Τα σημεία που εστιάζει η νέα ένσταση των δικηγόρων των μοναχών-Άρχισε η κλήτευση μαρτύρων από την Μονή

Χωρίς χρονικό περιθώριο αλλά με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται το έργο της Ανακριτικής Επιτροπής της Εκκλησίας, για το υπό διερεύνηση σκάνδαλο στη Μονή του Οσίου Αββακούμ, με την πλευρά των μοναχών ωστόσο, να καταθέτει νέα ένσταση, στην οποία προσθέτει επιπλέον σημεία, μέσα από τα οποία ζητά την ακύρωση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, η νέα ένσταση αφορά σε δυο σημεία. Το πρώτο σημείο θα απαντά στο δεδικασμένο που επικαλείται η πλευρά των μοναχών και σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προς υποστήριξη της ένστασης, οι δικηγόροι επισυνάπτουν αποσπάσματα από το ανακοινωθέν της Έκτακτης Ιεράς Συνόδου που συγκλείσθηκε την 8η Μαρτίου. Τα αποσπάσματα θα άπτονται της ενημέρωσης της Συνόδου από τον ίδιο τον Μητροπολίτη Ταμασσού για επιβολή της ποινής της αργίας στους δυο Αρχιμανδρίτες, προσθέτοντας σε αυτό ότι η Σύνοδος γνώριζε για το δεδικασμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολοκληρώθηκε η πολύωρη κατάθεση του Μοναχού Νεκτάριου-Έδωσε απαντήσεις στην Ανακριτική Επιτροπή

Το δεύτερο σημείο στη νέα ένσταση, τίθενται ζητήματα που άπτονται των καταθέσεων ενώπιον της Ανακριτικής αλλά και στα τεκμήρια που έχουν παραληφθεί για την υπόθεση, με την πλευρά της αδελφότητας να θεωρεί ότι αυτά λήφθηκαν παράνομα. Επιπλέον, μέσα στην ένσταση, οι δικηγόροι επικαλούνται ξανά το ανακοινωθέν της 8ης Μαρτίου, καθώς όπως αναφέρουν, σε αυτό προκύπτει ότι, η Ιερά Σύνοδος παρέπεμψε στο εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο μόνο τους δυο Αρχιμανδρίτες και θέτουν το ερώτημα γιατί οι άλλοι δυο μοναχοί, Αββακούμ και Τιμόθεος, κατέθεσαν ως κατηγορούμενοι και όχι ως απλοί μάρτυρες.

Περαιτέρω, η υπεράσπιση των μοναχών εστιάζει στις ποινές που επιβλήθηκαν και αφορούν τρίμηνη αργία και την παύση από τα καθήκοντα του Ηγούμενου και του Ηγουμενοσυμβούλου, με τους δικηγόρους να σημειώνουν ότι η ποινή αυτή επιβλήθηκε παρανόμως, καθώς ο Καταστατικός Χάρτης της Εκκλησίας προβλέπει παύση από τα καθήκοντα μόνο για τον Ηγούμενο, με διαφορετική διαδικασία, η οποία όπως σημειώνει η πλευρά των μοναχών στην προκειμένη περίπτωση δεν τηρήθηκε.

Εξάλλου, όσον αφορά τις άλλες έντεκα ενστάσεις που κατατέθηκαν από πλευράς των δικηγόρων, η Ανακριτική Επιτροπή της Εκκλησίας ακόμη δεν έχει απαντήσει και όπως εκτιμάται αυτό αναμένεται να γίνει αφού καταθέσουν όλοι οι μάρτυρες.

Παράλληλα, η διαδικασία κλήτευσης των μαρτύρων έχει ήδη αρχίσει από πλευράς της Ανακριτικής Επιτροπής και σύμφωνα με αρμόδια πηγή, μέχρι στιγμής έχουν κληθεί για να καταθέσουν περίπου δέκα πρόσωπα.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται και οι έρευνες από πλευράς Αστυνομίας. Όσον αφορά τις καταγγελίες των μοναχών, οι έρευνες των ανακριτών προχωρούν και αναμένεται να ολοκληρωθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο Ιουνίου, ενώ ακολούθως, ο φάκελος της υπόθεσης θα σταλεί στην Νομική Υπηρεσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο

Δειτε Επισης

Δυσοίωνες προβλέψεις από τον Πρόεδρο του ΣΑ-«Τα μέρη απέχουν πολύ, η τελευταία ευκαιρία ήταν στο Κραν Μοντανά»
ΒΙΝΤΕΟ: Δεκάδες τραυματίες από σφοδρές αναταράξεις σε πτήση στη Βραζιλία
Μάχη με τις φλόγες στη Χίο, δύσκολη η κατάσταση και στην Κω-Πέντε τραυματίες (pics)
Εκνευρισμένος με Στιούαρτ ο ΠτΔ-«Δεν είναι στους όρους εντολής η μετανάστευση, όλοι γνωρίζουν ποιος παραβιάζει τη Νεκρή Ζώνη»
Μη παραδοχή απάντησαν οι δύο για τον οπλισμό σε τάφο-Υπόδικοι στις Κεντρικές
Έκανε παράπονα στην Ολγκίν για τις διώξεις σφετεριστών ο Τατάρ-«Το κοινό έδαφος έχει εξαφανιστεί»
Διευκρινίζει η Βουλή για το Πόθεν Έσχες-«Ρυθμιστικό και όχι κανονιστικό το νομοθετικό πλαίσιο υποβολής»
Ικανοποίησή υπουργού Εσωτερικών για την ομαλή έναρξη της λειτουργίας των ΕΟΑ
Χωρίς δηλώσεις ολοκληρώθηκε η συνάντηση Ταταρ με Ολγκίν-Εκτιμούν πως ήταν η τελευταία στα κατεχόμενα
Ξεκαθαρίζει τη θέση της για τους μετανάστες στη Νεκρή Ζώνη η Κυβέρνηση-«Δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθεί μια νέα δίοδος»