που τους ξεπλένει
Άλλα στα πρωτόκολλα, άλλα στην πράξη-Πλήρωσε με τη ζωή της την αποτυχία της Αστυνομίας η Petya
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Φαρμακά λίγο πριν το δάσος-Στο σημείο 250 άτομα