Επισκέψεις αρχηγών κρατών για στήριξη του σχέδιου Αμάλθεια ανακοίνωσε ο Πρόεδρος

Επισκέψεις από αρχηγούς κρατών που θέλουν να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια θα πραγματοποιηθούν σύντομα, δήλωσε την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, όπου βρίσκεται για να χαιρετίσει τις εργασίες της 35ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του Κυπριακού  Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, ο Πρόεδρος κλήθηκε να αναφερθεί στο Αμάλθεια και είπε ότι η πρωτοβουλία «μπήκε στις ράγες».

Όπως είπε, «είναι πολύ σημαντικό, έχουμε αρκετή βοήθεια από τρίτες χώρες που θέλουν να συνεισφέρουν σε αυτή την προσπάθεια». Πρόσθεσε ότι «θα έχουμε και κάποιες επισκέψεις σύντομα από αρχηγούς κρατών που στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία, θέλουν να την στηρίξουν ακόμη περισσότερο».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόσθεσε, «θεωρώ ότι είναι μια σημαντική εξέλιξη ότι πλέον υλοποιείται μια πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία ξεκίνησε, να σας υπενθυμίσω τον Οκτώβριο του 2023».

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι Γερμανικές εκλογές βάζουν τέλος στα ταμπού-Ποιες προκλήσεις θα αντιμετωπίσει η νέα Κυβέρνηση
Τιμήθηκαν οι ήρωες του Αγίου Βασιλείου-«Ζωντανό μέρος της ταυτότητάς μας, κομμάτι της ιστορίας»
Προσβλέπει σε διεύρυνση οριζόντων ανάμεσα σε Κύπρο και Αίγυπτο ο ΠτΔ-«Σημαντικό βήμα οι δύο συμφωνίες»
Ξεκάθαρο μήνυμα Γεραπετρίτη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-«Θα συνεχίζει κανονικά»
Ψηλή η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας το Σάββατο-Μέχρι την Πέμπτη στην Κύπρο η Coral
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του 18χρονος-Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του
Βίντεο της Χαμάς δείχνει δυο ομήρους να παρακολουθούν την απελευθέρωση άλλων ομήρων
Σημαντικότερη η συμφωνία για το Βυθοτεμάχιο 6, υπό προϋποθέσεις παραγωγή σε 2,5 χρόνια-Τα επόμενα βήματα
Σε φθίνουσα πορεία η τηλεόραση για την ενημέρωση των νέων, επιλέγουν Social Media-Διαφορετικές προτεραιότητες
Κρίσιμες συναντήσεις στο ΥΠΑΝ για το σύστημα αξιολόγησης εκπαιδευτικών-Κλειδώνουν οι λεπτομέρειες