Μονόωρη εκδήλωση διαμαρτυρίας νοσηλευτών ΠΑΣΥΝΟ και ΠΑΣΥΔΥ για υποστελέχωση

Μονόωρη εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 23 Μαϊου, από τις 12 μέχρι τη μια μετά το μεσημέρι, οι νοσηλευτές μέλη της ΠΑΣΥΝΟ, και τα μέλη του Κλάδου Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ για την υποστελέχωση, που όπως υποστηρίζουν, επικρατεί στα κρατικά νοσηλευτήρια και τη μη προώθηση, όπως αναφέρουν, από μέρους του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) σχετικής συμφωνίας που συνομολογήθηκε μεταξύ τους.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης είπε πως έγιναν πολλές προσπάθειες "για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να διορθώσουμε το θέμα της υποστελέχωσης".

«Ο ΟΚΥπΥ εδώ κι ένα χρόνο μετά τη συμφωνία την οποία μαζί είχαμε υπογράψει και αποδείκνυε το έλλειμμα των 138 νοσηλευτών δεν έχει κάμει μέχρι σήμερα οποιαδήποτε κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτό που έχουμε δει με τοποθετήσεις του εκπροσώπου Τύπου του Οργανισμού, ο οποίος προΐστατο στις συγκεκριμένες συναντήσεις για να γίνει η συμφωνία ότι χρειάζονταν οι 138 νοσηλευτές, είναι πως ο ίδιος υποστηρίζει τώρα ότι δεν υπάρχει υποστελέχωση», σημείωσε.

Παράλληλα, συνέχισε ο κ. Πετέλης, "ούτε στις επιστολές που είχαμε στείλει στον Οργανισμό το τελευταίο διάστημα όπου λέγαμε για την υποστελέχωση πήραμε ανάλογη απάντηση γι' αυτό βρισκόμαστε σήμερα μαζί με τους συναδέλφους συνδικαλιστές της ΠΑΣΥΔΥ αναγκασμένοι να προχωρήσουμε ως πρώτο μέτρο στη στάση διαμαρτυρίας, η οποία θα γίνει την Πέμπτη από η ώρα 12 μέχρι η ώρα μια μετά το μεσημέρι".

«Με αυτή τη στάση διαμαρτυρίας θέλουμε να δείξουμε προς τον κόσμο ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση, την οποία περνούμε ως εργαζόμενοι, αλλά και σε ποια κατάσταση με αυτές τις ενέργειες τους οι διοικούντες έχουν φέρει τα νοσηλευτήρια σήμερα», ανέφερε.

Διευκρίνισε ότι οι νοσηλευτές, που θα βρίσκονται στην εκδήλωση διαμαρτυρίας θα εκεί κατά τον ελεύθερο τους χρόνο και δεν θα εργάζονται. «Στόχος μας δεν είναι να επιβαρύνουμε περισσότερο αυτή την κατάσταση αλλά να βελτιώσουμε την υγεία και των ασφάλεια των εργαζομένων και κατά συνέπεια την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών που δίνουμε στους ασθενείς μας», πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι υπάρχουν καταγγελίες από την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) αφού οι ίδιοι οι ασθενείς διαμαρτύρονται για υποστελέχωση τμημάτων όσον αφορά τους νοσηλευτές. «Φωνάζει κι ο ίδιος ο κόσμος ο οποίος απαιτεί από τον Οργανισμό να έχει σωστές και ποιοτικές υπηρεσίες», συμπλήρωσε.

Ο Πρόεδρος του Κλάδου Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ Πρόδρομος Αργυρίδης δήλωσε ότι μετά τις προσπάθειες που έχουν κάνει προς τον ΟΚΥπΥ "για να έχουμε μια απάντηση και σωστή αντιμετώπιση όσον αφορά την συμφωνία που κάναμε την οποία δεν εφαρμόζουν μέχρι στιγμής, θα προχωρήσουμε την Πέμπτη σε μια μονόωρη εκδήλωση διαμαρτυρίας με το προσωπικό που δεν θα εργάζεται στις εισόδους των νοσοκομείων για να στείλουμε το μήνυμα και την αποφασιστικότητά μας ότι πλέον δεν μας παίρνει άλλο, θα αντιδράσουμε με όλα τα μέσα για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα".

Ερωτηθείς, ο κ. Αργυρίδης ανέφερε πως σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει η συντεχνία, οι θέσεις που πρέπει να στελεχωθούν είναι πέραν των 170.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Τέσσερις επιθέσεις ενόπλων στη Ρωσία-Νεκροί ένας ιερέας, αστυνομικοί και δύο από τους δράστες
Συνελήφθη 32χρονος που διέμενε παράνομα στην Κύπρο και βιντεοσκοπούσε λουόμενους σε παραλία
Σε σοβαρή κατάσταση μοτοσικλετιστής μετά από σύγκρουση με όχημα στην Πάφο
ΒΙΝΤΕΟ: Ένοπλοι άνοιξαν πυρ σε συναγωγή στη Ρωσία-Ένας αστυνομικός νεκρός
Ξεπερνούν τους 1.100 οι νεκροί από τη ζέστη στη διάρκεια του προσκυνήματος στη Μέκκα
Βίντεο από την απόπειρα φόνου εναντίον αστυνομικού στη Λευκωσία-Έτσι ενήργησε ο ύποπτος
Συνελήφθησαν 28 αλλοδαποί που διέμεναν και εργάζονταν παράνομα στην Κύπρο
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ λόγω της διακοπής ρεύματος-Ακυρώθηκε πτήση προς Πάφο
Προκαλεί ο πατέρας του Λύτρα-«Ποτέ δεν θα σήκωνε χέρι ο γιος μου, η γυναίκα του έδωσε αφορμή»
Ακυβέρνητο το πλοίο που χτύπησαν οι Χούθι-Το εγκατέλειψαν ο καπετάνιος και το πλήρωμα