Η πληροφορία που οδήγησε στον οπλισμό σε τάφο και η... λίστα των τεκμηρίων-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οδηγήθηκαν οι δύο συλληφθέντες, 35 και 46 ετών, αναφορικά με την ανεύρεση οπλισμού και εκρηκτικών υλών σε τάφο στο κοιμητήριο Ορόκλινης, με την Αστυνομία να ζητά την κράτηση τους για οκτώ ημέρες για διευκόλυνση των ερευνών που βρίσκονται στα αρχικά στάδια.

Η Αστυνομία, διερευνά εναντίον των δύο υπόπτων, τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξης κακουργήματος, μεταφορά και κατοχή εκρηκτικών υλών και μεταφορά και κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χ. Ανδρέου: Ίσως τη μεγαλύτερη ποσότητα οπλισμού μέχρι σήμερα εντόπισε η Αστυνομία στην Ορόκλινη

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου, ενώπιον της ΥΚΑΝ διαβιβάστηκε πληροφορία ότι ο 35χρονος που εργάζεται σε γραφείο κηδειών στη Λάρνακα, κατέχει και αποκρύβει παράνομο οπλισμό που ανήκει σε άλλο πρόσωπο (γίνεται συγκεκριμένη αναφορά που δεν την αναφέρουμε καθώς δεν έχει συλληφθεί), ενώ στις 20 Μαίου θα προτίθετο να μετακινήσει ένα όπλο από το σημείο. Επίσης η πληροφορία, ενέπλεκε τον δεύτερο ύποπτο, 45 ετών, ο οποίος φέρεται ως το πρόσωπο που θα βοηθούσε τον 35χρονο και θα εκτελούσε χρέη σκοπού στην περιοχή.

Μετά την σχετική πληροφορία, μέλη της ΥΚΑΝ έθεσαν υπό παρακολούθηση τον 35χρονο, ο οποίος είχε μεταβεί στο κοιμητήριο, ενώ στο χώρο, περιμετρικά, βρισκόταν με το όχημα του και ο 45χρονος.

Οι δύο σε κάποια στιγμή αποχώρησαν και κατευθύνθηκαν προς την Ορόκλινη, ενώ στη συνέχεια, μετά από λίγα λεπτά, ο 35χρονος επέστρεψε και εισήλθε ξανά εντός του κοιμητηρίου, έξω από το οποίο βρισκόταν και ο 45χρονος.

Στην συνέχεια, η Αστυνομία αναφέρει πως ο 35χρονος θεάθηκε να μεταβαίνει σε συγκεκριμένο τάφο, φορώντας χειρουργικά γάντια, από τον οποίο παρέλαβε μια αθλητική τσάντα, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς το όχημα του. Τότε, ανακόπηκε από μέλη της ΥΚΑΝ Αρχηγείου και σε έλεγχο που του έγινε, διαπιστώθηκε πως εντός της τσάντας υπήρχαν 10 κουτιά σφαίρες πιστολιού, περιεκτικότητας 50 σφαιρών το κάθε ένα, στρατιωτικά φυσίγγια διαμετρήματος 7.62, μία άσπρη τσάντα που περιείχε ένα πιστόλι άγνωστης μάρκας, αποσυναρμολογημένο χωρίς γεμιστήρα, δύο κουτιά σφαιρών πιστολιού και ένα κυνηγετικό τυφέκιο ΔΟΚΟ μάρκας MIROKU αποσυναρμολογημένο εντός της θήκης του.

Ταυτόχρονα ανακόπηκε και ο 45χρονος ύποπτος από μέλη της ΥΚΑΝ Αρχηγείου, σε δρόμο που βρίσκεται απέναντι στο νέο κοιμητήριο Ορόκλινης, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε εντός του οχήματος του παραλήφθηκαν ως τεκμήρια δύο κινητά τηλέφωνα. Ανακρινόμενος ο 45χρονος ανάφερε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι πήγε στο σημείο για να συναντηθεί με κάποιο φίλο του που δεν ήθελε να κατονομάσει, προκειμένου να του δώσει χρήματα.

Από περαιτέρω έρευνες στον τάφο, εντοπίστηκαν:

  1. Ένα Στρατιωτικό τυφέκιο τύπου G3A3 με κενή γεμιστήρα, τυλιγμένο μέσα σε πορτοκαλή σακούλα νάιλον,
  2. Εκτοξευτής RPG και δύο βλήματα RPG σε νάιλον σακούλι.
  3. Τρείς πλαστικές πράσινες συσκευασίες που περιέχουν τρία προωθητικά βλημάτων που περιέχουν εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος μέσα σε νάιλον σακούλι.
  4. Μία συσκευασία με φυσίγγια διαμετρήματος 7.62 φυσίγγια μέσα σε νάιλον τσάντα πάνω σε ταινία.
  5. Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ο οποίος περιείχε υψηλής ισχύος εκρηκτική ύλη με ενσωματωμένο ένα κινητό τηλέφωνο με καλωδίωση.
  6. Ποσότητα Εκρηκτικής ύλης υψηλής ισχύος
  7. Πιστόλι μάρκας Springfield armory USA και ένα σιγαστήρα,
  8. Μία έμφορτη γεμιστήρα με φυσίγγια η οποία δεν ήταν τοποθετημένη πάνω στο όπλο
  9. Ένας φάκελος καπνού που περιείχε φυσίγγια πιστολιού μέσα σε ένα άσπρο ύφασμα τυλιγμένα
  10. Δύο χρησιμοποιημένους κάλυκες

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των υπόπτων δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το επιλήψιμο, ενώ όλα τα τεκμήρια αποστάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Η Αστυνομία, ανέφερε στον όρκο της, πως «με τον εντοπισμό του πιο πάνω οπλισμού απέτρεψε αριθμό εγκληματικών ενεργειών και αναμένεται με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων στα τεκμήρια να πέσει φως και σε άλλες υποθέσεις που παραμένουν ανεξιχνίαστες μέχρι στιγμής».

Ο ανακριτής της υπόθεσης ανέφερε πως οι εξετάσεις βρίσκονται στο αρχικό στάδιο και αναμένεται να εξεταστούν μεταξύ άλλων κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης, ενώ θα γίνουν εξετάσεις και στην Εθνική Φρουρά. Επίσης, όπως αναφέρεται, θα γίνουν περαιτέρω εξετάσεις από τους πυροτεχνουργούς σχετικά με το κινητό τηλέφωνο που εντοπίστηκε πάνω στον εκρηκτικό μηχανισμό, για να διαπιστωθεί κατά πόσο είχε τοποθετημένη κάρτα sim σε αυτό και να εξεταστεί κατά πόσο συνδέεται με άλλα πρόσωπα.

To Δικαστήριο διέταξε την κράτηση των δύο υπόπτων για οκτώ ημέρες.

Δειτε Επισης

Διέρρηξαν και έκλεψαν από υπεραγορά, φρουταρία και καφετέρια-Χειροπέδες σε τρεις ανήλικους
Ακόμη ένα δέμα με ναρκωτικά έφτασε στην Κύπρο-Χειροπέδες στον 27χρονο παραλήπτη
Συνελήφθη ο 29χρονος που καταζητείτο για την επίθεση κατά νοσηλευτών και γιατρού
Ελεύθερες υπό όρους οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν για εξύβριση Παλαιστινίων
Έκρυψαν κάνναβη σε συσκευασίες δημητριακών-Συνελήφθη 58χρονος (pics)
Παρέλαβε δέμα από το Ταχυδρομείο το οποίο περιείχε ναρκωτικά-Φυλάκιση έξι χρόνων σε 24χρονο
Διενεργήθηκε η νεκροτομή στη σορό του Μηνά Χατζημιχαήλ
Εντόπισαν στην κατοχή του αριθμό πλαστών χαρτονομισμάτων-Υπό τετραήμερη κράτηση 24χρονος
Για πέντε μέρες στο κελί οι δύο για την ρατσιστική επίθεση σε βάρος ντελιβεράδων στη Λεμεσό
Αναζητούν δέκα άτομα για την επίθεση με ντελιβεράδες-Κουβαλούσαν και ρόπαλο οι δράστες (pics)