Επανέρχονται οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ-Ζητούν άμεσες απαντήσεις για τη στελέχωση

Να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, στα υποστηρικτικά εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, ζητούν με επιστολή τους προς την Υπουργό Παιδείας οι συνδικαλιστικές οργανώσεις ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ και ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ.

Όπως αναφέρουν, για άλλη μια χρονιά οι εκπαιδευτικοί των υποστηρικτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Υπουργείου Παιδείας βρίσκονται στην αβεβαιότητα για την επόμενη ημέρα, παρόλες τις δεσμεύσεις της Υπουργού, ότι τέλος Απριλίου 2024 το ΥΠΑΝ θα ήταν πανέτοιμο για την ακαδημαϊκή χρονιά 2024 -2025 και τη στελέχωση των υποστηρικτικών προγραμμάτων.

«Δυστυχώς βρισκόμαστε στα τέλη Μαΐου 2024 και αγνοείται η τύχη του νομοσχεδίου που θα ρύθμιζε την απασχόληση των εργαζομένων για τα επόμενα χρόνια. Το μόνο που μας έχει ανακοινωθεί επίσημα από το ΥΠΑΝ είναι ότι το πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ Μέσης Εκπαίδευσης θα στελεχώνεται πλέον από τους καταλόγους της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας», αναφέρεται.

Οι δύο οργανώσεις εκφράζουν την έντονη διαφωνία και δυσαρέσκειά τους για την παραχώρηση του ΔΡΑΣΕ μέσης εκπαίδευσης, ενός συγχρηματοδοτούμενου ευρωπαϊκού προγράμματος «που κυριολεκτικά έστησαν, ανέπτυξαν και βελτιώσαν την παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών στους μαθητές τα μέλη μας όλα αυτά τα χρόνια».

Ζητούν να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, οι ώρες διδασκαλίας και η ειδικότητα των εκπαιδευτικών στο πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ μέσης εκπαίδευσης.

Προσθέτουν ότι μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζουν επίσημα αν θα συνεχίσουν να εργάζονται όλοι οι υφιστάμενοι εργαζόμενοι  για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά για το σύνολο των προγραμμάτων ή αν θα προχωρήσει το ΥΠΑΝ σε νέες προκηρύξεις.

Αναφέρουν ότι αναμένουν τις επόμενες ημέρες οριστικά και επίσημα τις θέσεις της Υπουργού για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, αλλά και την ετοιμότητά της για συμφωνία πλαίσιο ότι όλα τα προγράμματα θα στελεχώνονται από τα υφιστάμενα μητρώα εργοδότησης για τα επόμενα χρόνια.

Προειδοποιούν ότι σε περίπτωση που δεν έχουμε απάντηση θα συνέλθουν τα αρμόδια σώματα των Συντεχνιών για λήψη δυναμικών μέτρων.

Η επιστολή κοινοποιείται επίσης στον Προέδρο και τα μέλη Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με λουκουμάδες, «πιτσικλίσματα» και «τσιαττιστά» η γιορτή του Κατακλυσμού στην Πάφο
Διπλασιασμό κονδυλίου για επιχορηγημένες διακοπές συνταξιούχων ζητά η ΕΚΥΣΥ
Συμβουλές από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες για προστασία των ζώων κατά τη διάρκεια του καλοκαιρού
ΒΙΝΤΕΟ: Χόρεψε Bachata και ξεσήκωσε το κοινό ο 27χρονος Κυριάκος με σύνδρομο Down
Υπογραφή συμβολαίου για κατασκευή κυκλικού κόμβου στην Πέγεια
Έκρηξη βόμβας σε καφετέρια στον Στρόβολο-Δύο υπάλληλοι βρίσκονταν εντός του υποστατικού
Έκλεψαν και πυρπόλησαν όχημα στην Πάφο
Χειροπέδες σε 26χρονο που βιντεοσκοπούσε λουόμενες με μαγιό σε παραλίες
Σε δύο περιοχές η μεγάλη μάχη με τις φωτιές στην Ηλεία (pics)
Σταμάτησαν 30χρονο για αλκοτέστ και πρόσφερε 400 ευρώ στους αστυνομικούς για να το... γλιτώσει