Έτοιμη να βοηθήσει το Ιράν στις έρευνες για τη συντριβή του ελικοπτέρου δηλώνει η Ρωσία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον προσωρινό πρόεδρο του Ιράν Μοχαμάντ Μοχμπέρ και την οποία και οι δύο τόνισαν την «αμοιβαία πρόθεση να ενισχύσουν περαιτέρω τη ρωσοϊρανική επικοινωνία», όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Ο Μοχμπέρ ορίστηκε προσωρινός πρόεδρος μετά τον θάνατο του προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί σε συντριβή ελικοπτέρου χθες κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν.

Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνδράμει στην έρευνα του Ισραήλ για τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου, που στοίχισε τη ζωή στον Ραϊσί, όπως δήλωσε ο γραμματέας του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Σεργκέι Σοϊγκού, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Στο πλευρό του Ιράν η Τουρκία

«Ως Τουρκία, θα σταθούμε στο πλευρό του γείτονά μας Ιράν σε αυτές τις δύσκολες και τραγικές ημέρες», αναφέρει ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στο συλλυπητήριο μήνυμά του για τον θάνατο του Ιρανού Προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι.

«Ο παντοδύναμος Θεός να αναπαύσει την ψυχή του αξιότιμου ομολόγου μου, αδελφού, Προέδρου της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Ιμπραήμ Ρεϊσί, ο οποίος δυστυχώς απεβίωσε σε συντριβή ελικοπτέρου», αναφέρει στο μήνυμα του στον λογαριασμό του στο «Χ» ο κ. Ερντογάν.

«Ο Θεός να αναπαύσει τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράν και τους υπόλοιπους που έχασαν τη ζωή τους στο ίδιο ελικόπτερο με τον εκλιπόντα Ραΐσι», προσθέτει.

«Μεταφέρω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στον φιλικό και αδελφικό ιρανικό λαό και την Κυβέρνηση, ιδίως στον Ανώτατο Ηγέτη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, κ. Αλί Χαμενεΐ, και στις οικογένειες του κ. Ραΐσι και των άλλων θανόντων», αναφέρει.

«Ως ομόλογός του που έζησε προσωπικά τις προσπάθειές του για την ειρήνη του ιρανικού λαού και της περιοχής μας κατά τη διάρκεια της θητείας του, θυμάμαι τον Ραΐσι με σεβασμό και ευγνωμοσύνη», αναφέρει ο Τούρκος Πρόεδρος και προσθέτει: «Ως Τουρκία, θα σταθούμε στο πλευρό του γειτονικού μας Ιράν σε αυτές τις δύσκολες και επώδυνες ημέρες, όπως έχουμε κάνει πολλές φορές».

Πηγές: ΑΠΕ, ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για το σαμποτάζ στους σιδηροδρόμους στη Γαλλία
CrowdStrike: Το 97% των συστημάτων που επηρεάστηκαν από το σφάλμα έχουν επανέλθει
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς
Κεραυνοί Ερντογάν κατά Νετανιάχου-«Ντροπή σε όσους χειροκροτούν τον Χίτλερ της εποχής μας στο Κογκρέσο»
Ευθύνες στις Αρχές από τους επιζώντες στο Μάτι-«Το ίδιο μας το κράτος, μας κήρυξε τον πόλεμο...»
Βρέθηκαν εμπρηστικοί μηχανισμοί στο σιδηροδρομικό δίκτυο στη Γαλλία-«Εγκληματική ενέργεια» (pics)
Ένα βρέφος δώδεκα μηνών και ένα 13χρονο κορίτσι ανάμεσα στα θύματα του πολύνεκρου τροχαίου στην Ελλάδα