Στην Αυστραλία ο Ερσίν Τατάρ-«Στόχος μου να αγκαλιάσω του ανθρώπους μας»

«Στόχος μου είναι να αγκαλιάσω και να συναντηθώ με τους ανθρώπους μας εκεί», δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ, αναχωρώντας σήμερα από τα κατεχόμενα για την Αυστραλία, όπου θα παραστεί – κατόπιν σχετικής πρόσκλησης – στις εκδηλώσεις της τ/κ κοινότητας σε Μελβούρνη και Σίδνεϊ για τα «80χρονα της μετανάστευσης» τους.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε δηλώσεις στο παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου, ο κ. Τατάρ είπε ότι εδώ και δύο χρόνια προσπαθεί να πραγματοποιήσει αυτό το ταξίδι και είναι ο πρώτος «πρόεδρος της τδβκ» που μεταβαίνει στη μακρινή Αυστραλία. Ευχαρίστησε για τη βοήθεια στο να πραγματοποιηθεί αυτό το ταξίδι, το τουρκικό ΥΠΕΞ, την Υπάτη Αρμοστεία της Αυστραλίας στην Κύπρο και τις οργανώσεις των Τ/κ στην μακρινή ήπειρο.

Είπε ότι απέκτησε επαφή με τους απόδημους Τ/κ στην Αυστραλία κατά τη διάρκεια της πανδημίας και μετά μέσω webinar, λέγοντας: «είμαστε μια ομάδα, είμαστε μια καρδιά. Όπου κι αν βρισκόμαστε, η αγάπη για την τδβκ βρίσκεται στις καρδιές όλων μας», είπε.

Πάνω από 100.000 Τ/κ , ανέφερε, ζουν σήμερα στην Αυστραλία και πλέον υπάρχουν τέσσερις γενιές μετανάστες, λέγοντας πως η μετανάστευση άρχισε μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο επί αγγλοκρατίας στην Κύπρο, ενώ ένα δεύτερο κύμα υπήρξε τη δεκαετία 1964 – 1974 λόγω των δικοινοτικών συγκρούσεων «και των μαρτυρίων που περνούσαν οι Τ/κ στην Κύπρο».

«Δεν έχουν εγκαταλείψει ποτέ την πατρίδα τους όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε για τους Τ/κ της Αυστραλίας ο κ. Τατάρ λέγοντας ότι κάποιοι έχουν κάνει και επενδύσεις στα κατεχόμενα. «Πόσο χαρούμενοι είμαστε αν μπορούμε να διατηρήσουμε μια ισχυρή παρουσία στην Αυστραλία και να διατηρήσουμε την ενότητα της καρδιάς μας», είπε.

Ο Ερσίν Τατάρ θα πάει πρώτα στη Μελβούρνη και μετά στο Σίδνεϊ και θα επιστρέψει στα κατεχόμενα μετά από 8 ημέρες.

Στήριξη Πακιστάν στο ψευδοκράτος

Ο Πακιστανός Υπουργός Εξωτερικών, Μοχάμεντ Ισάκ Νταρ δήλωσε ότι «το Πακιστάν θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να υποστηρίξει τον τουρκικό λαό της τδβκ».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα Κίπρις γράφει σήμερα ότι η δήλωση έγινε στο πλαίσιο δημοσιογραφικής διάσκεψης, που πραγματοποιήθηκε επ’ ευκαιρίας της επίσκεψης του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν στην Ισλαμαμπάντ, όπου αναφέρθηκε και στη σημασία, που δίνουν στην υποστήριξη της Τουρκίας για τους μουσουλμάνους της περιοχής Τζαμού και Κασμίρ στην Ινδία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η 25χρονη Ήλια Ηροδότου εξελέγη Κοινοτάρχης Πέρα Πεδιού έπειτα από επαναληπτική εκλογική διαδικασία
Στήριξη στην κυριαρχία Ουκρανίας εξέφρασε ο ΠτΔ στον Ζελένσκι-Συναντήθηκε και με Μητσοτάκη
H παρέμβαση του Προέδρου στη Διεθνή Διάσκεψη-«Πρέπει να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία»
Ζητά από τον Σιζόπουλο εκλογές ο Ηλιοφώτου-«Η ΕΔΕΚ χρειάζεται οξυγόνο και αυτός που θα της το δώσει δεν είσαι εσύ»
ΠτΔ: Ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας για για ενίσχυση μεταφοράς ουκρανικών σιτηρών
Στη Διεθνή Σύνοδο για την Ειρήνη στην Ουκρανία ο ΠτΔ
Για Κυπριακό και ΟΥΝΦΙΚΥΠ συζήτησαν Κόμπος-Γέντζια
Επαφές Ειρ. Χαραλαμπίδου στη Μάλτα για θέματα καταπολέμησης διαφθοράς
Απαντά στις επικρίσεις για τα κλιματιστικά η Αννίτα-«Πρόβλημα της προηγούμενης Κυβέρνησης»
Στην κορυφή της λίστας του Politico με τους kookiest ευρωβουλευτές ο Φειδίας Παναγιώτου