Παρέμβαση ΠτΔ για αλλαγές κρεβατιού και αποχωρητήριων στο νοσοκομείο Τροόδους-«Ντρέπομαι που χρειάστηκε»

«Ντρέπομαι που χρειάστηκε να γίνει η παρέμβαση και που χρειάζεται να γίνεται σε πολλές των περιπτώσεων», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε σχέση με παρέμβαση του για το Νοσοκομείο Τρόοδους.

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ντρέπεται που ρωτά γιατί να χρειαστεί προεδρική παρέμβαση για να αλλαχθεί ένα κρεβάτι, δύο αποχωρητήρια και ένας φούρνος στο περιφερειακό νοσοκομείο Τροόδους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως, «ντρέπομαι που χρειάστηκε να γίνει η παρέμβαση και που χρειάζεται να γίνεται σε πολλές των περιπτώσεων. Είναι όλες αυτές οι διαδικασίες που πρέπει να αλλάξουν. Και ειδικότερα σε τέτοια θέματα. Και ειδικότερα όταν μιλάμε για τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, για μας αυτοί οι δύο τομείς είναι καθοριστικής σημασίας, δεν θα πρέπει να χρειάζεται να γίνονται τέτοιου είδους παρεμβάσεις, αλλά, δυστυχώς, έπρεπε να γίνουν. Βλέπω το αποτέλεσμα, αυτό είναι που με ενδιαφέρει στην παρούσα φάση, αλλά γενικότερα ως κράτος πρέπει να δούμε όλες αυτές τις διαδικασίες που ακολουθούνται».

Όπως είπε, «το κράτος, και η εκάστοτε Κυβέρνηση, λειτουργεί ως εντολοδόχος του κυπριακού λαού και πρωτίστως πρέπει να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κυπριακού λαού και δεν πρέπει να χρειάζεται να γίνονται τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Και δεν είναι μόνο για το νοσοκομείο, ακόμη και στην περίπτωση του τερματικού δεν θα πρέπει να χρειάζεται ο εκάστοτε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας να κάνει παρεμβάσεις και να χειρίζεται τέτοια θέματα. Αντιλαμβάνεστε ότι για να φτάνουμε στο σημείο να γίνονται τέτοιου είδους παρεμβάσεις, υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να επιλυθούν».

Σε ερώτηση αν θα αναζητήσει ευθύνες για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στον τομέα της Υγείας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «σίγουρα, σε όλους τους τομείς υπάρχουν ευθύνες, σε  όλους τους τομείς πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες, αλλά πρώτιστη μου έγνοια δεν είναι απλά να αποδοθούν ευθύνες, σημασία έχει το αποτέλεσμα, να γίνεται δουλειά, να υπάρχουν αυτά που λέμε, που υποσχόμαστε, που διακηρύσσουμε, να υλοποιούνται. Αυτά έχουν σημασία, εκεί επικεντρώνομαι, χωρίς σε καμία απολύτως περίπτωση να παραγνωρίζεται ο τομέας της ευθύνης». 

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκε ο οπερατέρ του βίντεο με τις ερωτικές περιπτύξεις αστυνομικών-Κατάσχεσαν το περιπολικό για.. DNA
Ψάχνουν πίσω από το μισό εκατομμύριο της οικογένειας των επιχειρηματιών-Νέα πληροφορία για υπερκέρδη
Πέρασε από χίλια μύρια κύματα αλλά παραδίδεται η επέκταση του ΤΑΕΠ Λάρνακας-Τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης
Η διπλή καταδίκη από το ΕΔΑΔ, τα «καλά θύματα» και οι γυναίκες που «αξίζουν» κατά τις σεξιστικές Αρχές
Το άκομψο timing των ΗΕ, η προσπάθεια του Προέδρου στο Κυπριακό και τα αρνητικά δεδομένα
Oι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 8.400.000 ευρώ
Καταψηφίστηκε στην Ολομέλεια πρόταση του ΑΚΕΛ για δημοσίευση στοιχείων χορηγιών ΟΠΑΠ
Βάζει τέλος στη στέρηση άδειας οδηγού που καταδικάστηκε για κατοχή ή χρήση ουσιών η Βουλή
Μήνυμα Αννίτας για ισχυρό ΔΗΣΥ με καρφιά σε ΕΛΑΜ και αναφορά σε Φειδία-«Αποφυγή λαϊκισμού για φθηνούς πολιτικούς πόντους»
Απαντά στο ΥΠΕΣ ο Δήμος Στροβόλου-«Ακατανόητη προσπάθεια να δικαιολογήσει την απουσία αναπτυξιακών έργων»