Αγορά μικρών λεωφορείων για ΑμεΑ από Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών

Οκτώ μικρά λεωφορεία για κάλυψη αναγκών του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας και του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, έχει παραγγείλει το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Σϋμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, τα λεωφορεία διαθέτουν εργονομικά καθίσματα επιβατών και έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς επιβατών σε καθίσματα και Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) σε αναπηρικά αμαξίδια για διευκόλυνση της προσβασιμότητας και μεταφοράς των ατόμων αυτών. Τα λεωφορεία διαθέτουν επίσης ανυψωτική πλατφόρμα για την επιβίβαση και αποβίβαση ΑμεΑ σε τροχοκαθίσματα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρία μικρά λεωφορεία 8 θέσεων επιβατών με δυνατότητα τοποθέτησης μέχρι 4 τροχοκαθισμάτων, τέσσερα μικρά λεωφορεία 14 θέσεων επιβατών με δυνατότητα τοποθέτησης μέχρι τεσσάρων τροχοκαθισμάτων, ένα μικρό λεωφορείο εννέα θέσεων επιβατών και τεσσάρων τροχοκαθισμάτων.

Όπως αναφέρεται, η αγορά έγινε από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών κατόπιν ανάθεσης, μετά από ανοικτή διαδικασία προσφορών. Το συνολικό κόστος αγοράς ανήλθε στις €728.357,35, το οποίο θα καλυφθεί από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Οικονομικών. Τα τρία πρώτα λεωφορεία θα παραδοθούν στους δικαιούχους στις 28 Μαΐου 2024 σε ειδική τελετή, ενώ τα υπόλοιπα θα παραδοθούν σταδιακά μέχρι τέλη Οκτωβρίου 2024.

Σημειώνεται τέλος ότι η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο προγραμματισμού για αγορά οχημάτων για κάλυψη των αναγκών μεταφορών των διάφορων Υπουργείων/Τμημάτων και Υπηρεσιών του δημοσίου, συμβάλλοντας στη διευκόλυνση διακίνησης και μεταφορών των ατόμων με αναπηρία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απαντά στις αναφορές Εισαγγελέα η Ειρήνη για Κατσουνωτό-«Κυνηγά φαντάσματα και αναπτύσσει συνωμοσιολογίες»
Τιμήθηκαν οι ήρωες της Φιλιάς και του Μάσαρη-«Τραγικές ιστορίες αυτοθυσίας και αγάπης»
ΑΗΚ: Δεν ευθυνόμαστε εμείς για την πρόκληση της πυρκαγιάς στον Φαρμακά
Δεύτερος θάνατος από θερμοπληξία στην Κύπρο-Άλλα 3 πρόσωπα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση
Στο Παρίσι ο ΥΠΑΜ για τα εγκαίνια κυπριακού περιπτέρου σε διεθνή αμυντική έκθεση
Καιρός για παραλία και βουτιές-Στους 39 βαθμούς η θερμοκρασία
Έτσι θα γλυτώσουμε το 50% στους λογαριασμούς από τα κλιματιστικά-Θερμοκρασία, ταχύτητα και καθάρισμα
Με λένε Petya, με σκότωσε το σύστημα που τους ξεπλένει
Άλλα στα πρωτόκολλα, άλλα στην πράξη-Πλήρωσε με τη ζωή της την αποτυχία της Αστυνομίας η Petya
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στον Φαρμακά λίγο πριν το δάσος-Στο σημείο 250 άτομα