Η Ρωσία κατάσχει περιουσιακά στοιχεία μεγάλων γερμανικών τραπεζών

Η ρωσική Δικαιοσύνη αποφάσισε -σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα γερμανικών ΜΜΕ- την κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων αρκετών δυτικοευρωπαϊκών τραπεζών, μεταξύ αυτών της Deutsche Bank και της Commerzbank.

Οπως προκύπτει από σχετικά έγγραφα δικαστηρίου της Αγίας Πετρούπολης, τα περιουσιακά στοιχεία της Deutsche Bank και της ρωσικής θυγατρικής της, τα οποία κατάσχονται, ανέρχονται σε 238 εκατομμύρια ευρώ, ενώ της Commerzbank σε 93,7 εκατ. ευρώ. Πρόκειται, όπως σημειώνεται, για τίτλους, ακίνητα και υπόλοιπα καταθέσεων στις τράπεζες.

Επισημαίνεται ότι η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με τη σχεδιαζόμενη κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας φυσικού αερίου στο ρωσικό λιμάνι της Βαλτικής Θάλασσας Ust-Luga, από τον όμιλο Linde, στη χρηματοδότηση της οποίας επρόκειτο να συμμετάσχουν οι δύο γερμανικές τράπεζες, όπως και η ιταλική UniCredit, που επίσης πλήττεται από την απόφαση κατάσχεσης.

 Ο όμιλος Linde, μετά την έναρξη του πολέμου και εξαιτίας των δυτικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, αποφάσισε να παραιτηθεί από την υλοποίηση του έργου.

Η Deutsche Bank, αντιδρώντας στη δικαστική απόφαση εις βάρος της, δήλωσε ότι αναμένει να δει πώς θα υλοποιηθεί και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις της στη δραστηριότητά της στη Ρωσία.

Όπως αναφέρει ο γερμανικός Τύπος, η Ρωσία αντιδρά όλο και περισσότερο στις δυτικές κυρώσεις με αντίποινα, καθώς πολλές επιχειρήσεις έχουν υποστεί κατασχέσεις περιουσιακών τους στοιχείων, αλλά και διορισμό νέων διευθυντών στις ρωσικές τους θυγατρικές ή εξαγορά τους από ρωσικές επιχειρήσεις σε πολύ χαμηλές τιμές, όταν οι μητρικές επιχειρήσεις αποφασίζουν να αποσυρθούν από τη Ρωσία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Ο σκανδαλιάρης πρίγκιπας Λούις γίνεται ξανά viral-Ο χορός κατά την διάρκεια της παρέλασης
Προκαλεί ξανά ο Τραμπ-«Δεν είμαι ρατσιστής, έχω μαύρους φίλους»
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε λούνα παρκ στο Όρεγκον, 28 άνθρωποι κρέμονταν ανάποδα για μισή ώρα
Σοκαριστικές μαρτυρίες για το μέλλον των γυναικών που τα έβαλαν με τους Ταλιμπάν
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν ραντάρ και drones των Χούθι της Υεμένης
Άλλαξε τοποθεσία η προσωρινή προβλήτα για ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα λόγω θαλασσοταραχής
Χειροπέδες σε πάνω από σαράντα άνδρες που προσπάθησαν να εγκαταλείψουν την Ουκρανία
Δύο Ισραηλινοί όμηροι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή στη Ράφα
Επίθεση με μαχαίρι από 34χρονο ακροδεξιό σε 12χρονο στη Φινλανδία
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο-Ένας αγνοούμενος