«Άναψε η ένδειξη για τις ζώνες και τότε έκανε βουτιά το αεροπλάνο... Ακούστηκαν κραυγές»

Ο Andrew Davies, από το Lewisham του Λονδίνου, μιλώντας στο BBC περιέγραψε όσα έγιναν στην πτήση τρόμου της Singapore Airlines με τον ένα νέκρο και δεκάδες τραυματίες από ακράιες αναταράξεις.

Αρχικά ο επιβάτης μέσω αναρτήσεων στο X και απαντώντας στις δημοσιεύσεις του BBC για τον τρόμο που έζησε στον αέρα, είπε χαρακτηριστικά «άναψε η ένδειξη για τις ζώνες και τότε έκανε βουτιά το αεροπλάνο».

Στη συνέχεια μιλώντας στο BBC είπε πως το αεροσκάφος «έκανε βουτιά ξαφνικά» και αντικείμενα πετάχτηκαν στην καμπίνα των επιβατών λόγω των αναταράξεων.

«Ήμουν καλυμμένος με καφέ», λέει ο Andrew Davies και προσθέτει πως «κατά τη διάρκεια των λίγων δευτερολέπτων που διήρκησε η βουτιά του αεροπλάνου, ακούστηκαν τρομερές κραυγές και κάτι σαν γδούπος».

Μόλις ηρέμησε η κατάσταση, ο Andrew Davies είπε πως έσπευσε να βοηθήσει μια κυρία που «ούρλιαζε», ενώ αιμορραγούσε από το κεφάλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βρετανός 73χρονος ο νεκρός στην μοιραία πτήση-Σε κρίσιμη κατάσταση επτά άλλοι επιβάτες

Όσοι δεν φορούσαν ζώνη τραυματίστηκαν -Ενας άνδρας έχασε τη ζωή του

Ακολουθούν οι απαντήσεις που έγραφε ο επιβάτης της πτήσης απαντώντας σε ανάρτηση του BBCBreaking:

«Ήμουν στην πτήση και βοήθησα όσο μπορούσα. Όσοι δεν τραυματίστηκαν (συμπεριλαμβανομένου και εμένα) βρίσκομαστε σε χώρο αναμονής στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ. Η καρδιά μου σφίγγεται για τον άνδρα που έχασε τη ζωή του και την καημένη τη σύζυγό του. Απαίσια εμπειρία».

«Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν - συμπεριλαμβανομένων των αεροσυνοδών που έκαναν ό,τι μπορούσαν. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Μπανγκόκ ανταποκρίθηκαν γρήγορα. Το σήμα για τη ζώνη ασφαλείας άναψε, έβαλα αμέσως τη ζώνη μου και μετά το αεροπλάνο απλά έκανε βουτιά».

Ο κ. Davies έγραψε ότι «επιβάτες με ιατρική εκπαίδευση έσπευσαν να βοηθήσουν τους τραυματίες. Εκαναν ΚΑΡΠΑ στον άτυχο άνδρα που πέθανε. Ένας άλλος επιβάτης ξάπλωσε στο διάδρομο πιο πίσω μου. Δεν είμαι σίγουρος τι τους συνέβη», γράφει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Όσοι δεν φορούσαν ζώνη εκτοξεύτηκαν στο ταβάνι»-Η μαρτυρία επιβάτη από την πτήση-τρόμου

«Τα αντικείμενα των ανθρώπων σκορπίστηκαν, καφέδες και νερά εκτοξεύτηκαν στο ταβάνι. Σουρεαλιστικό. Τόσοι πολλοί τραυματίες. Με τραύματα στο κεφάλι, και με αιμορραγία από τα αυτιά. Μια κυρία ούρλιαζε από τους πόνους στην πλάτη της. Δεν μπόρεσα να τη βοηθήσω - απλώς της έδωσα νερό».

Στη συνέχεια ο Andrew Davies ανέβασε στο X μία εικόνα από το αερόδρομιο της Μπανγκογκ υποστηρίζοντας πως είναι η αίθουσα αναμονής, στην οποία βρίσκονται οι επιβάτες που δεν τραυματίστηκαν στην πτήση.

Παράλληλα έχει ανεβάσει και μία δεύτερη φωτογραφία αναφέροντας ο ίδιος ότι είναι από τη στιγμή της αποβίβασης από το αεροσκάφος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ένας νεκρός και 30 τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση Λονδίνο-Σιγκαπούρη (pics)

Στη συνέχεια αναφέρει πως ένα από τα μέλη του πληρώματος της Singapote Airlines είπε πως ήταν η χειρότερη εμπειρία στα 30 χρόνια προϋπηρεσίας που έχει.

Επιπλέον ο Andrew Davis αναφέρει πως το μάθημα που πήρε από την τρομακτική εμπειρία που πέρασε στην πτήση είναι πως πρέπει να έχει δεμένη πάντοτε τη ζώνη ασφαλείας. Οσοι δεν είχαν δεμένη τη ζώνη τους τραυματίστηκαν. Οσοι την είχαν δεμένη (ανάμεσά τους και ο ίδιος) από όσο γνωρίζει δεν τραυματίστηκαν.

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Νέος αναβρασμός στις Κεντρικές Φυλακές-Συμπλοκές σε δύο πτέρυγες, αναφορές για τραυματίες
Οι Emirates Airlines στα ΗΑΕ απαγορεύουν βομβητές και φορητούς ασυρμάτους μετά τα χτυπήματα στον Λίβανο
Νεκρός και ο διάδοχος του Νασράλα μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό στη Βηρυτό, λένε αραβικά ΜΜΕ
Το Κίεβο θα παρουσιάσει το «νικηφόρο σχέδιό» του σε συνάντηση στο Ράμστάιν
Ο Τραμπ επιστρέφει στον τόπο της απόπειρας δολοφονίας του παρέα με τον Έλον Μασκ
Η Χεζμπολάχ λέει ότι έπληξε με ρουκέτες ισραηλινή αεροπορική βάση κοντά στη Χάιφα
Αποκαλύπτουμε όσα καταγράφει ο φάκελος «Κομμωτή»-Επτά φορές εκτός Φυλακών τους τελευταίους 18 μήνες
Το Ιράν προετοιμάζεται για την ισραηλινή επίθεση-«Απαγορευτικό» σε βομβητές και ασυρμάτους
Το σχέδιο Μπάιντεν για Λίβανο-Πώς θέλουν οι ΗΠΑ να «τελειώσουν» στρατιωτικά και πολιτικά τη Χεζμπολάχ
Η ανήθικη ηθική ενός πόλεμου και οι νόμοι που διέπουν τις συρράξεις μεταξύ Κρατών